Luc Adams Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 1 minutę temu, Tomasz S. napisał: Weź to co bardziej Ci odpowiada. ZA3: regulacja głośności, trigger, może pracować w stereo lub mono, sub out V3 mono: PFFB , automatyczne wybudzanie i usypianie, tylko mono i bez regulacji głośności, Gain switch ( dla RCA ) Jeżeli będziesz używał jako monobloki to ja bym wolał V3 mono. No tak jako monobloki do wiim ultra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października (edytowany) Czy te monobloki v3 powinny byc zasilane dwoma zasilaczami 10v czy 5v ? bo na stronie producenta mozna dwa warianty kupic Dnia 16.10.2024 o 13:59, Tomasz S. napisał: Weź to co bardziej Ci odpowiada. ZA3: regulacja głośności, trigger, może pracować w stereo lub mono, sub out V3 mono: PFFB , automatyczne wybudzanie i usypianie, tylko mono i bez regulacji głośności, Gain switch ( dla RCA ) Jeżeli będziesz używał jako monobloki to ja bym wolał V3 mono. Edytowano 17 października przez Luc Adams Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października 2x48v 5A lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Miła niespodzianka po powrocie do domu ... Nawet załapałem się na magnes 😂 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października ZD3 bez dodatków można już zamawiać z Amazon, chociaż nie dotarło do magazynu. 829 zł https://amzn.eu/d/9bUGF7l 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Zaczynam zabawę z Fosi. Dotarły do mnie 2 sztuki V3 mono, które zastąpiły SMSLa Q5 Pro. Na razie podpiąłem je do Wiima Pro Plus jako streamer i pre, zrobiłem korekcję pokoju i testuję bez litości. Zabawy czas zacząć 😁 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października D-Art pochwal się jak to gra i z czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października No to pochwaliłem się 🤬 Pierwszy dzień grania. Strzeliło w lewym kanale i zgon. Kontrolka się świeci i tyle. Jeden Fosi zdechł po kilku godzinach grania. Zamieniałem przewody i nic z tego. Wracam do SMSLa. Ten mnie nigdy nie zawiódł. Chyba dam sobie spokój z wynalazkami... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 1 minutę temu, D-Art napisał: No to pochwaliłem się 🤬 Pierwszy dzień grania. Strzeliło w lewym kanale i zgon. Kontrolka się świeci i tyle. Jeden Fosi zdechł po kilku godzinach grania. Zamieniałem przewody i nic z tego. Wracam do SMSLa. Ten mnie nigdy nie zawiódł. Chyba dam sobie spokój z wynalazkami... Ale jaja 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Jak berety. Znalazłem grupkę takich samych "szczęściarzy" na forum Fosi. Jutro akcja reklamowanie. Nie bałem się chińszczyzny, bo mój SMSL jest super. Ale chyba wolę kupić używkę znanej firmy niż bawić się w rosyjską ruletkę. Widocznie to nie dla mnie. Ale Wam życzę braku takich przygód 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 1 minutę temu, D-Art napisał: Jak berety. Znalazłem grupkę takich samych "szczęściarzy" na forum Fosi. Jutro akcja reklamowanie. Nie bałem się chińszczyzny, bo mój SMSL jest super. Ale chyba wolę kupić używkę znanej firmy niż bawić się w rosyjską ruletkę. Widocznie to nie dla mnie. Ale Wam życzę braku takich przygód 😉 Może sie przegrzała bo one podobno mają problem z wysokimi temperaturami. Ja mam wiim ampa i jestem mega zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Czyli jest źle zaprojektowany. Wypuścili bubla zamiast poprawić projekt. Mierzyłem oba bezprzewodowym termometrem, bo już coś o tym czytałem. Jeden miał 41,1, drugi 40,8 stopnia. Strzelił ten zimniejszy. Kiedyś wzmaki były gorące i grały wiele lat. Mój SMSL od 5 lat gra prawie non stop do muzy, TV i prawie się go nie wyłącza. Jest ledwo ciepły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 1 minutę temu, D-Art napisał: Czyli jest źle zaprojektowany. Wypuścili bubla zamiast poprawić projekt. Mierzyłem oba bezprzewodowym termometrem, bo już coś o tym czytałem. Jeden miał 41,1, drugi 40,8 stopnia. Strzelił ten zimniejszy. Kiedyś wzmaki były gorące i grały wiele lat. Mój SMSL od 5 lat gra prawie non stop do muzy, TV i prawie się go nie wyłącza. Jest ledwo ciepły. No widocznie tak, ja mialem ma testach za3 fosi i tez mocno sie grzały ale już zwróciłem bo uznalem ze w polaczeniu z wiim ultra nie czuję jakiejs mega roznicy do wiim ampa a cena ponad dwa razy taka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Mam Fosi T20, mały wzmak z lampami w przedwzmacniaczu. Kupiłem do kompa, napędzał małe klipsch`e. Po jakimś miesiącu padł, oddałem do naprawy ale po kilku miesiącach znowu zdechł. Stwierdzłem że nie opłaca mi się go naprawiać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 2 minuty temu, Sipo napisał: Mam Fosi T20, mały wzmak z lampami w przedwzmacniaczu. Kupiłem do kompa, napędzał małe klipsch`e. Po jakimś miesiącu padł, oddałem do naprawy ale po kilku miesiącach znowu zdechł. Stwierdzłem że nie opłaca mi się go naprawiać. Czyli na to fosi trzeba uważać bo jakosc widac kuleje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Pewnie oszczędzają na kontroli jakości, robią nieuważnie w pośpiechu aby szybciej i są efekty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października (edytowany) Patrzcie, co Fosi sprzedaje za 37 USD jako podstawki pod wzmacniacze. Wentylatory jako podstawki! Czyli wiedzą o przegrzewaniu się urządzeń. Oni to powinni dawać w komplecie. Faktycznie jaja! Podstawki większe od wzmacniaczy... https://fosiaudio.com/products/usb-powered-cooling-fan Edytowano 29 października przez D-Art Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 5 godzin temu, D-Art napisał: Patrzcie, co Fosi sprzedaje za 37 USD jako podstawki pod wzmacniacze. Wentylatory jako podstawki! Czyli wiedzą o przegrzewaniu się urządzeń. Oni to powinni dawać w komplecie. Faktycznie jaja! Podstawki większe od wzmacniaczy... https://fosiaudio.com/products/usb-powered-cooling-fan Tak mi sie jeszcze przypomniało ze kiedys ogladalem na yt test albo v3 mono albo za3 i temu testujacemu tez padl jeden takze chyba to norma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 10 godzin temu, D-Art napisał: Zaczynam zabawę z Fosi. Dotarły do mnie 2 sztuki V3 mono, które zastąpiły SMSLa Q5 Pro. Na razie podpiąłem je do Wiima Pro Plus jako streamer i pre, zrobiłem korekcję pokoju i testuję bez litości. Zabawy czas zacząć 😁 Lepiej? Zdaje się że lepiej. 8 godzin temu, D-Art napisał: No to pochwaliłem się 🤬 Pierwszy dzień grania. Strzeliło w lewym kanale i zgon. Kontrolka się świeci i tyle. Jeden Fosi zdechł po kilku godzinach grania. Zamieniałem przewody i nic z tego. Wracam do SMSLa. Ten mnie nigdy nie zawiódł. Chyba dam sobie spokój z wynalazkami... Aha. 7 godzin temu, D-Art napisał: Patrzcie, co Fosi sprzedaje za 37 USD jako podstawki pod wzmacniacze. Wentylatory jako podstawki! Czyli wiedzą o przegrzewaniu się urządzeń. Oni to powinni dawać w komplecie. Faktycznie jaja! Podstawki większe od wzmacniaczy... https://fosiaudio.com/products/usb-powered-cooling-fan Czyli wiedzą że coś jest na rzeczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Przed tym jak kupiłem Sabaja A30a miałem też chrapkę na te monobloki od Fosi ale jakoś się nie zdecydowałem. Może i dobrze bo z Sabaja jestem bardzo zadowolony. Miałem wcześniej dwa wzmacniacze klasy D Sabaja A4 i SMSLa A300 i one były ledwo ciepłe a A30a ma około 45⁰ więc sporo. Ale one podobno tak mają. Co do Fosi to porażka. Trzeba kupować z Polski będzie szybciej i bezpieczniej jeśli chodzi o gwarancję. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października czy ktoś się orientuje czy pod to usb w wiim ultra można podłączyć podstawkę chłodzącą taką jak np pod laptopy ? bo chciałbym taką zamontować do fosi v3 mono x2 żeby je chłodziła i uruchamiała się razem z wiimem ultra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 24 minuty temu, Artur Charicki napisał: Przed tym jak kupiłem Sabaja A30a miałem też chrapkę na te monobloki od Fosi ale jakoś się nie zdecydowałem. Może i dobrze bo z Sabaja jestem bardzo zadowolony. Miałem wcześniej dwa wzmacniacze klasy D Sabaja A4 i SMSLa A300 i one były ledwo ciepłe a A30a ma około 45⁰ więc sporo. Ale one podobno tak mają. Co do Fosi to porażka. Trzeba kupować z Polski będzie szybciej i bezpieczniej jeśli chodzi o gwarancję. Całe szczęście zamówiłem z Polski na Allegro. 3 minuty temu, Luc Adams napisał: czy ktoś się orientuje czy pod to usb w wiim ultra można podłączyć podstawkę chłodzącą taką jak np pod laptopy ? bo chciałbym taką zamontować do fosi v3 mono x2 żeby je chłodziła i uruchamiała się razem z wiimem ultra Ewentualnie jakiś mały zewnętrzny zasilacz. Nie wprowadzałbym zakłóceń do streamera. Inna sprawa, że chyba nie tędy droga. Widziałem „tuning” V3 mono na YouTube z wentylatorem pod spodem i dużym radiatorem na górze. Wyglądało to pociesznie. Urządzenie powinno działać prawidłowo i tyle. Dla mnie badziew. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Adams Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 9 minut temu, D-Art napisał: Całe szczęście zamówiłem z Polski na Allegro. Ewentualnie jakiś mały zewnętrzny zasilacz. Nie wprowadzałbym zakłóceń do streamera. Inna sprawa, że chyba nie tędy droga. Widziałem „tuning” V3 mono na YouTube z wentylatorem pod spodem i dużym radiatorem na górze. Wyglądało to pociesznie. Urządzenie powinno działać prawidłowo i tyle. Dla mnie badziew. no to jest chyba jedyne wyjscie żeby to schłodzić, ciekawe czy to kwestia temperatury czy po prostu są wadliwe w samej konstrukcji i padają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D-Art Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Co prawda jestem jeszcze zły ale spróbuję pomóc, komu już minęły 14 dni zwrotu. V3 mono ma słabe odprowadzanie ciepła. Jest to źle zaprojektowany sprzęt i prawdopodobnie niestarannie złożony. Szybka masówka. Zbyt mały margines bezpieczeństwa. Ma za mały radiator. Przy tak małej przestrzeni wewnątrz on się gotuje w środku. Przede wszystkim powinno być zabezpieczenie termiczne. Wzmak powinien się wyłączyć, a po ostygnięciu działać. Dzisiaj rano podpiąłem na próbę zimne. Jeden działa a drugi trup, tylko kontrolka świeci i przekaźnik cyknął. W moim przypadku padł ten chłodniejszy. Czyli prawdopodobnie gorzej oddawał ciepło. Pod spodem jest radiator łączący się z obudową za pomocą pasty termoprzewodzącej, jak w procesorze kompa. Obudowa powinna oddawać ciepło, bo jest zarazem radiatorem. Widocznie było za mało pasty albo złe przyleganie. - Ja rozebrałbym to jak do wymiany opampów. Kupiłbym jak najlepszą pastę do procesorów, starą usunąłbym i dokładnie założyłbym nową. - Druga rzecz, nóżki są za niskie. Pod spodem powinno przepływać powietrze. Zamontowałbym jakieś małe metalowe kolce, żeby była przestrzeń. Ewentualnie osadziłbym wzmacniacz na ładnym czarnym radiatorze jako podstawką, przyklejając go do spodu termopadem.. - Albo rzeczywiście jakiś wolnoobrotowy cichy wentylatorek położyć pod wzmaka. Oczywiście musi być przepływ powietrza. Tylko, że to wszystko popsuje przy okazji design, poniekąd całkiem fajny. Tyle można zrobić 🙂 Ja zaraz dzwonię do sprzedawcy i fora ze dwora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts