Szamus1 Napisano 25 sierpnia 2024 Napisano 25 sierpnia 2024 Witam. Kupiłem rodzicom kolumny dali zensor 7 gdyż kiedyś takie posiadałem i w pełni spełniają wymagania. Dodatkowo drugim głównym powodem był ciekawy ich wygląd. Teraz szukam dla nich odpowiedniego amplitunera - tak wiem że na samym dobrym wzmacniaczu te kolumny będą grały nawet dwa razy lepiej lecz moi rodzice nie są audiofilami i szukają tylko amplitunera Co szukam? Amplituner od 1500 do 2500 zł (poprosiłbym propozycje z tego niskiego jak i wyższego poziomu cenowego) Wymagane : Radio internetowe, radio antenowe Wstępnie myślałem nad denonem ceol n10 gdyż kiedyś podpinalem je pod wersję n9 i grały odpowiednio. Co wy na to? Czy polecicie coś innego i lepszego? Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 25 sierpnia 2024 Napisano 25 sierpnia 2024 Witaj Tak na szybko w górnej granicy swojego budżetu kupisz Cyrus One HD, Nad c368 nie obrażając DENONA myślę że te wzmacniacze zagrają ciut ciut lepiej 😉 Poczekaj niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni forumowicze. Odpisz, cytując
Palmos Napisano 25 sierpnia 2024 Napisano 25 sierpnia 2024 Mój kolega ma te kolumny razem z cambridge audio cxa60 (używane mieszczą się w budżecie) . Gra to razem naprawdę bardzo dobrze, ale do tego potrzebowałbyś jeszcze streamer - np któryś wiim - jaki? To zależy ile kasy by Ci zostało. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 25 sierpnia 2024 Napisano 25 sierpnia 2024 Coś takiego jak Ceol nie bardzo sprawdzi ci się z Zensor 7. Koledzy wyzej proponowali wzmacniacze, a za niezłej jakości amplituner lub chociaż wzmacniacz z funkcjami sieciowymi trzeba zapłacić co najmniej 3000zł. Nie dawno w takiej cenie dostępny był Marantz PM 7000N , ale teraz chyba ciężko go będzie dostać w takiej cenie. Jako amplituner dobrze mógł by się sprawdzić Onkyo TX 8470 ale on jest w cenie lekko poniżej 3500zł. Po dzwoń po salonach moze opuszczą 200-300zl. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia 2024 Napisano 26 sierpnia 2024 Absolutnie nie Ceol. On będzie do nich zdecydowanie za słaby i zbyt mulący. Wspimniany PM 7000n w celu 3000 zł super opcja. Nieco jaśniejszy pod Zensor pasuje a tani Cambridge AXR100 z Wiim mini nawet. Weź pod uwagę że taki Wiim zapewni Ci radio internestowe wiec możesz smialo wybierac wzmacniacze. Xindal 06 tez byłby fajną opcją. Pioneer A40 jest na promocji w innym wątku za 1200 zł aktualnie. Tez fajna opcja. Odpisz, cytując
Szamus1 Napisano 26 sierpnia 2024 Autor Napisano 26 sierpnia 2024 Co myślicie o Marantz pm 6007 + wiim mini? Sam mam taki wzmacniacz i heco aurora 700 i grają super a dzięki wiim mini rodzice będą mieli radio internetowe Odpisz, cytując
helmut.. Napisano 26 sierpnia 2024 Napisano 26 sierpnia 2024 (edytowany) Jak koledzy pisali wyżej celowalbym w Marantz PM 7000N za 3 tys.z Amazona, pojawia się co jakiś czas w tej cenie.A tak poza tym to amplitunery Yamaha , dobrze się z zensorami zgrywaja A może promocyjny Pioneer A40 + wiim i masz zestaw za 2000-2200 zl - nowy ? Ps. Kiedyś odsluchiwalem zensory 7 z pm6006 i Yamaha as701 i rn803 grały wg mnie lepiej ale też i cena ich była wyższa Edytowano 26 sierpnia 2024 przez helmut.. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 26 sierpnia 2024 Napisano 26 sierpnia 2024 19 minut temu, Szamus1 napisał: Co myślicie o Marantz pm 6007 + wiim mini? Jest to dobra opcja, ale Marantz PM7000N zagra lepiej Też go mamy u siebie w niezłej cenie i zawsze można jeszcze o niej nieco porozmawiać Sprawdziłbym również Audiolaba 6000A z WiiMem, do Dali fajna opcja Z tańszych rozwiązań jest np. WiiM Amp, czy Argon Audio SA2. W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, na miejscu znajdziesz u nas bardzo wiele wzmacniaczy w tym przedziale cenowym Odpisz, cytując
Recommended Posts