Skocz do zawartości

WiiM Ultra nadchodzi

pavello

Recommended Posts

15 godzin temu, Sławomir Unknown napisał:

Nie mówiąc już o dacach R2R, które zmiotą ten w wiim ultra

Te R2R to w ogóle anihilują, dematerializują i unicestwią. Będą gniotły, niszczyły, masakrowały i mordowały. A jak już skończą wycierać podłogę to rzucą w kąt. Takie to są te konwertery :) Wszystko dzięki kosmicznej technologii.

• 3 weeks later...

Bo i taki jest fakt, nawet fiio r2r za 750zł (o lepszych nie wspominając) wypada o wiele lepiej niż mocno przeciętny dac wiima ultra, ale i doskonale z nim współpracuje, czyniąc taki zestaw jako całość nieporównywalnie lepszy od eversolo A6 - ten w porównaniu z wiimem jest tak grubą pomyłką że słów brak. Z całej góry powodów, na czele z tym że nie działa jako DDC i w praktyce nie nadaje się do użycia z zewnętrznym dac. Wiim z zewnętrznym dac działa świetnie. 

Natomiast co do auto room correction, nie ma żadnego znaczenia - lepszy efekt osiąga się ręcznie manualnie w peq. 

Dnia 30.09.2024 o 15:19, Doniu99 napisał:

Ustawiłem zakres 40-400 i odpowiednią strona tel na wysokości odsłuchu w odpowiednim miejscu... I przyznam szczerze nadal sporo tego basu i trochę mniej środka i szczegółów w dźwiękach...

Pomiar wykonany telefonem Samsung S23

Screenshot_20240930_150044_WiiM Home.jpg

Screenshot_20240930_151309_WiiM Home.jpg

Screenshot_20240930_150300_WiiM Home.jpg

Screenshot_20240930_151829_WiiM Home.jpg

Panowie serdeczni powiedzie w końcu która linia jest wynikiem porawionym....Bo jedni piszą że niebieska to przewidywanie itd no to ja już nie wiem na chłopski rozum co jest co .Bo podbija bas... moze i podbija ,przecież zawsze są jakieś dziury w pomiarze no tu raczej powinno to podbijać tak mi się zdaje .No i Czu raczej powinniśmy ustawiać na cały zakres pasma słyszalności,czy tylko zajmować się tylko zakresem np od 40 do 550hz Bo tu występuje akustyka falowa?.

5 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał:

Panowie serdeczni powiedzie w końcu która linia jest wynikiem porawionym....Bo jedni piszą że niebieska to przewidywanie itd no to ja już nie wiem na chłopski rozum co jest co .Bo podbija bas... moze i podbija ,przecież zawsze są jakieś dziury w pomiarze no tu raczej powinno to podbijać tak mi się zdaje .No i Czu raczej powinniśmy ustawiać na cały zakres pasma słyszalności,czy tylko zajmować się tylko zakresem np od 40 do 550hz Bo tu występuje akustyka falowa?.

Żadna. Jasno niebieska to jest antycypowana wynikowa, ale nie pomierzona.

• 3 weeks later...