Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Zdecydowałem się na zakup soundbara 5.1 mniej więcej gdzieś w okolicach 2 do 3 tysięcy złotych, może lekko wychodzić za próg cenowy.

Mój telewizor to Samsung 65 cali, gdzie oglądamy filmy, gramy na konsoli i czasem też wpadnie słuchanie muzyki.

Proszę o pomoc

Napisano
12 minut temu, Dandi napisał:

Witam,

Zdecydowałem się na zakup soundbara 5.1 mniej więcej gdzieś w okolicach 2 do 3 tysięcy złotych, może lekko wychodzić za próg cenowy.

Mój telewizor to Samsung 65 cali, gdzie oglądamy filmy, gramy na konsoli i czasem też wpadnie słuchanie muzyki.

Proszę o pomoc

Cześć,

Czy aby na pewno soundbar :) ? Gdybyś rozważył głośniki aktywne 2.0 to z pewnością otrzymałbyś dużo lepszy efekt. Co Ty na to :)?

Napisano
16 minut temu, Dandi napisał:

Ok, ale są głośniki 2.0 z dźwiękiem przestrzennym ? 

Jak chcesz mieć dźwięk przestrzenny to musisz umieścić głośniki w przestrzeni zgodnie z zaleceniami. Belka pod tv udająca LCR to nie jest właściwe rozmieszczenie. 

Napisano (edytowany)
29 minut temu, Q21 napisał:

Cześć, też uważam, że 2.0 da fajniejsze efekty niż soundbar :) Nie będzie tyle dołu, ale scena i ogólnie brzmienie będą lepsze moim zdaniem. Warto sprawdzić na pewno Argon Audio Forte A5 MK2 oraz podłogowe Argon Audio Fenris A55 ;) W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch :) 

Ok, wezmę to pod uwagę, ale jak wygląda sprawa z Basem ? Może coś z 2.1 ? 

Trochę już poczytałem i faktycznie takie jak Q21 doradza, byłbym zainteresowany. ale bardziej tymi podłogowymi

I jak mam takie głośniki podłogowe podłączyć do TV aby odtwarzać konsolę ?

Edytowano przez Dandi
Napisano
15 godzin temu, Dandi napisał:

Ok, wezmę to pod uwagę, ale jak wygląda sprawa z Basem ? Może coś z 2.1 ? 

Trochę już poczytałem i faktycznie takie jak Q21 doradza, byłbym zainteresowany. ale bardziej tymi podłogowymi

I jak mam takie głośniki podłogowe podłączyć do TV aby odtwarzać konsolę ?

Wszystko zależy od konkretnego modelu soundbara, do którego byś porównywał. Zawsze możesz kiedyś dokupić subwoofer ;) 

Kolumny podłączasz po HDMI ARC lub optyku :) 

Napisano
11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Napisałem ci na sąsiednim forum że jestem na tak.

Czy to nie Tobie? Bardzo podobny temat jest.

Tak to dobre kolumny o przyjemnym brzmieniu. Nie mają funkcji sieciowych ale brzmią spoko jak na cenę.

Tak to ja :)

Ok Kupuję Magnaty z tego co się dowiedziałem mają wejśćie "TOSLINK (optyczne)" i tym podepnę wiim do nich ? Tak w ogólę jaki do nich kupić warto ?