burz Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada Co to za torebunia, jakiś namiar? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada (edytowany) https://www.amazon.de/-/en/SELBST-SICHER-Fireproof-Transport-High-Quality-Protection/dp/B0995SSLKK Edytowano 7 listopada przez gienas 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada https://www.amazon.nl/brandwerende-explosieveilige-batterijtas-transport-capaciteit/dp/B0995SSLKK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 listopada Udostępnij Napisano 10 listopada On się urodził na rowerze i do sprintu. Nie zawsze wygrywał, ale zawsze na niego moje oczy wpatrzone. Wiecie, że są kraje, gdzie już 10% sprzedanych kolarek jest na „prąd”? Nigdy jeszcze nie miałem okazji, jak to się na tym siedzi i „wciska” pedały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 grudnia Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia Przebieg w 2024 r. Robi się coraz zimniej, a więc odkładam dalsze jazdy na następny rok. Żałuję bardzo, że nie mam możliwości u siebie potestować e-bika z przerzutką w piaście Enviolo, taką jaką ma @AudioTube w swojej pięknej Gazelli. Nie chcę kupować w ciemno, aby nie być rozczarowanym. W swoim aktualnym "ulepie" mam Shimano 7-biegową i jestem w zasadzie zadowolony, ale chciałoby się wzorem audio spróbować czegoś innego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 8 grudnia Udostępnij Napisano 8 grudnia Marku, podobnie jak w audio, różnice nie jakieś tam rewolucyjne. Po zakupy zasuwam takim za 100€, gdzie przerzutki/7 jak u Ciebie. Bardzo wygodnie. W kolarce mam elektronicznie. W ebiku mają swoją specyfikę. Minus to, żeby z najwyższej na najniższą, raz obrócić to za mało. Jakieś 270 stopni. Coś jak w niektórych obiektywach zoomach, trzeba długie palce mieć, a u mnie serdelki. I nadgarstek mniej mobilny. Ten moment 75Nm wyżej sobie stawiam. Wiatry, często w twarz. Podmuchy po 80km/h. No nic na razie nie jest w stanie tego bike’a powstrzymać. Do roboty mam 35 km w dwie strony i zapas energii przeznaczam na pracę, pływanie po pracy i nawet czasami mnie jeszcze nosi, by spacerować. @MMarek wypożycz proszę na testy. No warto posmakować jak ta enviolo i moc w praktyce się sprawdza. Aha, jeszcze coś. Rama mojego jest bardzo sztywna, ale geometria ramy niekoniecznie może Tobie podpasować. Jest podobnie jak w kolarce, gdy dłonie na chwycie górnym. Spore pochylenie/plecy i niezbyt duże możliwości regulacji. Ramę mam 57. No dobrze jest z pół godzinki potestować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 8 grudnia Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia U mnie w sklepach rowerowych nie maja z tego typu przerzutką, a więc przejechać się nie sposób. Mam czas do wiosny, aby zastanowić się nad nowym e-bike, wyłącznie z przekładnią w piaście. Może coś upoluję z nowym Boschem SX i paskiem karbonowym. Dotychczasowym rowerem mającym 7.5 lat w tym 3 lata samodzielnie skonwertowanym na elektryka przejechałem około 15000 km, w tym około 9000 km jako elektryk. Wstyd powiedzieć, ale nigdy nie zaglądałem do przekładni planetarnej, pomimo, że mam możliwości aby zrobić to samodzielnie. Lenistwo totalne. Wymieniłem tylko łańcuch i opony, poza tym "zero" problemów. Jak widać na moim przykładzie, tego typu przekładnie są bardzo trwałe, a wygoda użytkowania bezcenna. Dlatego już nie wyobrażam sobie innej przekładni w rowerze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts