Mikael Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Cześć! Jaki zadowolony użytkownik zestawu Cyrus One + Sonys Faber Lumina II, gdzie źródłem jest Technics Q3, szukam do niego odtwarzacza CD, który pasować będzie wizualnie do wzmacniacza. Wstępnie zachwyciłem się Shanlingiem CD80, który nie dość że ma CD, to wyposażony jest w Bluetooth 5.0, więc mógłby robić jako źródło do bezprzewodowych słuchawek. Inny fajny model to Pro-Ject CD Box D3, ładniejszy, choć już bez BT. Nie widziałem niczego innego w tej cenie więc pewnie ograniczę wybór do jednego z tych dwóch modeli. Pomożecie w wyborze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca BDP S Sony 6700 ? Za mało profesjonalne urządzenie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 21 lipca Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 35 minut temu, maciek72 napisał: BDP S Sony 6700 ? Za mało profesjonalne urządzenie ? Absolutnie nie. Nie ciągnie mnie do wydawania kasy na „audio marki”. Poczytam o nim, bo to nie jest czysty CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Czyta SACD , BR Audio i CD Czego trzeba więcej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Cześć Shanling CD80 to solidny wybór, spokojnie brzmiący, ale z fajnym szczegółem, do tego dość cicho pracuje W razie czego zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Project CD box. Mały i pasuje. No albo celować właśnie w komplet transport lub cały CD od Cyrusa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca https://m.olx.pl/d/oferta/najnowszy-z-serii-odtwarzacz-cd-project-gwarancja-CID99-ID115IC5.html?bs=olx_pro_listing Super oferta . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca 10 godzin temu, maciek72 napisał: Czyta SACD , BR Audio i CD Czego trzeba więcej ? Wyświetlacza? Wyjść analogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Coaxial nie wystarczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Jeżeli ktoś szuka transportu, to wystarczy. Natomiast jako posiadacz modelu x800 przez chwilę używałem go jako transport CD i muszę powiedzieć, że w tej roli spisuje się słabo. Jakość po coaxialu jest wyraźnie zdegradowana w stosunku do tego samego wyjścia z odtwarzaczy CD (techniczny, dość suchy dźwięk o ograniczonej dynamice i przejrzystości), do tego brak wyświetlacza dość daje się we znaki… Ps. Cyrus One ma wejścia cyfrowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Są DAC-i do wyboru Dobry kabel Coaxial dużo zmienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 22 lipca Autor Udostępnij Napisano 22 lipca 10 minut temu, majkel74 napisał: Jeżeli ktoś szuka transportu, to wystarczy. Natomiast jako posiadacz modelu x800 przez chwilę używałem go jako transport CD i muszę powiedzieć, że w tej roli spisuje się słabo. Jakość po coaxialu jest wyraźnie zdegradowana w stosunku do tego samego wyjścia z odtwarzaczy CD (techniczny, dość suchy dźwięk o ograniczonej dynamice i przejrzystości), do tego brak wyświetlacza dość daje się we znaki… Ps. Cyrus One ma wejścia cyfrowe? Właśnie nie. Dlatego Coax mi nie wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca To bierz tego z ogłoszenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca 50 minut temu, maciek72 napisał: Są DAC-i do wyboru Dobry kabel Coaxial dużo zmienia Kabel cyfrowy to Albedo Digital Monocrystal, droższy sporo od samego odtwarzacza. Nikogo nie zamierzam przekonywać, ale w oparciu o to słyszałem u siebie te odtwarzacze BR jako transporty CD są bardzo słabe. Droższy kabel cyfrowy pokazuje to wyraźnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Pro-Ject CD Box S3 gra świetnie. Przede wszystkim bardzo szeroko. Brałbym ogłoszeniowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 22 lipca Udostępnij Napisano 22 lipca Za 1690 są oferty na nowe, różnica vs olx b. niska. Z małych zawodników jest jeszcze taki oto Teac: https://www.ceneo.pl/87113644 Z ciekawostek posiada tuner. Czas jakiś temu jego cena to było 2500, daję link do testu w naszym Audio: https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/2673-teac-pd-301-ai-301da Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca 21 godzin temu, majkel74 napisał: Ps. Cyrus One ma wejścia cyfrowe? Zalezy ktory. Podstawowy nie. 18 godzin temu, majkel74 napisał: Za 1690 są oferty na nowe, różnica vs olx b. niska. To bierz nowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts