materac Napisano 26 czerwca Udostępnij Napisano 26 czerwca Potrzebuję pomocy. Kiedyś dostałem w prezencie gramofon Denon DP-29F. Teraz na promce znalazłem wzmacniacz WiiM Amp z myślą o gramofonie i TV w salonie. Potrzebuję tylko głośniki aby obsłużyć gramofon łącznie z tym telewizorem czy jeszcze jakiś przedwzmacniacz gramofonowy? Ciężko mi się połapać w tym wszystkim. Poczytałem też trochę o kolumnach głośnikowych i wielu poleca Polk ES20. Będzie to dobry wybór? Salon około 20m2 Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 czerwca Udostępnij Napisano 26 czerwca Cześć Opcji na kolumny jest bardzo dużo i jak najbardziej Polk ES20 to jedna z nich. Jeśli nie masz żadnego doświadczenia z audio, to zacząłbym od odsłuchu kilku par (dodatkowo np. Monitor Audio Bronze 100, KEF Q350, Q Acoustics 3030i), tak by mieć szerszy pogląd i znaleźć brzmienie dla siebie W razie czego zapraszam do kontaktu i właśnie na odsłuchy. Poniżej dorzucam film, gdzie omawiamy kolumny podstawkowe do 2500 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
materac Napisano 26 czerwca Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca Szczerze powiem, że 1300 zł za parę to dla mnie max. Dlatego nadal jestem za kolumnami Polk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 czerwca Udostępnij Napisano 26 czerwca @materac bierz polki ES20. W tej cenie oferują na prawdę dużo i z Wiim będą spoko. Zdążyłeś kupić na promce ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 czerwca Udostępnij Napisano 27 czerwca Taki standard. W wielu wątkach znajdziesz na to odpowiedź. Polk ES20, ELAC DBR62, B6.2, Monitor Audio Bronze 100, KEF Q350 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
materac Napisano 28 czerwca Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca W okolicy mam zestaw składający się z 2 głośników z podstawkami plus jeden centralny. Wszystko monitor audio bronze 100 Mógłby ktoś powiedzieć czy jestem w stanie podpiąć wszystkie 3 pod WiiM AMP? Tutaj chyba jest możliwość podpięcia tylko dwóch. Dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 czerwca Udostępnij Napisano 28 czerwca @materac Wiim Amp jest sieciowym wzmacniaczem stereo. Podłączysz do niego 2 kolumny + dodatkowo subwoofer. Jeżeli chciałbyś korzystać z centralnej, tylnych surround itp to potrzebujesz amplitunera kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca Udostępnij Napisano 28 czerwca Pytanie jakiego brzmienia szukasz, bo czy finalnie będą to Polk czy inne kolumny o wyborze powinno decydować brzmienie. Wybierając Polka decydujesz się na konkretne brzmienie, pytanie tylko czy takiego szukasz. Jeżeli nie masz doświadczenia i jest to Twój pierwszy system warto posłuchać kilku opcji i wybrać najpierw charakter jaki by Ci odpowiadał, a później można wybierać kolumny wśród takich, które będą w tym przedziale cenowym i z tą charakterystyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 czerwca Udostępnij Napisano 28 czerwca 12 godzin temu, materac napisał: W okolicy mam zestaw składający się z 2 głośników z podstawkami plus jeden centralny. Wszystko monitor audio bronze 100 Mógłby ktoś powiedzieć czy jestem w stanie podpiąć wszystkie 3 pod WiiM AMP? Tutaj chyba jest możliwość podpięcia tylko dwóch. Dziękuję za odpowiedź Ale w stereo to byłoby bez sensu. Wtedy musiałbyś rozejrzeć się za amplitunerem do kina domowego, ale w tym przypadku zapomnij o dobrym stereo.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts