Tomasz S. Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 15 godzin temu, Sławomir Unknown napisał: Nie mówiąc już o dacach R2R, które zmiotą ten w wiim ultra Te R2R to w ogóle anihilują, dematerializują i unicestwią. Będą gniotły, niszczyły, masakrowały i mordowały. A jak już skończą wycierać podłogę to rzucą w kąt. Takie to są te konwertery Wszystko dzięki kosmicznej technologii. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arayan Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Bo i taki jest fakt, nawet fiio r2r za 750zł (o lepszych nie wspominając) wypada o wiele lepiej niż mocno przeciętny dac wiima ultra, ale i doskonale z nim współpracuje, czyniąc taki zestaw jako całość nieporównywalnie lepszy od eversolo A6 - ten w porównaniu z wiimem jest tak grubą pomyłką że słów brak. Z całej góry powodów, na czele z tym że nie działa jako DDC i w praktyce nie nadaje się do użycia z zewnętrznym dac. Wiim z zewnętrznym dac działa świetnie. Natomiast co do auto room correction, nie ma żadnego znaczenia - lepszy efekt osiąga się ręcznie manualnie w peq. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dnia 30.09.2024 o 15:19, Doniu99 napisał: Ustawiłem zakres 40-400 i odpowiednią strona tel na wysokości odsłuchu w odpowiednim miejscu... I przyznam szczerze nadal sporo tego basu i trochę mniej środka i szczegółów w dźwiękach... Pomiar wykonany telefonem Samsung S23 Panowie serdeczni powiedzie w końcu która linia jest wynikiem porawionym....Bo jedni piszą że niebieska to przewidywanie itd no to ja już nie wiem na chłopski rozum co jest co .Bo podbija bas... moze i podbija ,przecież zawsze są jakieś dziury w pomiarze no tu raczej powinno to podbijać tak mi się zdaje .No i Czu raczej powinniśmy ustawiać na cały zakres pasma słyszalności,czy tylko zajmować się tylko zakresem np od 40 do 550hz Bo tu występuje akustyka falowa?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 5 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: Panowie serdeczni powiedzie w końcu która linia jest wynikiem porawionym....Bo jedni piszą że niebieska to przewidywanie itd no to ja już nie wiem na chłopski rozum co jest co .Bo podbija bas... moze i podbija ,przecież zawsze są jakieś dziury w pomiarze no tu raczej powinno to podbijać tak mi się zdaje .No i Czu raczej powinniśmy ustawiać na cały zakres pasma słyszalności,czy tylko zajmować się tylko zakresem np od 40 do 550hz Bo tu występuje akustyka falowa?. Żadna. Jasno niebieska to jest antycypowana wynikowa, ale nie pomierzona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października No i szczerze to faktycznie żadna. Ale z tych baboli pewnie tą biała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 19 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: No i szczerze to faktycznie żadna. Ale z tych baboli pewnie tą biała. Nie biala, nie siej zametu. Biala to pomiar. Jest przeciez podpisane, o czym my rozmawiamy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano Niedziela o 17:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:51 W roadmap pojawila sie funkcja synchronizacji subwoofera z L/R. Czy jest jakis sposob, zeby to wlaczyc (beta)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Przeczytałem cały wątek i zdecydowałem się na zakup Wiim Ultra. Mam u siebie problemy z akustyką pomieszczenia szczególnie w obszarze niskich tonów i najbardziej jestem ciekawy tej opcji Room Correction. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Edytowano 2 godziny temu przez Maciej H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts