Tomasz Kluczynski Napisano 1 maja Udostępnij Napisano 1 maja (edytowany) Jak masz brać Ceola to ten MCR612 jest lepszy.To zresztą ten sam producent.Od Ceola lepszy jest też Magnat MC200. Edytowano 1 maja przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 1 maja Autor Udostępnij Napisano 1 maja 2 godziny temu, Misio38 napisał: Taga to żaden producent, tylko naklejka na gotowca z Chin. Czym rózni się od takiego Kruger Matz? Brandowane chińskie badziewie i tyle. Polecanie tego to chyba tylko przez pracownika Polpaku. Zrobisz co zechcesz, ale Denon Ceol to dobry kierunek bez kombinowania, składania sprzętu z różnych sklepów itp. Ale oczywiście nie musisz brać mnie na poważnie. Już dawno miałabyś zakupiony sprzęt na mjaówke, a tak. Tylko dylematy kompletnie niepotrzebne. Denon będzie sporo lepszy od w/w Yamahy (plus super funkcjonalność), a to wiem, bo sam mam Yamahę MCR 140. Jasne, że zrobię, co zechcę. Jednak myślę, że mając znikomą wiedzę to nie ma nic złego w wysłuchaniu opinii różnych osób. Nie zależy mi na szybkim zakupie, byle tylko mieć i używać. Uważam, że konieczność zakupu może przełożyć się w moim przypadku na poszukanie sprzętu ciut lepszego, a to forum wydaje mi się dobrą przestrzenią do zdobycia jakiegoś oglądu w tej sprawie. 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Jak masz brać Ceola to ten MCR612 jest lepszy.To zresztą ten sam producent.Od Ceola lepszy jest też Magnat MC200. Decyzji jeszcze nie podjęłam, ale znalazłam salon ze sprzętem nie tak daleko ode mnie, gdzie można posłuchać tego Marantza, Tagę, Denona i Magnata 200. Wybieram się do nich. Być może to odsłuchanie nic mi nie da, bo znawcą nie jestem, ale postanowiłam spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 1 maja Udostępnij Napisano 1 maja 5 minut temu, lena77 napisał: Decyzji jeszcze nie podjęłam, ale znalazłam salon ze sprzętem nie tak daleko ode mnie, gdzie można posłuchać tego Marantza, Tagę, Denona i Magnata 200. Wybieram się do nich. Być może to odsłuchanie nic mi nie da, bo znawcą nie jestem, ale postanowiłam spróbować. No i to jest najlepsze wyjście.Sprawdz sama ,który z nich najlepiej ci pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 2 maja Autor Udostępnij Napisano 2 maja To jeszcze chciałabym pociągnąć temat. Pojawiła się mi opcja na zakup Yamahy MCR-B370D. Ktoś tu wcześnie polecał Yamahy z linii PianoCraft. W związku z tym chciałam zapytać, czy warta jest uwagi, czy raczej nie? Odsłuch pozostałych i tak zrobię, ale czy warto się nie zainteresować, czy od razu odpuścić i nie zawracać sobie nią głowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 maja Udostępnij Napisano 2 maja (edytowany) 42 minuty temu, lena77 napisał: To jeszcze chciałabym pociągnąć temat. Pojawiła się mi opcja na zakup Yamahy MCR-B370D. Ktoś tu wcześnie polecał Yamahy z linii PianoCraft. W związku z tym chciałam zapytać, czy warta jest uwagi, czy raczej nie? Odsłuch pozostałych i tak zrobię, ale czy warto się nie zainteresować, czy od razu odpuścić i nie zawracać sobie nią głowy? Ta Yamaha to w swoim budżecie jest ok,ale zawsze to lepiej zagra jak zmieni się w niej kabelki i kolumienki,bo te w zestawie to nic specjalnego.Jak tak więcej poczytałem to tą Tagę sobie odpuść, czytałem, że jest sporo w stosunku do niej zarzutów o awaryjność i głośny napęd cd. Jeśli oddzielnie wzmacniacz z cd plus kolumny to wybieraj między Ceolem MCR 612 lub Magnatem MC200. A jeśli kompletny zestaw to albo ta Yamaha albo coś z Panasonica. Nie wątpliwe sporo lepsza jakość będzie z tych droższych oddzielnych zestawów. Za ile masz możliwość kupić tą Yamahę, bo w Niemczech kosztuje około 329 euro. Edytowano 2 maja przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 2 maja Autor Udostępnij Napisano 2 maja 37 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ta Yamaha to w swoim budżecie jest ok,ale zawsze to lepiej zagra jak zmieni się w niej kabelki i kolumienki,bo te w zestawie to nic specjalnego.Jak tak więcej poczytałem to tą Tagę sobie odpuść, czytałem, że jest sporo w stosunku do niej zarzutów o awaryjność i głośny napęd cd. Jeśli oddzielnie wzmacniacz z cd plus kolumny to wybieraj między Ceolem MCR 612 lub Magnatem MC200. A jeśli kompletny zestaw to albo ta Yamaha albo coś z Panasonica. Nie wątpliwe sporo lepsza jakość będzie z tych droższych oddzielnych zestawów. Za ile masz możliwość kupić tą Yamahę, bo w Niemczech kosztuje około 329 euro. 1769. Nowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 maja Udostępnij Napisano 2 maja 24 minuty temu, lena77 napisał: 1769. Nowa. W Top-Hifi w chwili obecnej jest po 1699zł, a jak się zarejstrujesz do newslettera to dostaniesz 5% zniżki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 2 maja Autor Udostępnij Napisano 2 maja (edytowany) 14 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: W Top-Hifi w chwili obecnej jest po 1699zł, a jak się zarejstrujesz do newslettera to dostaniesz 5% zniżki. Na ich stronie produkt chwilowo niedostępny. Czy jednak jest to cena adekwatna do jakości - te 1769? Czy lepiej skupić się na czymś droższym? 5 minut temu, lena77 napisał: Na ich stronie produkt chwilowo niedostępny. Czy jednak jest to cena adekwatna do jakości - te 1769? Czy lepiej skupić się na czymś droższym? Sprawa się rozwiązała. Już nieaktualne. Edytowano 2 maja przez lena77 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misio38 Napisano 3 maja Udostępnij Napisano 3 maja DENON RCD-M41DAB + / Amplituner stereofoniczny z CD (cinematech.pl) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja Dnia 1.05.2024 o 10:16, lena77 napisał: Jeśli Marantz to jaki? MCR to się zwie Dnia 1.05.2024 o 10:16, lena77 napisał: Jak jest różnica miedzy Magnat MC100 a wcześniej w wątku proponowanym Magnat MC 200? 200 ma sieć. Dnia 1.05.2024 o 15:28, lena77 napisał: Już zdążyłam się zorientować, że CD jest problemem. A gdyby zrezygnować z tego CD? W jakim kierunku szukać? Arcam solo Uno. Wyprzedają je. Wiim amp Dnia 1.05.2024 o 21:42, Tomasz Kluczynski napisał: Jak masz brać Ceola to ten MCR612 jest lepszy.To zresztą ten sam producent.Od Ceola lepszy jest też Magnat MC200. Dokładnie jestem tego samego zdania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 6 maja Autor Udostępnij Napisano 6 maja Misio38, dzięki za propozycję. Piotr, dziękuję za tak precyzyjne odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja nie ma sprawy. Pozostaje do dyspozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 6 maja Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: nie ma sprawy. Pozostaje do dyspozycji To pytam o opinię: Marantz czy Magnat 200? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 6 maja Udostępnij Napisano 6 maja 8 minut temu, lena77 napisał: To pytam o opinię: Marantz czy Magnat 200? Marantz mcr to fajnie grający i niezawodny klocek, ma jedną wadę, trochę skomplikowane na samym początku są ustawienia, które trzeba powprowadzać.Jak już się to zrobi to już nie ma na co narzekać.Można też podłączyć dwie pary kolumn. O MC 200 się nie wypowiadam, bo nie miałem z nim doczynienia. Ale oba to fajne, sprawdzające się sprzęty ,które już długo są na rynku. MCR612 ma jeszcze jedną zaletę,jeśli połączysz się kablem optycznym z tv, to przy jego włączeniu on też automatycznie się włącza.Choć przy wyłączaniu już trzeba użyć pilota od mcra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja 22 godziny temu, lena77 napisał: To pytam o opinię: Marantz czy Magnat 200? Jesli o mnie chodzi oba są po prostu spoko. Heos nie jest mega super ale jest stałym , niezmienianym systemem. Magnat w tym kierunku dobiero zaczyna. Nie ma lepszego, gorszego. Lubie Magnata. Tego Marantza tez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 18 maja Autor Udostępnij Napisano 18 maja Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Przepraszam, że tak męczę, ale nie jest to łatwa decyzja zakupowa. Chciałabym zapytać jeszcze o opinię na temat tego zestawu: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/yamaha-a-s301-cd-s303-nota-260.html Czy też należałoby go zmodyfikować? Czy w takiej konfiguracji jest ok? Ciągnie mnie do Yamahy, chyba z sentymentu. Wiem, że to powyżej mojego założonego budżetu, ale zaczynam się łamać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 18 maja Udostępnij Napisano 18 maja Ja ci nie podpowiem, bo nie jestem fanem tych niskich modeli AS 201 czy AS301. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 maja Udostępnij Napisano 18 maja 2 godziny temu, lena77 napisał: Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Przepraszam, że tak męczę, ale nie jest to łatwa decyzja zakupowa. Chciałabym zapytać jeszcze o opinię na temat tego zestawu: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/yamaha-a-s301-cd-s303-nota-260.html Czy też należałoby go zmodyfikować? Czy w takiej konfiguracji jest ok? Ciągnie mnie do Yamahy, chyba z sentymentu. Wiem, że to powyżej mojego założonego budżetu, ale zaczynam się łamać. Jeżeli miałeś dewagacje na temat modeli AS201 i AS301, to naprawdę wyższy poziom reprezentuje 301. Nawet wyższy model 501, brzmi niemal tak samo... Do tej Noty 260 to w zupełności wystarczający wzmacniacz. Inwestycja w droższe konstrukcje niewiele tu zmieni. Ogólnie jest to porządna, tania i dobra konfiguracją na początek. Istnieje oczywiście opcja aby tego posłuchać w naszych sklepach, do czego zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 2 lipca Autor Udostępnij Napisano 2 lipca (edytowany) Odkopuję wątek. Jestem po odsłuchaniu tego Marantza. Miałam możliwość posłuchać go z kolumnami Wilson Exclusive Line EL-4 i DALI Oberon 1. Bardziej podoba mi się brzmienie tych Oberonów, jednak cena jest dużo poza moim budżetem. Czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć jakąś bardziej budżetową alternatywę? Czy może jednak warto w nie pójść? Edytowano 2 lipca przez lena77 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 2 godziny temu, lena77 napisał: Odkopuję wątek. Jestem po odsłuchaniu tego Marantza. Miałam możliwość posłuchać go z kolumnami Wilson Exclusive Line EL-4 i DALI Oberon 1. Bardziej podoba mi się brzmienie tych Oberonów, jednak cena jest dużo poza moim budżetem. Czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć jakąś bardziej budżetową alternatywę? Czy może jednak warto w nie pójść? A słuchałes Magnata? Yamahy? Byłeś w salonie Denona, trzeba iść gdzie indziej jeszcze. Alternatywa to Elac B6.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 2 lipca Udostępnij Napisano 2 lipca 4 godziny temu, lena77 napisał: Odkopuję wątek. Jestem po odsłuchaniu tego Marantza. Miałam możliwość posłuchać go z kolumnami Wilson Exclusive Line EL-4 i DALI Oberon 1. Bardziej podoba mi się brzmienie tych Oberonów, jednak cena jest dużo poza moim budżetem. Czy jesteście w stanie mi podpowiedzieć jakąś bardziej budżetową alternatywę? Czy może jednak warto w nie pójść? Ja mam EL-4 i grają mi z podobnej klasy marantzem w sypialni i to są naprawdę bardzo fajne kolumienki.Tych Oberonów nie słuchałem, ale z tym samym marantzem grały mi tylko w ciut większym pomieszczeniu , młodsi bracia oberonów czyli zensory 5 i i jak dla mnie EL-4 to lepsze kolumny od zensorów.Fakt że te EL-4 kupiłem bardzo tanio bo za nówki dałem 1000zł za parę. Zobacz tu 612 z Wilson EL-4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 3 października Autor Udostępnij Napisano 3 października Po długim czasie znów odkopuję wątek. Ostatecznie zdecydowałam się na wybór tego Marantza. Teraz muszę dobrać do niego głośniki. Czy jesteście mi w stanie polecić coś sensownego, nie za milion monet, żebym mogła sobie je sprawdzić? Chciałabym zmieścić się z tym do 1500 zł. Warunek - nówki. Nie chcę używanych, nie znam się i nie zdecyduję się na zakup z drugiej ręki. Dla przypomnienia pomieszczenie, w jakim to będzie stało i grało ma 12 m2. Słuchałam Oberonów 1 i całkiem się podobały, ale chciałabym zweryfikować jeszcze inne opcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października (edytowany) 1 godzinę temu, lena77 napisał: Po długim czasie znów odkopuję wątek. Ostatecznie zdecydowałam się na wybór tego Marantza. Teraz muszę dobrać do niego głośniki. Czy jesteście mi w stanie polecić coś sensownego, nie za milion monet, żebym mogła sobie je sprawdzić? Chciałabym zmieścić się z tym do 1500 zł. Warunek - nówki. Nie chcę używanych, nie znam się i nie zdecyduję się na zakup z drugiej ręki. Dla przypomnienia pomieszczenie, w jakim to będzie stało i grało ma 12 m2. Słuchałam Oberonów 1 i całkiem się podobały, ale chciałabym zweryfikować jeszcze inne opcje. No widzisz, szkoda , że się szybciej nie zdecydowałaś bo we wrześniu widziałem promocję na zestaw taki właśnie jaki mam ja(kolumny Wilson EL-4) i to w cenie samego marantza czyli coś około 2650zł. To była krótka promocja w sklepach Denona a teraz znów kosztuje 4697zł. Ja te kolumny kupiłem za 1000zł z OLXa, od gościa który kupił zestaw kina domowego a używał tylko duże kolumny podłogowe a reszte tanio sprzedawał. Czyli czasem można kupić nowe jako używane. https://www.salonydenon.pl/2795-zestaw-stereo-marantz-melody-x-wilson-el-4.html Edytowano 3 października przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lena77 Napisano 3 października Autor Udostępnij Napisano 3 października Życie czasem dyktuje inne scenariusze niż to sobie człowiek może zaplanować. Inne rzeczy były znacznie ważniejsze niż poszukiwanie sprzętu grającego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października (edytowany) 11 godzin temu, lena77 napisał: Teraz muszę dobrać do niego głośniki. Czy jesteście mi w stanie polecić coś sensownego, nie za Jeśli dotychczas wystarczała Ci miniwieży to dlaczego nie chcesz spróbować zagrać na głośnikach od tej miniwieży ? Przykładów niedrogich „kombajnów” koledzy trochę Ci podsunęli , kup póki co tylko amplituner z CD i wypróbuj . Edytowano 4 października przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts