karol2266 Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Witajcie. Szukam kolumn aktywnych - stereo. Pokój mam około 28m2, nie mam miejsca na nic stojącego na podłodze. Więc kolumny będą wisieć w 2 rogach przy suficie (kable są już poprowadzone). Muszą być aktywne gdyż tak jak pisałem wyżej nie mam gdzie postawić wzmacniacza. Czasami będą jakieś imprezki. Nie chciałbym, żeby ktoś usłyszał swoja ulubioną piosenkę i po pijaku podgłośnił paląc głośniki lub wzmacniacz. Z tego co sie orientowałem w kolumnach aktywnych to nie grozi. budżet około 2000zł kolumny. byłem w stacjonarnym sklepie zakładającym nagłośnienia estradowe w szkołach itp i po rozmowie ze mną polecili mi zzpk 112. Może lepiej sprawiłyby się jakieś kolumny aktywne bądź dobre monitory? Nigdy nie miałem dobrego sprzętu stereo i nie jestem jakimś wyszukanym audiofilem. Nie szukam szczegółów w słuchaniu muzyki. Chciałbym, żeby sprzęt był głośny, miał zapas mocy. cena jak wyżej ale jak coś ma być o niebo lepszego to i mogę 3000 wydać. Z góry dziękuję Wam za każdą pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca Cześć, rozmieszczenie ich w narożnikach przy suficie nie jest najlepszą opcją Ale jak nie ma żadnej innej, to sprawdziłbym Argon Audio Forte A5 MK2 oraz nieco droższe Klipsch The Fives. Obie pary na imprezy oraz do odsłuchu w tle powinny się sprawdzić. W okolicy 2 tys są mniejsze Forte A4 MK2 oraz Edifier S2000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca A jaki rodzaj kabli masz już poprowadzony, bo z reguły kolumny aktywne to podłącza się kablem zasilającym do prądu i główną kolumnę kablem internetowym do routera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol2266 Napisano 5 marca Autor Udostępnij Napisano 5 marca 18 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: A jaki rodzaj kabli masz już poprowadzony, bo z reguły kolumny aktywne to podłącza się kablem zasilającym do prądu i główną kolumnę kablem internetowym do routera. W rogi sufitu mam doprowadzone zasilanie, zwykły kabel głośnikowy oraz kabel optyczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca 22 minuty temu, karol2266 napisał: W rogi sufitu mam doprowadzone zasilanie, zwykły kabel głośnikowy oraz kabel optyczny Głośnikowy przy kolumnach aktywnych może być ci nie potrzebny, a za to kabel internetowy by się przydał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol2266 Napisano 5 marca Autor Udostępnij Napisano 5 marca Wcześniej byłem w sklepie zakładającym nagłośnienie w szkołach itp i oni mi poradzili takie rozprowadzenie kabli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts