Dandi Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Witam, Zdecydowałem się na zakup soundbara 5.1 mniej więcej gdzieś w okolicach 2 do 3 tysięcy złotych, może lekko wychodzić za próg cenowy. Mój telewizor to Samsung 65 cali, gdzie oglądamy filmy, gramy na konsoli i czasem też wpadnie słuchanie muzyki. Proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia 11 minut temu, Dandi napisał: Proszę o pomoc Nie rób tego. Nie ma za co. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumowe Ucho Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Jako pokutę proszę przeczytać ten temat na Reddicie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia 12 minut temu, Dandi napisał: Witam, Zdecydowałem się na zakup soundbara 5.1 mniej więcej gdzieś w okolicach 2 do 3 tysięcy złotych, może lekko wychodzić za próg cenowy. Mój telewizor to Samsung 65 cali, gdzie oglądamy filmy, gramy na konsoli i czasem też wpadnie słuchanie muzyki. Proszę o pomoc Cześć, Czy aby na pewno soundbar ? Gdybyś rozważył głośniki aktywne 2.0 to z pewnością otrzymałbyś dużo lepszy efekt. Co Ty na to :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 16 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia Ok, ale są głośniki 2.0 z dźwiękiem przestrzennym ? Nie biorę już pod uwagę kina domowego bo mi się nadzwyczaj nie opłaca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Soundbar to trochę lepszy i głębszy dźwięk niż TV (dzięki subwooferowi), ale na przestrzenność nie licz zbytnio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia 16 minut temu, Dandi napisał: Ok, ale są głośniki 2.0 z dźwiękiem przestrzennym ? Jak chcesz mieć dźwięk przestrzenny to musisz umieścić głośniki w przestrzeni zgodnie z zaleceniami. Belka pod tv udająca LCR to nie jest właściwe rozmieszczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Cześć, też uważam, że 2.0 da fajniejsze efekty niż soundbar Nie będzie tyle dołu, ale scena i ogólnie brzmienie będą lepsze moim zdaniem. Warto sprawdzić na pewno Argon Audio Forte A5 MK2 oraz podłogowe Argon Audio Fenris A55 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 16 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia (edytowany) 29 minut temu, Q21 napisał: Cześć, też uważam, że 2.0 da fajniejsze efekty niż soundbar Nie będzie tyle dołu, ale scena i ogólnie brzmienie będą lepsze moim zdaniem. Warto sprawdzić na pewno Argon Audio Forte A5 MK2 oraz podłogowe Argon Audio Fenris A55 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Ok, wezmę to pod uwagę, ale jak wygląda sprawa z Basem ? Może coś z 2.1 ? Trochę już poczytałem i faktycznie takie jak Q21 doradza, byłbym zainteresowany. ale bardziej tymi podłogowymi I jak mam takie głośniki podłogowe podłączyć do TV aby odtwarzać konsolę ? Edytowano 16 kwietnia przez Dandi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia 6 minut temu, Dandi napisał: I jak mam takie głośniki podłogowe podłączyć do TV aby odtwarzać konsolę ? HDMI ARC lub optykiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia Stereo. Na dobrych monitorach. Z czasem sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia Udostępnij Napisano 17 kwietnia 15 godzin temu, Dandi napisał: Ok, wezmę to pod uwagę, ale jak wygląda sprawa z Basem ? Może coś z 2.1 ? Trochę już poczytałem i faktycznie takie jak Q21 doradza, byłbym zainteresowany. ale bardziej tymi podłogowymi I jak mam takie głośniki podłogowe podłączyć do TV aby odtwarzać konsolę ? Wszystko zależy od konkretnego modelu soundbara, do którego byś porównywał. Zawsze możesz kiedyś dokupić subwoofer Kolumny podłączasz po HDMI ARC lub optyku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 17 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia Jakie kolumny podłogowe jeszcze polecacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia Udostępnij Napisano 18 kwietnia Heco Aurora 700, ELAC F5/F6, mniejsze Monitor Audio Bronze 200, Dali oberon 5, AE120 No jest wybór. Pada tez pytanie nowe czy używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 18 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia A co sądzicie o takich MAGNAT MONITOR REFERENCE 5A ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 kwietnia Udostępnij Napisano 19 kwietnia Napisałem ci na sąsiednim forum że jestem na tak. Czy to nie Tobie? Bardzo podobny temat jest. Tak to dobre kolumny o przyjemnym brzmieniu. Nie mają funkcji sieciowych ale brzmią spoko jak na cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandi Napisano 19 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Napisałem ci na sąsiednim forum że jestem na tak. Czy to nie Tobie? Bardzo podobny temat jest. Tak to dobre kolumny o przyjemnym brzmieniu. Nie mają funkcji sieciowych ale brzmią spoko jak na cenę. Tak to ja Ok Kupuję Magnaty z tego co się dowiedziałem mają wejśćie "TOSLINK (optyczne)" i tym podepnę wiim do nich ? Tak w ogólę jaki do nich kupić warto ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Udostępnij Napisano 22 kwietnia Dnia 19.04.2024 o 19:27, Dandi napisał: Tak to ja Ok Kupuję Magnaty z tego co się dowiedziałem mają wejśćie "TOSLINK (optyczne)" i tym podepnę wiim do nich ? Tak w ogólę jaki do nich kupić warto ? Dokładnie tak. Wystarczy Ci model Wiim mini. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts