Q21 Napisano 7 sierpnia Udostępnij Napisano 7 sierpnia Niech służy całość, miłego słuchania Oby króliczek nie uciekł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 7 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 21 minut temu, Q21 napisał: Niech służy całość, miłego słuchania Oby króliczek nie uciekł Ah ten króliczek, zawsze można lepiej tylko odczuwalny krok będzie kosztować 30k+? Może jak wygram w totka? Tylko że ja nie gram... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 8 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia Znając życie prędzej czy później przyjdzie potrzeba na porostu zmianę. Jak zacznę teraz odkładać to za parę lat może znajdzie się możliwość. Zaciekawiła mnie japońska manufaktura SPEC, odsluchiwał ktoś ich wzmacniacze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Jeśli myślisz o zmianie już teraz to chyba tak do końca rewelacyjnie nie jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 8 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia (edytowany) 17 minut temu, Dedal napisał: chyba tak do końca rewelacyjnie nie jest? Skąd taki wniosek ? Proszę czytać ze zrozumieniem. Edytowano 8 sierpnia przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Czytam , czytam . Takie wpisy zawsze robią mi dzień , 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia (edytowany) Nie wiem jak to się dzieje ale dźwięk dalej ewoluuje. Bas nabrał masy głębi i zejścia, utwory Carla Coxa brzmią miażdżąco! Do tego detale stały się bardziej soczyste co dało efekt całościowo lepszej rozdzielczości. Mam wrażenie że średnica lekko się cofnęła a góra bardziej otworzyła, aż ciężko mi uwierzyć w te metamorfozy. Edytowano 26 sierpnia przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Cały czas mówisz o Dali Menuet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2 minuty temu, maciek72 napisał: Cały czas mówisz o Dali Menuet ? Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 10 minut temu, rajdek napisał: Bas nabrał masy głębi i zejścia, A w to mi ciężko uwierzyć ale w sumie każdy inaczej opisuje zejście, rozdzielczość, wypełnienie, kontur itd. I ma inaczej ustawione monitory. Niech będzie, że jest masa i zejście 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 1 minutę temu, kaczadupa napisał: A w to mi ciężko uwierzyć Oceniłem to na podstawie utworu Under the Influence Chemical Brothers. Wcześniej było całkowite obcięcie niskiego basu, masę chyba nie tak trudno odczuć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia A , jak opiszesz tony wysokie i średnicę , bo na tym mi najbardziej zależy. Sam szukam jakiś większych monitorów z dobrym wysokotonowym i dobrą średnicą. Za bas odpowiada u mnie SVS SB 2000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia (edytowany) Duuużo pieniądze trzeba będzie wydać, żeby coś ulepszyć na średnicy Menuet. Jest fantastyczna. Co do wysokich, ja tu słyszę charakter Dali i z jednej strony podoba mi się to granie bardzo ale durny audiofilski globus mówi, ej to jest za bardzo nasycone, organiczne, miękkie, eufoniczne - tak być nie może... Do 12 m2 są jednym z najlepszych wyborów (przestrzeń, średnica ale i bardzo rytmiczny średni i wyższy zakres basiku, który nie jest jednowymiarowy). Gdybym je kupił to w życiu bym się ich nie pozbył. Mam pokoik 12m. Edytowano 26 sierpnia przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia @maciek72 pamiętaj o całym torze. Zacznę od tego że nie trawię jasnego dźwięku, w moim połączeniu góra jest wyraźnie obecna, dźwięczna dobrze nasycona i detaliczna. Jest gładziutko, trąbki nie kłują po uszach. Nie jest wyeksponowana jest dopełnieniem średnicy. Menuety mają lekko wypchaną górę w połaczeniu z ciemnym M2si są w punkt dla mojego ucha. Średnica to poezja wyrafinowana! Podbarwiają dźwięk, wszystko brzmi przyjemnie, nawet zwykłe radio internetowe brzmi lepiej. Jest dobre nasycenie, spójność, dźwięk płynie gładko, nie jest przesadnie miękko. W połączeniu z Musicalem dla mnie nie ma już czego poprawiać. Dodam jeszcze że mam dobrą akustykę pomieszczenia, dużo drewna, roślin (naturalne dyfuzory), dywan i inne miękkie materiały do tego panele akustyczne. Pomieszczenie ma dokładnie 13,3m2, myślę że spokojnie do 16m2 (a może i do 20m2?). Na pewno potrzebują porządną dawkę prądu. U mnie 20cm od ściany lekko skręcone do środka w rozstawie 2,4m odległość odsłuchu 2,7m. Aha koniecznie trzeba dodać że Menuety mają fantastyczną głębię do tego szerokość i swoboda Musicala dają świetny efekt przestrzennej ściany dźwięku szczególnie w muzyce elektronicznej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia A , z czym mogą konkurować ? Teraz mam 25m2 , ale za rok to może być 20 , albo 30 . (Dom na sprzedaż) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia Do 30m2 jak Dali to sprawdził bym Rubicore 6/8. Lubię monitorowe brzmienie do 20m2 gdyby budżet pozwolił w pierwszej kolejności posłuchał bym Epicon 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts