Iron Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 6 minut temu, emigrant napisał: Tuner można pominąć, bo to nikomu niepotrzebne ani nie wpływa na jakość dźwięku amplitunera. Nawet nie jest jakąś wartością dodaną tylko zbędnym, archaicznym dodatkiem... Akurat z tym się nie zgadzam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 10 minut temu, emigrant napisał: Tuner można pominąć, bo to nikomu niepotrzebne ani nie wpływa na jakość dźwięku amplitunera. Nawet nie jest jakąś wartością dodaną tylko zbędnym, archaicznym dodatkiem. Za to wersja europejska niby nie posiada certyfikatu THX i nad tym można się zastanowić dlaczego tak się stało. Integra DRX 3.4 też nie posiada THX. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile osob wybiera amplituner, ze wzgledu na ten archaiczny dodatek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) 12 minut temu, emigrant napisał: .... Za to wersja europejska niby nie posiada certyfikatu THX i nad tym można się zastanowić dlaczego tak się stało. Integra DRX 3.4 też nie posiada THX. Najprawdopodobniej chodzi o pieniądze. Ale to tylko przypuszczenie. Natomiast pozostaje pytanie czy gra tak jak z certyfikatem THX. Podejrzewam że tak. Edytowano 24 listopada przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) Fajne, że powstał RZ30, bo nie każdy potrzebuje RZ50. Fajna alternatywa dla drogiej Integry DRX 3.4. Nie każdy potrzebuje wysokiej jakości panelu przedniego, czy pozłacanych gniazd cinch. Edytowano 24 listopada przez emigrant 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 2 godziny temu, emigrant napisał: Za to wersja europejska niby nie posiada certyfikatu THX i nad tym można się zastanowić dlaczego tak się stało. Integra DRX 3.4 też nie posiada THX. Bardzo "niby", nigdzie nie znalazłem informacji żeby RZ30 w wersji na Europę, Azję itd. nie posiadało certyfikatu THX. Zarówno w folderze EN jak FR nie ma informacji o "pozbawieniu" THX w którejś z wersji, w instrukcji różnice między wersjami też nigdzie nie mówią o braku THX, jest mowa o tunerze FM, a także językach, OSD, inaczej podana jest moc (normy) i pobór mocy. Natomiast w informacjach o DRX 3.4 nie ma słowa o występowaniu THX, przy modelu wyższym już jest. W Onkyo RZ30 w trybach odsłuchu mamy dostępne THX bez "gwiazdek" więc jest dostępne we wszystkich modelach: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada (edytowany) Oby tak było. Może ktoś puścił bzdurę i poszło w świat. Nie ma jeszcze żadnego europejskiego unboxingu RZ30. Edytowano 24 listopada przez emigrant Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada 1 godzinę temu, emigrant napisał: Oby tak było. Może ktoś puścił bzdurę i poszło w świat. Nie ma jeszcze żadnego europejskiego unboxingu RZ30. https://konsbud-hifi.com.pl/pl/p/ONKYO-TX-RZ30-BLACK-/1520 / Certyfikat THX® dla referencyjnego dźwięku kinowego, Strona dystrybutora. Chcecie rozwiac watpliwosci? To napiszcie maila, z pytaniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dnia 23.11.2024 o 19:43, emigrant napisał: Ktoś już zamówił, albo ma RZ30? Nie sadze aby to szybko nastapiło. Dnia 23.11.2024 o 22:42, tomek72 napisał: Nie mieszam serii, wiadomo że RZ to inna bajka, chodziło mi o to że Onkyo nie miało nic w dość sporej luce cenowej, dlatego wprowadzenie RZ30 ją wypełnia. Mieli 7100 Dnia 23.11.2024 o 22:37, emigrant napisał: Ja bym tutaj NR7100 nie mieszał z serią RZ. Z tego co mi wiadomo to seria RZ bazuje na podzespołach Integry Jakich? Co w 7100 jest inne niż w RZ30? Ja nadal uważam że RZ30 to jest nowa odsłona NR7100. Czekam aż ktoś mnie z tego wyprowadzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Onkyo klasyfikuje serię RZ jako klasę premium a NR7100 to budżetowe urządzenie. NR7100 będzie tym tańszym(gorszym?) amplitunerem. Wszystko jest policzalne, więc jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach. Dadzą lepsze jakościowo kondensatory w torze audio dla RZ30 i już jest inny(droższy) niż NR7100 :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Fajnie bo gadaliśmy o tym na priv to teraz pogadamy tutaj. Wiec moje wytłumaczenie dlaczego tak nie jest: Wiele lat temu Onkyo nie miało żadnej serii RZ modele serii 5,6,7,8, czy 9 miały takie samo oznaczenie Onkyo TX-SR605 -> TX-NR 905, różnica SR i NR polegała na sieci jedynie. A jednak od serii 8 byl wyraźny skok jakości. Idźmy dalej w czasie Onkyo wprowadza serie RZ i tu ląduje model 710 aż do modelu RZ740 i tu pojawiają się literki RZ mimo że to jest seria 7. Potem Onkyo znowu sprowadza ta serie do klasycznego oznaczenia i mamy model 7100 a teraz Rz30 Zobaczmy 7100 RZ30 Dochodzi sekcja PRE OUT która seria 7 miala juz od czasów 705ki. dalej 7100 RZ30 Środek 7100 Rz30. ? Ma ktoś zdjecie z środka? W przypadku RZ50 Zasilacz jest wiekszy, wieksze sa kondensatory i radiator nie jest z blachy A to RZ70 dlatego RZ50 i RZ70 są inne. RZ30 to 7100 z PRE Outami co nie jest niczym wyjątkowym w tej serii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada (edytowany) 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: Fajnie bo gadaliśmy o tym na priv to teraz pogadamy tutaj. Nigdy nie pisałem z Tobą na priv. 51 minut temu, Piotr Sonido napisał: RZ30 to 7100 z PRE Outami co nie jest niczym wyjątkowym w tej serii Może tak być, ale nie musi. To, że platforma wygląda podobnie, albo identycznie to nie znaczy, że wszystko jest takie samo. Z30 to odpowiedź na Integrę DRX 3.4. Tutaj trochę widać wnętrze Z30. Radiator to odlew aluminiowy a nie blacha jak w 7100. Edytowano 26 listopada przez emigrant Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Dnia 26.11.2024 o 09:15, emigrant napisał: Nigdy nie pisałem z Tobą na priv. Przepraszam bardzo mam tyle wiadomości codziennie że się zgubiłem Ale mam taką samą rozmowe na PW Dnia 26.11.2024 o 09:15, emigrant napisał: Z30 to odpowiedź na Integrę DRX 3.4. Tylko że Integra to Onkyo z innym frontem. O tym tez była tu dyskusja. Zgadzam się. Super że pokazałeś ten film radiator jest inny, ale kondensatory już te same. Jestem Fanem Onkyo od 20 lat Natomiast na ten moment +1300 zł za radiator? Za złącza PRE OUT? Hmmm no dobra w Denonie też tak mamy. Hmmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Czwartek o 08:41 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:41 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Natomiast na ten moment +1300 zł za radiator? Za złącza PRE OUT? Hmmm no dobra w Denonie też tak mamy. O któych modelach mówisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano Czwartek o 08:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:56 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tylko że Integra to Onkyo z innym frontem. O tym tez była tu dyskusja. Pisząc, że RZ30 jest odpowiedzią na Integrę DRX 3.4 miałem na myśli, że w stajni Onkyo nie było odpowiednika DRX 3.4. Raczej RZ30 nie jest następcą NR7100. To, że Onkyo, Integra i Pioneer to jedno korpo to każdy o tym wie. Mimo, że korzystają nawzajem ze wspólnych platform to jednak każdy ma swoje większe lub mniejsze zmiany. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Zgadzam się. Super że pokazałeś ten film radiator jest inny, ale kondensatory już te same. Czy te same kondensatory to trzeba byłoby przyjrzeć się im bliżej a nie tylko zerknięcie od góry, że mają tę samą średnicę jak w 7100, bo na filmiku nic więcej nie widać. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Natomiast na ten moment +1300 zł za radiator? Za złącza PRE OUT? Jakiś był powód dania lepszego i zarazem droższego radiatora. Tam raczej pieniądze umieją liczyć, więc jakby wystarczył radiator z blachy to taki by był. W skali produkcji masowej liczy się wszystko. Integra DRX 3.4 do dziś ma radiator z blachy jak w NR7100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:23 Udostępnij Napisano Piątek o 06:23 21 godzin temu, PanKlor napisał: O któych modelach mówisz? 7100 vs RZ30 A w Denonie chodzi mi o x2800 vs 3800 chodź tu różnic jest wiecej. 21 godzin temu, emigrant napisał: Raczej RZ30 nie jest następcą NR7100. Myślisz że beda oba? 21 godzin temu, emigrant napisał: Czy te same kondensatory to trzeba byłoby przyjrzeć się im bliżej a nie tylko zerknięcie od góry, że mają tę samą średnicę jak w 7100, bo na filmiku nic więcej nie widać. No RZ50 ma zdecydowanie inne. To od razu widać. No tak nie mierzyłem ich. 21 godzin temu, emigrant napisał: Jakiś był powód dania lepszego i zarazem droższego radiatora. Tam raczej pieniądze umieją liczyć, więc jakby wystarczył radiator z blachy to taki by był. W skali produkcji masowej liczy się wszystko. Integra DRX 3.4 do dziś ma radiator z blachy jak w NR7100. Dlatego ta integra nie est popularnym modelem. Klienci patrzą teraz na $$. Uważam że koncern D&M lepiej sobie to ogarną pomiędzy Denonem a Marantzem. Onkyo - Pioneer - Integra za dużo tego i za mało różnic. A ubolewam nad tym bo akurat te brandy były mi znacznie bliższe. Znacznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts