zapsu Napisano 12 marca 2024 Napisano 12 marca 2024 Cześć poszukuje kolumn podłogowych do salonu (35m2) który jest połączony z jadalnią (12m2), kuchnia (14m2) - całość tworzy sporą otwartą przestrzeń. Natomiast kolumny są symetrycznie na jednej ścianie salonu, naprzeciw słuchacza (odsłuch z 2-4m). Kolumny napędza CA AXR100D. Przeglądając ofertę sklepów znalazłem outlet następujące kolumny: - Indiana Line Tesi 561 za 1700 zł para - Tannoy Platinum F6 za 2400 zł para - Mission LX6 za 2500 zł para Wcześniej miałem Indiana Line Nota 261X - były za małe i bez duszy (grały poprawnie, ale niczym się nie wyróżniały) stąd skierowałem się do Tesi 561 - większe i seria wyżej. Jaka jest Wasza opinia? Które kolumny wybrać pod kątem ampli i pomieszczenia? Słucham muzyki wszelkiej jak HURTS, ADELE czy Frank Sinatra. Być może koledzy reprezentujący sklepy mogą zaoferować coś alternatywnego ze swoich półek? Outlet miłe widziany - lubię kupić w dobrej cenie. Odpisz, cytując
zapsu Napisano 13 marca 2024 Autor Napisano 13 marca 2024 @S4Home@Q21@Top Hi-Fi & Video Design proszę o porady Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 marca 2024 Napisano 13 marca 2024 Cześć, ogółem w takim budżecie nie ma wielu opcji, które poradzą sobie z takim metrażem. Sprawdziłbym Pylon Pearl 27, Wilson Raptor 9 Max, a także Heco Victa Elite 702 Zapraszam na odsłuch i indywidualne wyceny Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 marca 2024 Napisano 13 marca 2024 19 godzin temu, zapsu napisał: Cześć poszukuje kolumn podłogowych do salonu (35m2) który jest połączony z jadalnią (12m2), kuchnia (14m2) - całość tworzy sporą otwartą przestrzeń. Natomiast kolumny są symetrycznie na jednej ścianie salonu, naprzeciw słuchacza (odsłuch z 2-4m). Kolumny napędza CA AXR100D. Przeglądając ofertę sklepów znalazłem outlet następujące kolumny: - Indiana Line Tesi 561 za 1700 zł para - Tannoy Platinum F6 za 2400 zł para - Mission LX6 za 2500 zł para Wcześniej miałem Indiana Line Nota 261X - były za małe i bez duszy (grały poprawnie, ale niczym się nie wyróżniały) stąd skierowałem się do Tesi 561 - większe i seria wyżej. Jaka jest Wasza opinia? Które kolumny wybrać pod kątem ampli i pomieszczenia? Słucham muzyki wszelkiej jak HURTS, ADELE czy Frank Sinatra. Być może koledzy reprezentujący sklepy mogą zaoferować coś alternatywnego ze swoich półek? Outlet miłe widziany - lubię kupić w dobrej cenie. Witaj, Każda z wymienionych przez Ciebie kolumn, niesie za sobą spory potencjał. Radzilibyśmy abyś wziął swoje urządzenie i udał się do jednego z naszych punktów (jeśli jest to oczywiście możliwe) i przetestował to na własne uszy. Z naszej perspektywy, do tej listy dopisałbym jeszcze: -Indiana Line Tesi 661 - ale z tego powodu, że dodatkowy woofer na basie mógłby co nie co nadrobić w 35m - https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-661.html -Elac Debut Reference F6 - zmiana barwy, duże zacięcie, kolumny z większą otwartością i precyzją. - https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html Daj znać, co udało się załatwić. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 marca 2024 Napisano 14 marca 2024 Używane! Heco Music Style 900 / Heco Aurora 700 / Monitor Audio RX6 / ELAc Uni Fi / KEF Q 750 Odpisz, cytując
Recommended Posts