Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
20 minut temu, Wito76 napisał:

A co ma być źródłem tego Tidala? Chcesz słuchać po wifi czy bluetooth? 

Może któryś Wiim by tu wystarczył, choćby Mini . Streamer i Dac w jednym. Ogarnie Tidala i stacje radiowe. 

Źródłem ma być serwer muzyczny pełniący rolę streamera, na którym są Tidal i radio. Chcę słuchać po wi-fi. Potrzebuję tylko DAC. Nie chcę dublować urządzeń. 

8 minut temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

Źródłem ma być serwer muzyczny pełniący rolę streamera, na którym są Tidal i radio. Chcę słuchać po wi-fi. Potrzebuję tylko DAC. Nie chcę dublować urządzeń. 

Chodzi mi o możliwie niskobudżetową opcję

Napisano
22 minuty temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

Chodzi mi o możliwie niskobudżetową opcję

Potrzebujesz streamer z dac'iem. 

Ewentualnie połącz telefon przez bluetooth... 

Napisano
26 minut temu, Wito76 napisał:

Najprostszy i najbardziej uniwersalny pomysł to Topping E30 / E30 II / Lite - ma USB, optyk, coaxial, więc w każdym wariancie zagra.

A Topping D10 ?

33 minuty temu, Kw202 napisał:

Potrzebujesz streamer z dac'iem. 

Ewentualnie połącz telefon przez bluetooth... 

Ale streamer już mam:

https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione/1c430af5-9695-347d-8471-fbd260ab6c3e 

Potrzebuję tylko DAC

Napisano
20 minut temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

A Topping D10

Zwróć uwagę, że ten D10 ma coaxial i optyk jako wyjścia, a nie wejścia, jeśli nie przeszkadza to ok. Osobiście wolałbym E30 xx, jest sporo na rynku wtórnym choćby.

22 minuty temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał:

Link nie działa - to nie link do aukcji tylko Twojego koszyka zakupowego :)

Napisano
2 minuty temu, Wito76 napisał:

Zwróć uwagę, że ten D10 ma coaxial i optyk jako wyjścia, a nie wejścia, jeśli nie przeszkadza to ok. Osobiście wolałbym E30 xx, jest sporo na rynku wtórnym choćby.

Mam coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/serwer-muzyczny-daphile-kompletny-audio-hi-end-12645530647 

8 minut temu, Wito76 napisał:

Raczej mi nie przeszkadza. Ten serwer muzyczny nie ma wyjść coaxial ani optycznego. Także będę podłączać tylko przez USB. Czy są jakieś znaczące różnice w brzmieniu pomiędzy D10, a E30 ?

Napisano

Czyli jednym słowem potrzebujesz coś z USB. To może Topping E30 Lite - ciut ponad 4 stówki na Amazonie, a wejście optyczne czy coaxial nigdy nie wiesz, kiedy Ci się przyda w życiu.

W tym budżecie jest po prostu przyzwoicie, ale nie ma przełomu, gdy dołożysz jeszcze 200zł, więc...

Sam mam takiego E30 II, jako przetwornik dla telewizora i całkiem fajny, miły sprzęcik. Nie jako główny w systemie, ale jako zawodnik rezerwowy i do zadań specjalnych w sam raz.

Napisano
7 minut temu, Wito76 napisał:

Czyli jednym słowem potrzebujesz coś z USB. To może Topping E30 Lite - ciut ponad 4 stówki na Amazonie, a wejście optyczne czy coaxial nigdy nie wiesz, kiedy Ci się przyda w życiu.

W tym budżecie jest po prostu przyzwoicie, ale nie ma przełomu, gdy dołożysz jeszcze 200zł, więc...

Sam mam takiego E30 II, jako przetwornik dla telewizora i całkiem fajny, miły sprzęcik. Nie jako główny w systemie, ale jako zawodnik rezerwowy i do zadań specjalnych w sam raz.

Witku dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Ten Topping E30 Lite ma nawet lepsze parametry od tego D10. Decyzja podjęta. Zamawiam na Amazon.

• 4 weeks later...