Dedal Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia A czasem "sync audio" to nie służy do tego by dźwięk się nie rozjeżdżał jak masz ultra podpięte po hdmi arc do tv i dźwięk wraca ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 29 minut temu, Dedal napisał: A czasem "sync audio" to nie służy do tego by dźwięk się nie rozjeżdżał jak masz ultra podpięte po hdmi arc do tv i dźwięk wraca ? Ale Marku, wszystkie Wiimy mają sync, a tylko ultra ma hdmi 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia Moze i tak jest . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temp Napisano 30 sierpnia Udostępnij Napisano 30 sierpnia 7 godzin temu, ProjectPi napisał: Pink Floyd, The Dark Side Of The Moon Na tej faktycznie działa gapless, dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia Mam i ja. Testuję od wczoraj. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne mam. Porównując do Eversolo A6 mam wrażenie, że z wyjścia line out gra Wiim nieco jaśniej ale może to być efekt głośniejszego słuchania jak to przy początkowych testach. Pytanie do użytkowników. Jak przestawić regulację volume żeby z pilota i telefonu zmieniało się z krokiem 1, a nie 3? 😎 Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia Nie da się. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2 godziny temu, MariuszZ napisał: Pytanie do użytkowników. Jak przestawić regulację volume żeby z pilota i telefonu zmieniało się z krokiem 1, a nie 3? Nie da się. Taka uroda. Możesz natomiast zmniejszyć output voltage, aby precyzyjnie sterować głośnością jeżeli potrzebujesz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia To jeszcze jedno pytanie. Sparowałem pilota z telefonem po BT. Jak sparować z urządzeniem żeby wyłączał urządzenie, a nie telefon? Może już było ale chyba przegapiłem. Ogólnie jak wyłączać urządzenie bo coś nie chce się wyłączyć 🤣 Chyba sugeruję mi żeby jeszcze testować 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 24 minuty temu, MariuszZ napisał: Może już było ale chyba przegapiłem. Ogólnie jak wyłączać urządzenie bo coś nie chce się wyłączyć 🤣 Chyba przegapiles. Mozna, ale wyswietlacz Dnia 26.08.2024 o 09:20, Dedal napisał: A czy czasem Ultra nie da się wyłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 52 minuty temu, MariuszZ napisał: Sparowałem pilota z telefonem po BT. Sparowałes pilota z Ultrą, za pomocą telefonu. WiiMy się jedynie usypia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 7 minut temu, ProjectPi napisał: Sparowałes pilota z Ultrą, za pomocą telefonu. WiiMy się jedynie usypia. Mój się nie chce uśpić. Ustawiony stby na 5 minut ale po godzinie dalej świeci wyświetlacz. Po sparowaniu pilota po BT jak wciskam czerwony na pilocie to wygasza się telefon. Jak dłużej przytrzymam czerwony to telefon proponuje swój reset, wyłączenie i jeszcze dwie opcje. Pilotem mogę tylko głośność regulować. Co robię nie tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia Przed chwilą, MariuszZ napisał: Jak dłużej przytrzymam czerwony to telefon proponuje swój reset Haha, tego jeszcze nie słyszalem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 34 minuty temu, MariuszZ napisał: Ustawiony stby na 5 minut ale po godzinie dalej świeci wyświetlacz. Jest jeszcze ustawienie, czy ekran ma się wygaszać w standby. 37 minut temu, MariuszZ napisał: Po sparowaniu pilota po BT jak wciskam czerwony na pilocie to wygasza się telefon. Jak dłużej przytrzymam czerwony to telefon proponuje swój reset, wyłączenie i jeszcze dwie opcje. Pilotem mogę tylko głośność regulować. Co robię nie tak? Pojęcia nie mam, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Zakładam, że w WHA nie widzisz pilota, więc może powtórz procedurę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 5 godzin temu, ProjectPi napisał: Nie da się. Zauważyłem, że co 3 kroki to z natywnej aplikacji Tidala czy Amazona skacze ale przy Tidal Connect już działa co 1 krok. W tym reżimie pracy działa mi też cześć funkcji pilota np. skok do następnego utworu, start, pauza ale dalej nie działa wycisz czy czerwony stby, który działa tylko na telefon. Wyświetlacz działa jak przedstawiłeś. Nie miałem odhaczonego "ptaszka". Teraz po 5 minutach gaśnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 30 minut temu, MariuszZ napisał: Zauważyłem, że co 3 kroki to z natywnej aplikacji Tidala czy Amazona skacze ale przy Tidal Connect już działa co 1 krok. Odmienna liczba kroków była zgłaszana do supportu, ale nie pamiętam reakcji. 32 minuty temu, MariuszZ napisał: czerwony stby, który działa tylko na telefon. Masz pilota widocznego w sparowanych urządzeniach bt na tel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 17 minut temu, ProjectPi napisał: Masz pilota widocznego w sparowanych urządzeniach bt na tel? Jako "Wiim voice remote". Teraz zauważyłem, że znowu nie działają przyciski pilota start, pauza, przewiń w natywnej apce. Warunkiem ich działania jest włączony connect. Jak jest włączony to w natywnej działają przyciski ale to trochę bez sensu jest. Trzeba odtwarzać Tidala z connectem żeby pilot był użyteczny. W natywnej aplikacji Tidala pozostaje apka w telefonie. Widocznie nie można mieć wszystkiego za tak dobrą cenę 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 26 minut temu, MariuszZ napisał: Jako "Wiim voice remote". Nie powinno go tam być. Powinien być widoczny w aplikacji WiiM Home, jako sparowany z WiiMem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia W Wiim Home jest obrazek jak parować mimo że juz pilot działa z ograniczeniami. Po wciśnięciu tych dwóch przycisków żąda połączenia z wiim voice remote. Nie da się odrzucić tego komunikatu i trzeba sparować jak w żądaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia No i sparuj w aplikacji, tylko wpierw usuń pilota z urządzeń w tel. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 sierpnia Udostępnij Napisano 31 sierpnia 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: No i sparuj w aplikacji, Zrobiłem jak sugerowałeś. Działa. Dzięki 👍 Tylko jeszcze ... ale o tym może jutro 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Tylko napisz w końcu, że ostatecznie gra słabo i w ogóle, bo pewna grupa bardzo na to czeka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Tak to jest jak się instrukcję od razu olewa W sumie piloty bluetooth to ciekawy temat. Ja bardzo chętnie takie "kółko" bym połączył Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września 2 godziny temu, ProjectPi napisał: Tylko napisz w końcu, że ostatecznie gra słabo i w ogóle, bo pewna grupa bardzo na to czeka Ja czekam i ciekaw jestem jak wypadnie na tle droższego eversolo po dłuższym odsłuchu :). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września 3 godziny temu, ProjectPi napisał: Tylko napisz w końcu, że ostatecznie gra słabo i w ogóle, bo pewna grupa bardzo na to czeka Rozczaruję ich. Nie gra słabo. Gra przejrzyście, czysto, detalicznie. W porównaniu do Evera po dwóch dniach użytkowania wg mojej oceny Wiim gra precyzyjniej. Inne walory dźwięku na podobnym, trudnym do oceny poziomie. Może jak minie efekt wow napiszę coś więcej 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Tak to jest jak się instrukcję od razu olewa Po przeczytaniu instrukcji dołączonej do pudełka jak na screenie życze powodzenia w parowaniu z Samsungiem S22 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 1 września Udostępnij Napisano 1 września Niestety i ja mam zgłaszany wcześniej problem. Po przejściu Wiima w stan uśpienia, gdzie ekran jest czarny - mój DAC Pro-Ject podłączony po USB cały czas się świeci. Wiem, że taki problem to nie problem, ale może da się z tym coś zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts