Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Okej a jaką byście polecali? na oku mam Audio-Technica at85ep i Audio-Technica ATN 3472 SE, chociaz zastanawiam się czy będzie jakaś różnica, i jeszcze jedno pytanie czy wkładka będzie okej? czy ją zmienić do tych igieł.

Napisano
Dnia 20.07.2024 o 00:17, Ricardo napisał:

Witam ostatnio zauwazylem ze moja igla jest no „krzywa” czy to moze byc problem z antyskatingiem? i czy igla jest juz do wymiany.

IMG_2630.jpeg

IMG_2629.jpeg

Cześć,

igła do wymiany. Kanały grają Ci teraz równo ? :) Co do wkładki to napisz coś więcej na temat tego jakie brzmienie lubisz. Co to jest za gramofon, wzmacniacz, preamp ? 

Napisano
52 minuty temu, S4Home napisał:

Cześć,

igła do wymiany. Kanały grają Ci teraz równo ? :) Co do wkładki to napisz coś więcej na temat tego jakie brzmienie lubisz. Co to jest za gramofon, wzmacniacz, preamp ? 

Grają równo, nic właśnie nie przeszkadza poza tym że jest krzywo, a naczytałem się że skoro jest tak krzywo to winyle niszczy, Moj gramofon to Technics sl-bd22d, a mój wzmacniacz to technics a700mk2 i bardzo przyjemnie i ciepło to gra. i skoro jest do wymiany to zastanawiam się na jaką igłę wymienić. Jeszcze widziałem igłe w internecie EPS 34 która jest podobno tą samą igłą ale już sam nie wiem którą kupić.

Spróbuje jeszcze podłączyć wyjście słuchawkowe pod wejście w komputerze i zgrać dźwięk i wtedy sprawdzić dokładnie czy kanały grają równo.

Napisano

zgralem 2 rozne winyle przez wyjscie sluchawkowe, plyta darii zawialow 2 razy odtwarzana, pink floyd juz troche stary i zuzyty, ale wskazniki byly po rowno, chociaz i tak po przesluchaniu na sluchawkach jestem przekonany ze juz czas zmienic igle bo za czysto to on nie gra :)

To jaką w takim razie kupić, tego EPSa czy dołożyć i kupić audiotechnice