pawciu Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Dzień dobry jestem posiadaczem długich lat kina domowego logitech z906 jestem z nich zadowolony ale jakby nie patrzec technologia idzie do przodu i chciałbym zmienic na YAMAHA TSR-400 + NS-P41 Wyczytałem w internecie ze subwoofer w yamaha jest 50w a w logitech 165w I tu pytanie moje czy one nie beda graly gorzej pod wzgledem bassu a i moze dzwieku ogólnego Nie ukrywam ze lubie dobre mocne czyste uderzenie bassu w filmach i muzyce Z góry dziekuje za odpowedzi ^^. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca Moim zdaniem, jesli jestes zadowolony, niczego nie zmieniaj. Technologia idzie do przodu, nie inaczej, ale juz chyba pewnych rzeczy poprawic sie nie da. Mogę się oczywiście mylić 🙂 Chyba że ten nowy zestaw ma funkcje, ktorych Ci teraz brakuje lub większą moc. W takim razie pewnie bym sam zamienił. Sam mam stare 2.1 kino od LG. Rzadko uzywane ale dziala. Ten sub od Yamahy nawet jeśli jest słabszy, wcale gorzej grać nie musi. Przeciez nikt w domu żadnego sprzetu na 100 % nie uzywa. Yamaha to dość stara firma, znana i lubiana. Tak sobie myślę że wiedzą co robią, wypuszczając na rynek coś takiego. Najlepiej jednak, jeśli nie jesteś pewny, sprzęt przetestować lub porównać. Nie ma innej drogi, by się upewnić. Niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Sądzę, że bez odsłuchu się nie obejdzie, ponieważ może się okazać, że ekwiwalent tego co dostaniesz (nawet jak będzie to brzmienie lepsze niż Logitech) może się okazać dla Ciebie nie do końca warte kwoty jaką będziesz musiał zainwestować. Tak jak napisał kolega powyżej - sama moc niewiele mówi o jakości, żeby nie powiedzieć, że prawie nic. Rozumiem, że sporo oglądasz filmów, lub grasz w gry i z racji tego chcesz iść nadal w wielokanałowe rozwiązanie? Jak bym mógł Cię jeszcze poprosić o wielkość pomieszczenia to też by trochę pomogło w ewentualnych alternatywach do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Dnia 13.07.2024 o 03:45, pawciu napisał: Dzień dobry jestem posiadaczem długich lat kina domowego logitech z906 jestem z nich zadowolony ale jakby nie patrzec technologia idzie do przodu i chciałbym zmienic na YAMAHA TSR-400 + NS-P41 Wyczytałem w internecie ze subwoofer w yamaha jest 50w a w logitech 165w I tu pytanie moje czy one nie beda graly gorzej pod wzgledem bassu a i moze dzwieku ogólnego Nie ukrywam ze lubie dobre mocne czyste uderzenie bassu w filmach i muzyce Z góry dziekuje za odpowedzi ^^. Cześć, Jeśli czujesz zadowolenie z zestawu, to nic nie rób w tym kierunku. Aczkolwiek...mogłoby się okazać, że w momencie odsłuchu czegoś lepszego, Twoje upodobania mogłyby zmienić kierunek. Dlatego odsłuch czegoś lepszego, jest o tyle wskazany abyś mógł się w tym utwierdzić czy też nie Z pewnością zestaw Yamahy, zabrzmi lepiej ale też nie pozostawi nalotu zestawu komputerowego który obecnie masz. Koniec końców, odsłuch będzie tu priorytetem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca 18 godzin temu, S4Home napisał: Sądzę, że bez odsłuchu się nie obejdzie, ponieważ może się okazać, że ekwiwalent tego co dostaniesz (nawet jak będzie to brzmienie lepsze niż Logitech) może się okazać dla Ciebie nie do końca warte kwoty jaką będziesz musiał zainwestować. Tak jak napisał kolega powyżej - sama moc niewiele mówi o jakości, żeby nie powiedzieć, że prawie nic. Rozumiem, że sporo oglądasz filmów, lub grasz w gry i z racji tego chcesz iść nadal w wielokanałowe rozwiązanie? Jak bym mógł Cię jeszcze poprosić o wielkość pomieszczenia to też by trochę pomogło w ewentualnych alternatywach do odsłuchu. Tylko odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Ta Yamaha to bardzo kiepskie kolumny. Ja bym nie zmienił Z906. Przy zmianie sprzetu zyskasz na dekoderach, Logitech nie ma HD wielkaaa! szkoda. Ale jednak te kolumny Yamahy wcale nie grają lepiej. https://allegro.pl/oferta/acoustic-energy-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-1-7855722329 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Też myślę, że nie ma co kombinować. Dobrym rozwiązaniem mogłoby być zmienienie Logitecha na zestaw KD z np. Q Acoustics 3020i, Monitor Audio Bronze 50. Do tego niedrogi ampli, jak Denon AVR-S660H i sub, jak Klipsch SPL-100. W razie czego zapraszam do kontaktu i na indywidualne wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca No to wtedy tak. Jednak zestaw za 999 zł zmieniamy na zestaw za 6000 zł Obecnie X2800 jest za 2350 zł https://www.amazon.pl/Denon-AVR-X2800H-7-2-kanalowy-odbiornik-wzmacniacz/dp/B0BDZWGXJ7/ref=asc_df_B0BDZWGXJ7/?tag=plshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=504535653089&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=10561155815789391791&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9067425&hvtargid=pla-1930504940047&psc=1&mcid=1e49ed5adaa2399ea361b0b0ae8ef7bd Wczoraj był za 2100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lipca Udostępnij Napisano 17 lipca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Jednak zestaw za 999 zł zmieniamy na zestaw za 6000 zł Zgadza się, ale pomiędzy tym, ciężko o coś super ciekawego z nowych sprzętów, co zapewni duży przeskok. Nawet najbardziej budżetowe zestawy od Taga Harmony to ponad 1600 PLN, do tego ampli, sub, okablowanie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lipca Udostępnij Napisano 18 lipca Zgadzam się. Amplituner Yamaha z Amazon 2000 zł, Denon także 2000 zł nie 2800 to 970. Ale nie 670. A kolumny Zestaw AE 4000 zł z subem, Wspomniane Tagi, Quadrale czy Quadrale no wyjdzie 5000 zł. Dlatego zasadnicze pytanie czy wymieniać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts