Skocz do zawartości

Recommended Posts

• RoRo changed the title to Streamer -tani, z Tidal connect
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam. Mam pytanie,nie wiem,, czy w dobrym miejscu. Mam, wydaje mi się fajny zestaw stereo na bazie Marantz pm7000n. Dla mnie gra pięknie, lecz mam pewien problem. Słucham tylko Spotify i Tidal. Spotify jest ok, Tidal w hifi jest świetny, lecz mój wzmacniacz nie obsługuje Tidal Conect. Obsługa tego serwisu z pozycji HEOS w o gole mi nie pasuje, pomimo,iz dźwięk jest B. Dobry. Okazuje się jednak, że mój Marantz nie obsługuje najwyższych jakości, tzn 24 bit/192 kHz. Generalnie, tylko 16 bit.

Pomyślałem, że pomoże mi w tym Wiim Pro +.

Powiedzcie, prosze,czy dobrze to wymyśliłem? Nawet jeśli nie osiągnę 24 bit, to będę miał Tidal Conect - słyszę duża różnicę do Spotify. 

Napisano

Dzięki. Ja nie napisałem, żeby było taniej. Chcę mieć lepiej.

Witam. Mam pytanie,nie wiem,, czy w dobrym miejscu. Mam, wydaje mi się fajny zestaw stereo na bazie Marantz pm7000n. Dla mnie gra pięknie, lecz mam pewien problem. Słucham tylko Spotify i Tidal. Spotify jest ok, Tidal w hifi jest świetny, lecz mój wzmacniacz nie obsługuje Tidal Conect. Obsługa tego serwisu z pozycji HEOS w o gole mi nie pasuje, pomimo,iz dźwięk jest B. Dobry. Okazuje się jednak, że mój Marantz nie obsługuje najwyższych jakości, tzn 24 bit/192 kHz. Generalnie, tylko 16 bit.

Pomyślałem, że pomoże mi w tym Wiim Pro +.

Powiedzcie, prosze,czy dobrze to wymyśliłem? Nawet jeśli nie osiągnę 24 bit, to będę miał Tidal Conect - słyszę duża różnicę do Spotify. 

Napisano
4 godziny temu, Q21 napisał:

WiiM Pro Plus gra bardziej technicznie od PM7000N w kwestii DACa, ale nie wiem, czy różnica jest warta dopłaty względem WiiMa Pro. 

Dziękuję , miałbym jednak Tidal Conect no i maksymalną jakość. 

Czytałem dużo , że w Pro plus jest  coś tam lepsze. Jeśli nie będzie lepiej, to mam jeszcze kino na bazie Denon 1200 W, gdzie rewelacji w stereo nie ma. 

Napisano
2 godziny temu, Plaku napisał:

Pro plus jest  coś tam lepsze.

Tak, jest lepszy DAC. Chodziło mi o to, że WiiM Pro podpięty do wbudowanego DACa w Marantzu może zagrać jak WiiM Pro Plus podpięty po analogu :) Ale nie porównywałem bezpośrednio niestety.