Sux Pwn Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Witam. Jestem nowy na forum i chce sie poradzic. Loxije kupiony głownie ze zgledu ze szukam czegos malego z pre. Wczesniej mialem yamahe a350 i tez uzywane kolumny ktore popchnalem dalej przy przeprowadzce. Wiec szukam kolumn do stereo. Zestaw będzie używany w salonie ok. 22 m2, bardzo malo miejsca od sciany dla kolumn (beda staly przy samej scianie). Bylem na odsluchu i chyba najbardziej przypadly mi do gustu r200 ale choc sa w promocji troche przekaczaja budzet. W sieci znalazłem kilka modeli, co o tym sądzicie: dolozyc do polkow r200 - 3k kef q350 - 2k - mieszac sie w buzdzecie i maja bardzo dobre opinie, chociaz polki sa duzo nowsze, na ls50 niestety kasy brakuje Triangle Borea BR02 - wpadlem na nie czytajac o ls50, ze sa nie doceniane. doradzicie cos? Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 2 września Udostępnij Napisano 2 września Cześć Doświadczeni koledzy z pewnością doradzą konkretne modele ,ale przede wszystkim doradzą odsłuchanie wybranych kolumn w docelowym ustawieniu w domu . Jeśli masz mało miejsca konkretny model pewnie zagra inaczej niż w salonie audio . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sux Pwn Napisano 2 września Autor Udostępnij Napisano 2 września 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Cześć Doświadczeni koledzy z pewnością doradzą konkretne modele ,ale przede wszystkim doradzą odsłuchanie wybranych kolumn w docelowym ustawieniu w domu . Jeśli masz mało miejsca konkretny model pewnie zagra inaczej niż w salonie audio . problem jest taki ze pewnie moglbym kombinowac, ale chce zakupic na fv i wtedy nie obowiazuje 14 dniowa rękojma. nie wiem czy jakis salon audio oferuje wypozyczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września 14 godzin temu, Sux Pwn napisał: estaw będzie używany w salonie ok. 22 m2, bardzo malo miejsca od sciany dla kolumn (beda staly przy samej scianie) Będą stały na jakiejś szafce czy podstawkach ? Jeżeli to szafka to jaką ma głębokość ? Zwykle to nie jest dobry pomysł ,żeby dociskać kolumny bardzo blisko ściany. Jak wygląda mniej więcej rozkład ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września 12 godzin temu, Sux Pwn napisał: problem jest taki ze pewnie moglbym kombinowac, ale chce zakupic na fv i wtedy nie obowiazuje 14 dniowa rękojma. nie wiem czy jakis salon audio oferuje wypozyczenie Znajdziesz bez problemu salon, ktory to ogarnie - tylko nie mowimy tu o rekojmi, a o prawie do zwrotu Bliskoscia sciany sie nie sugeruj tak sztywno, wiecej zalezy od calej reszty pomieszczenia i samej kolumny. Jakie miales wczesniej kolumny i co Ci w nich nie pasowalo? Z Twoich wyborow, to jednak wybralbym Polki, tym badziej, ze Ci sie podobaja, no i nie sa poza budzetem, bo kupisz je spokojnie pare stowek ponizej 3k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września Cześć Jakiego brzmienia szukasz? Bo to tu będzie najważniejsze, gdyż opcji się ogółem trochę znajdzie Polki R200 to bardzo fajne kolumny, grające żywym, nasyconym dźwiękiem. KEFy Q350 są spokojniejsze, lekko ciemniejsze. Warto też sprawdzić Monitor Audio Bronze 100, czyli V-ka z bardziej technicznym zacięciem do dźwięku. Fyne F500 to opcja z kolei z bardzo szeroką sceną, fajną podstawą basową. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Poniżej podrzucam film, gdzie omawiamy kilka z opcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września Udostępnij Napisano 3 września KEF Q350 jak najbardziej jest to ciekawa opcja i w tym przedziale cenowym to jedna z ciekawszych propozycji. Możesz jeszcze spojrzeć w kierunku Monitor Audio Bronze 100, bo to również zaskakujące kolumny i potrafiące się wpisać w sporo gatunków muzycznych z sukcesem. Pytanie tylko jakiego efektu finalnie się spodziewasz (chodzi o brzmienie), ponieważ to też trochę Ci ograniczy zakres poszukiwań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts