Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Kupiłem rodzicom kolumny dali zensor 7 gdyż kiedyś takie posiadałem i w pełni spełniają wymagania. Dodatkowo drugim głównym powodem był ciekawy ich wygląd.

Teraz szukam dla nich odpowiedniego amplitunera - tak wiem że na samym dobrym wzmacniaczu te kolumny będą grały nawet dwa razy lepiej lecz moi rodzice nie są audiofilami i szukają tylko amplitunera

Co szukam?

Amplituner od 1500 do 2500 zł (poprosiłbym propozycje z tego niskiego jak i wyższego poziomu cenowego)

Wymagane

Radio internetowe, radio antenowe

Wstępnie myślałem nad denonem ceol n10 gdyż kiedyś podpinalem je pod wersję n9 i grały odpowiednio. 

Co wy na to? Czy polecicie coś innego i lepszego?

Napisano

Witaj 

Tak na szybko w górnej granicy swojego budżetu kupisz Cyrus One HD, Nad c368 nie obrażając DENONA myślę że te wzmacniacze zagrają ciut ciut lepiej 😉 

Poczekaj niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni forumowicze.

Napisano

Mój kolega ma te kolumny razem z cambridge audio cxa60 (używane mieszczą się w budżecie) . Gra to razem naprawdę bardzo dobrze, ale do tego potrzebowałbyś jeszcze streamer - np któryś wiim - jaki? To zależy ile kasy by Ci zostało.

Napisano

Coś takiego jak Ceol nie bardzo sprawdzi ci się z Zensor 7.

Koledzy wyzej proponowali wzmacniacze, a za niezłej jakości amplituner lub chociaż wzmacniacz z funkcjami sieciowymi trzeba zapłacić co najmniej 3000zł.

Nie dawno w takiej cenie dostępny był Marantz PM 7000N , ale teraz chyba ciężko go będzie dostać w takiej cenie.

Jako amplituner dobrze mógł by się sprawdzić Onkyo TX 8470 ale on jest w cenie lekko poniżej 3500zł.

Po dzwoń po salonach moze opuszczą 200-300zl.

Napisano

Absolutnie nie Ceol. On będzie do nich zdecydowanie za słaby i zbyt mulący.

Wspimniany PM 7000n w celu 3000 zł super opcja.

Nieco jaśniejszy pod Zensor pasuje a tani Cambridge AXR100 z Wiim mini nawet.

Weź pod uwagę że taki Wiim zapewni Ci radio internestowe wiec możesz smialo wybierac wzmacniacze.

Xindal 06 tez byłby fajną opcją.

Pioneer A40 jest na promocji w innym wątku za 1200 zł aktualnie. Tez fajna opcja.

Napisano (edytowany)

Jak koledzy pisali wyżej celowalbym w Marantz PM 7000N za 3 tys.z Amazona, pojawia się co jakiś czas w tej cenie.A tak poza tym to amplitunery Yamaha , dobrze się z zensorami zgrywaja

A może promocyjny Pioneer A40 + wiim i masz zestaw za 2000-2200 zl - nowy ?

Ps. Kiedyś odsluchiwalem zensory 7 z pm6006 i Yamaha as701 i rn803 grały wg mnie lepiej ale też i cena ich była wyższa 

Edytowano przez helmut..
Napisano
19 minut temu, Szamus1 napisał:

Co myślicie o Marantz  pm 6007 + wiim mini?

Jest to dobra opcja, ale Marantz PM7000N zagra lepiej :) Też go mamy u siebie w niezłej cenie i zawsze można jeszcze o niej nieco porozmawiać ;) Sprawdziłbym również Audiolaba 6000A z WiiMem, do Dali fajna opcja :) Z tańszych rozwiązań jest np. WiiM Amp, czy Argon Audio SA2

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, na miejscu znajdziesz u nas bardzo wiele wzmacniaczy w tym przedziale cenowym :)