Q21 Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca 1 godzinę temu, K2U napisał: RE: Do Denona możesz kupić na przód zestaw MA Bronze 200 + C150. Idę w to. Jakie Atmosy do tego? Cześć Tu opcji jest dużo, dobierałbym coś średniej wielkości jeśli masz zabudowywany sufit. Jak nie, to Monitor Audio Bronze AMS się powinny dobrze sprawdzić Na surround wybrałbym z kolei MA Bronze 50, cały komplet wtedy zagra jednym dźwiękiem Mamy też taki zestaw (bez Atmosów akurat) na stronie w preferencyjnej cenie - https://www.q21.pl/monitor-audio-bronze-200-50-c150.html W razie czego zapraszam do kontaktu i na wycenę całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K2U Napisano 12 czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 14 minut temu, Q21 napisał: Tu opcji jest dużo, dobierałbym coś średniej wielkości jeśli masz zabudowywany sufit. Jak nie, to Monitor Audio Bronze AMS się powinny dobrze sprawdzić Na surround wybrałbym z kolei MA Bronze 50, cały komplet wtedy zagra jednym dźwiękiem Nie mam sufitu w zabudowie karton gips, lecz Terivę (pustaki plus belki, kręci się jak do betonu). To które będą lepsze do zamontowania? Te Bronze 50 się stawia na stojakach czy wiesza na ścianie/suficie? Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K2U Napisano 12 czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 3 godziny temu, PanKlor napisał: Jak będą natynkowo montowane to Cambridge Audio Minx 12 albo 22 są ok i w miarę estetyczne Cambridge Audio Minx 22 czy MA Bronze AMS byś bardziej polecał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca Moje Tannoy Hts 101 nie pasują ? Było PW do Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K2U Napisano 12 czerwca Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Moje Tannoy Hts 101 nie pasują ? Było PW do Ciebie Nie, dzięki. Btw. Chodziło mi o Minx 22 vs Bronze 50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca 7 godzin temu, K2U napisał: Nie mam sufitu w zabudowie karton gips, lecz Terivę (pustaki plus belki, kręci się jak do betonu). To które będą lepsze do zamontowania? Te Bronze 50 się stawia na stojakach czy wiesza na ścianie/suficie? Dzięki. Moim zdaniem łatwiej będzie z natynkowymi. Bronze 50 możesz dać na standy, ale możesz również powiesić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca (edytowany) A nie lepiej FX.? Jako surround Edytowano 12 czerwca przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 czerwca Udostępnij Napisano 12 czerwca 11 godzin temu, maciek72 napisał: Moje Tannoy Hts 101 nie pasują ? Było PW do Ciebie Maciek72 - wielokrotnie byłeś upominany za proponowanie w wątkach tematycznych sprzedaży swoich sprzętów. Od tego jest dział GIEŁDA lub ewentualnie wiadomości na PW do osoby która może być potencjalnie zainteresowana zakupem. Takie panują zwyczaje na Forum AUDIO i doskonale o tym wiesz, a jak widać tylko Ty masz z tym problem. Przy ponownym tego typu zachowaniu dostaniesz bana. Pozdrawiam 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca 12 godzin temu, Dedal napisał: A nie lepiej FX.? Jako surround Może być już zbyt duże rozproszenie dźwięku przy nich i takiej odległości, ale też są opcją do rozważenia na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 13 czerwca Udostępnij Napisano 13 czerwca W sumie nie ma gdzie powiesić, chyba że ścianka by stała tak jak zaznaczyłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Dnia 12.06.2024 o 10:43, maciek72 napisał: Moje Tannoy Hts 101 nie pasują ? Było PW do Ciebie Coś długo się nie sprzedają. Dnia 12.06.2024 o 11:48, K2U napisał: Nie, dzięki. Btw. Chodziło mi o Minx 22 vs Bronze 50 Minx sa znacznie mniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K2U Napisano 20 czerwca Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca Jaki przewód polecicie do podłączenia Denona X2800H do suba Klipsch RP1200SW? Jak rozumiem z wyjścia Pre Out - czy używa się 2x RCA - 2x RCA czy typ Y? Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 czerwca Udostępnij Napisano 20 czerwca (edytowany) RCA-RCA np. https://www.q21.pl/techlink-iwires-pro-subwoofer-cable-1xrca-1xrca-711053-3-0m.html Edytowano 20 czerwca przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 czerwca Udostępnij Napisano 21 czerwca 9 godzin temu, K2U napisał: Jaki przewód polecicie do podłączenia Denona X2800H do suba Klipsch RP1200SW? Jak rozumiem z wyjścia Pre Out - czy używa się 2x RCA - 2x RCA czy typ Y? Dzięki Pojedynczy RCA -RCA Tanie a solidne ma Oehlbach albo Wireworld. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K2U Napisano 22 czerwca Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca Dnia 12.06.2024 o 08:45, Q21 napisał: Cześć Tu opcji jest dużo, dobierałbym coś średniej wielkości jeśli masz zabudowywany sufit. Jak nie, to Monitor Audio Bronze AMS się powinny dobrze sprawdzić Z tego, co patrzę to te AMS się stawia na kolumnach. Mają niby otwór do montażu na ścianie, ale nie wygląda on jak stworzony do montowania na suficie. Czy są do tego jakieś dedykowane lub uniwersalne uchwyty żeby wyeliminować ryzyko? Mam sufit pełny, nie zabudowa karton-gips. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 czerwca Udostępnij Napisano 22 czerwca 3 godziny temu, K2U napisał: Mają niby otwór do montażu na ścianie, ale nie wygląda on jak stworzony do montowania na suficie. Czy są do tego jakieś dedykowane lub uniwersalne uchwyty żeby wyeliminować ryzyko? Mam sufit pełny, nie zabudowa karton-gips. Mam AMS powieszone na ścianie pod suitem. Żeby je powiesić na suficie trzeba by dorobić 2 dodatkowe mocowania na dole głośnika. Oryginalnie są tylko na górze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 czerwca Udostępnij Napisano 22 czerwca Może SVS Prime Elevation ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 22 czerwca Udostępnij Napisano 22 czerwca Mogą być. Wygląda na to, że są mocowane na 4 punkty do suiftu a sam głośnik wsuwa się pod kątem. Można zawsze spróbowac zrobić jakieś dysketne zabezpieczenie przed wysunięciem i będzie git. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 czerwca Udostępnij Napisano 24 czerwca Uchwytów do AMS nie ma. Bo nie było zapewne przemyślane aby je montować na suficie. Możesz sobie Radius tak powiesić. i skręcić. SVS są dużo głebsze chyba. Będa bardziej odstawać od sufitu. To pod warunkiem że wygląd tez ma znaczenie. Jak nie to brac pod uwagę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts