Tomai Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca 21 minut temu, ProjectPi napisał: W oficjalnym FW nie działa, jeszcze. Spoko, to znaczy że ja poczekam aż zadziała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca 11 minut temu, Tomai napisał: Spoko, to znaczy że ja poczekam aż zadziała. Pewnie zanim się będzie dało tutaj kupić to już soft będzie gotowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 23 godziny temu, renoxd napisał: Z niczym nie grało jeszcze. To też nowy nabytek, który będzie za 2 tygodnie u mnie. Wiim kupiony w q21. Także nie wiem A ok, myslałem że z Amazona US wziałeś. Ok 10 godzin temu, Tomai napisał: Ciekawa recenzja i porównanie do innych, ( do IFI Zen np.... wydaje się " nie sponsorowana" ale nie znam gościa i niewiadomo. Jest to człowiek z USA i co ciekawe w 12 min. mówi że USB out u niego nie działa , i nawet pisał do Wiim'a w tej sprawie , ale wie że w Europie działa... Kurcze wystraszyłem się że wrzucasz wyznanie jakiegoś porwanego gościa z palestyny. Też nie znam. Ale wygląda to mocno nieciekawie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: A ok, myslałem że z Amazona US wziałeś. Ok Kurcze wystraszyłem się że wrzucasz wyznanie jakiegoś porwanego gościa z palestyny. Też nie znam. Ale wygląda to mocno nieciekawie. Piotr , spokojnie, może wygląda creepyy...ale gość przyrównuje Ultra do Twojego ulubionego IFI😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 8 godzin temu, Tomai napisał: Piotr , spokojnie, może wygląda creepyy...ale gość przyrównuje Ultra do Twojego ulubionego IFI😉 Z tyym ulubionym to rozumiem że tez sarkazm Ale on gada tylko. Tak na prawde to nie wiadomo czy on je miał. Mega slaba realizacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca Wygląda na to, ze wsparcia dla AirPlay nie da się dodać poprzez aktualizacje FW, więc jeśli komuś ta funkcja jest potrzebna, powinien czekać na nowsza rewizję Ultry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca Wiim Ultra już na Amazon.pl za 1700 zł, dostawa na 7 sierpnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 15 minut temu, darkk napisał: Wiim Ultra już na Amazon.pl za 1700 zł, dostawa na 7 sierpnia. Finalnie dobra cena. Dnia 26.07.2024 o 10:25, ProjectPi napisał: Wygląda na to, ze wsparcia dla AirPlay nie da się dodać poprzez aktualizacje FW, więc jeśli komuś ta funkcja jest potrzebna, powinien czekać na nowsza rewizję Ultry. Czyli będa różnice w budowowie tych urządzeń. Tak jak z Wiim amp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Czyli będa różnice w budowowie tych urządzeń. Tak jak z Wiim amp? Nie jest powiedziane,że będzie miał. Na Amazon jest wylistowane,że nie ma. Przetłumaczony komunikat brzmi tak Cytat Zawsze staramy się być transparentni na tym forum, dzieląc się wczesnymi zapowiedziami produktów, specyfikacjami i odpowiadając na Wasze wątpliwości i pytania. Zdajemy sobie sprawę, że brak dostępności AirPlay w WiiM Ultra spowodował zamieszanie i przepraszamy za to. WiiM Ultra nie obsługuje AirPlay i nie działa jako odbiornik AirPlay. W momencie premiery wierzyliśmy, że będziemy w stanie obsługiwać AirPlay, dlatego wielu z was widziało to w początkowej informacji prasowej. Nie byliśmy jednak w stanie tego uwzględnić i zdecydowaliśmy się nie opóźniać dalej premiery, zachowując dodatkowe funkcje streamera, które zapewniają wysokiej jakości wrażenia słuchowe. Rozumiemy, że może to być rozczarowujące dla naszych użytkowników, którzy korzystają głównie z AirPlay i dla nich sugerujemy wybranie innego rozwiązania WiiM. Jeśli którykolwiek z użytkowników zakupił Ultra głównie dla AirPlay i jest niezadowolony z zakupu, sprzedawcy detaliczni będą honorować zwroty zgodnie ze swoimi zasadami. Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca Na ten moment jeśli będzie AirPlay, to będzie potrzebna zmiana w HW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca Dnia 24.07.2024 o 09:48, Q21 napisał: Zależy od brzmienia WiiMa, ale w razie czego wbudowany korektor powinien dać radę Daj znać, gdy całość już przybędzie i się osłuchasz z zestawem Pewnie. Napiszę swoją opinię. Ponoć Ultra jest już w Europie z dostawami nawet na pierwszą połowę sierpnia. @Q21 czy jakiś update odnośnie dostawy się pojawił? Jest szansa że będzie wcześniej niż końcówka sierpnia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca (edytowany) 22 minuty temu, renoxd napisał: Jest szansa że będzie wcześniej niż końcówka sierpnia? W połowie sierpnia dostawy spodziewa się dystrybucja (na razie chyba tylko dark grey) także być może, że jeszcze w sierpniu uda się go mieć Edytowano 31 lipca przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca 3 godziny temu, renoxd napisał: @Q21 czy jakiś update odnośnie dostawy się pojawił? Jest szansa że będzie wcześniej niż końcówka sierpnia? Na ten moment żadnych informacjach o zmianach nie dostaliśmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwmad Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca W polskim Amazonie ultra jest już dostępny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca dokladnie.. z data otrzymania 8 sierpnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 lipca Udostępnij Napisano 31 lipca Amazon to zawsze główny kanał sprzedaży dla WiiM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia To prawda. I bardzo często też najlepsze ceny. Chodź zobaczymy jak będzie z tym. Mi tam na AirPlay nie zalezy. Ale jednak sporo osób może poczuć delikatne rozczarowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia Dnia 31.07.2024 o 08:42, Tomasz S. napisał: Nie jest powiedziane,że będzie miał. Na Amazon jest wylistowane,że nie ma. Przetłumaczony komunikat brzmi tak Ciekawe czy już działa USB Audio out ? ...... w sumie pokazuje że jest... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia 13 minut temu, Tomai napisał: Ciekawe czy już działa USB Audio out ? ...... w sumie pokazuje że jest... Już jest w ostatnim oprogramowaniu. https://forum.wiimhome.com/threads/wiim-ultra-firmware-v5-2-624365-update-jul-26-2024.4134/ Instrukcja jak włączyć jest na forum: https://faq.wiimhome.com/support/solutions/articles/72000631903-using-usb-output-on-wiim-amp-wiim-ultra 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia I w praktyce też działa. Testowałem z 4 DACami, działa nawet w wariancie łączenia przez hub USB. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: I w praktyce też działa. Testowałem z 4 DACami, działa nawet w wariancie łączenia przez hub USB. A jak brzmi w takiej konfiguracji? I jak w porównaniu do jego własnego DACa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia (edytowany) Ciekawe ze nie moglem trafic tu przez wyszukiwarke szukajac wiim ultra. Ja mam swoj dostac z amazon.de do polowy sierpnia, srebny - niestety w CH same ciemno szare - za to taniej 333 CHF z przesylka, a na amazonie 335 euro, ale dochodzi vat i oplaty celne (czyli pewnie z 40 euro jeszcze). Edytowano 1 sierpnia przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2 godziny temu, Tomai napisał: A jak brzmi w takiej konfiguracji? I jak w porównaniu do jego własnego DACa ? Brzmi tak jak brzmi podłączony dac. Ponoć przeszedł już certyfikacje Roon, więc stosowny update FW powinien być wkrótce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia Bardzo mnie cieszy ta opcja z USB DAC, bo chce podlaczyc focusrite ktory ma XLR do Crown XLS 2500 i zobaczyc, czy bedzie roznica - wczesniej nawet adaptery z RCA do XLR poprawialy sygnal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 1 sierpnia Udostępnij Napisano 1 sierpnia (edytowany) Ja się zastanawiam czy będzie jakaś różnica jak podepnę Wiima najpierw do DX7 Pro, a potem dopiero po XLR do Monobloków od Fossi. Chociaż jeszcze nie zostało potwierdzone, czy będę mógł skorzystać wtedy z sub out w Ultra razem z USB out. Jak się nie da, to testować będę też po optyku do DX7 Pro i potem przez XLR do monobloków. Mam nadzieje, że żadnej róznicy z moim Toppingiem nie będzie, i że spokojnie będę się mógł go pozbyć, i korzystać po prostu z samego Wiima po RCA do power ampa Edytowano 1 sierpnia przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts