Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Jest to mój 2 post. I jako, że nie uczę się na błędach to napiszę :) Poproszę TYLKO o odpowiedzi, które mi pomogą, bez kłótni bez trollowania, jeśli nie masz ochoty mi odpisać na moje pytania to mnie olej :)

Oczywiste, że jestem totalnym laikiem... Chciałbym więc zapytać czy jest to możliwe...

Mam mało miejsca pokoj ok 15m2. Posiadamy bardzo dużo płyt CD i gramofonowych. I chciałbym kupić coś co zajmie jak najmniej miejsca. Czyli czy jest możliwość aby w 1 urządzeniu był amplituner z CD i do tego miał wejście, pod które podłączę gramofon? I właśnie takiego zestawu poszukuję plus 2 niewielkie głośniki... I wiem, że można za 100 tys znaleźć, ale taki zestaw że tak powiem dla początkujących audiofili :) Z góry dziękuję za RZECZOWE odpowiedzi. pozdro

Napisano

Z w miarę kompaktowych rozwiązań polecę Technics SA-C600 + do tego kolumny podstawkowe Triangle Borea BR02 . Zestaw zgrani już na niezłym poziomie szczegółowości, w swojej cenie kolumn potrafią zagrać przestrzennie i "zniknąć: z pomieszczenia. Góra pasma z lekkim podbiciem, żywa, energetyczna, ale wyważona na tyle by nie męczyć w długim odsłuchu. Średnie tony czysto, naturalnie odtwarzane, bez podbarwień, bas szybki, z niezłą dynamiką.

Ze spokojnie grających kolumn, z gładszą górą pasma, mocniej nasyconymi średnimi tonami i miększym basem warto wziąć pod uwagę Indiana Line Diva 252. Natomiast jak lubisz granie bardzie rozrywkowe, to znaczy z podbitymi skrajami pasma, czyli mocniejszy bas i góra to warto spojrzeć na Klipscha Reference II R-50M lub model wyższy Reference Premiere RP-500M II

Można też pójść w rozwiązanie z kolumnami aktywnymi np. Triangle BR02 Connect , które mają wbudowane wejście na przedwzmacniacz gramofonowy, dodatkowo wejścia cyfrowe i Bluetooth + kompaktowy odtwarzacz CD Teac PD-301DAB-X

Napisano

Systemów all in one z odtwarzaczem Cd to teraz prawie nie ma na rynku. Ciężko będzie coś znaleźć. Zależy Ci na tym żeby system zajmował mało miejsca, możesz pomyśleć o Cyrusie lub Rega Brio plus Apollo (szerokość połowy typowych segmentów). Rega Brio ma wbudowany przyzwoity przedwzmacniacz gramofonowy. Wybór małych monitorów jest natomiast bardzo duży, w zależności od budżetu bez problemu coś znajdziesz, a tu nie powinienneś oszczędzać.

Wybor niedrogich gramofonów tez jest spory, ostatnio dla kolegi wybraliśmy Audio Technicę z linka:

https://www.tophifi.pl/gramofony/gramofony/audio-technica-at-lpw50pb.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI5b_QrPrdhQMVaE6RBR1S7wUAEAQYASABEgLp2vD_BwE

Składałem niedawno system dla mojej córki, ograniczeniem tez było miejsce, wyglada to tak:

D45F3C61-6521-44EF-9561-63047D7D2849.jpeg