Skocz do zawartości

Pomoc w doborze pozostałego sprzętu do kolumn Wharfedale Evo 4.2

Dawidd

Recommended Posts

35 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak w salkach wystawców możesz kupic te sprzety Demo po wystawie. Znajomy tam dłużej dłubał to podeszli chwile pogadalismy.

Ale to zawsze tak było.

A to nie wiem, bo ja w soboty tylko chodzę. No ale tutaj jednak jest nowy sprzęt z możliwością zwrotu przez miesiąc, to normalne,że demo będzie tańsze. Póki co, ceny wszędzie chyba zostaną takie same. Przy innych Wiim tak jest / było.

image.png.590b7ec50120d732f75ef91deec95ffa.png

3 minuty temu, Tomasz S. napisał:

A to nie wiem, bo ja w soboty tylko chodzę. No ale tutaj jednak jest nowy sprzęt z możliwością zwrotu przez miesiąc, to normalne,że demo będzie tańsze. Póki co, ceny wszędzie chyba zostaną takie same. Przy innych Wiim tak jest / było.

Ja też. Ale to najwyższy czasz szukać klientow żeby tego nie wozić.

Co do zwrotu. Hmm no teroetycznie tez tu wchodzi w gre. Umowa poza siedzibą sprzedajacego. Ale tu raczej nikt z tego nie korzysta.

1 godzinę temu, Sipo napisał:

A co konkretnie chciałbyś zmienić w brzmieniu?

Hmm... chciałbym usłyszeć więcej energii i separacji dźwięku (?) - mam wrażenie, że dzwiek jest czasami rozmyty. A może po prostu chodzi o to, żeby ten dźwięk był pioziom wyżej, niż to co jest teraz. 

13 godzin temu, stojekmateusz@gmail.com napisał:

Cześć, podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego tematu. Posiadam Evo 4.2 z MR780 i z chęcią wymieniłbym na coś nowego. Czy znajdę coś do 5/6 tys, co zagra lepiej od tego Magnata i będzie dobrze współgrać z Evo? Dzięki za odpowiedź! 

A co chcesz zmienić?

Ja na przykład wolał bym ożywić te kolumny niż je jeszcze bardziej łagodzić.

11 godzin temu, stojekmateusz@gmail.com napisał:

Hmm... chciałbym usłyszeć więcej energii i separacji dźwięku (?) - mam wrażenie, że dzwiek jest czasami rozmyty. A może po prostu chodzi o to, żeby ten dźwięk był pioziom wyżej, niż to co jest teraz. 

A no własnie. Ja odpisuje po kolei pod postach zanim doczytam do końca. Czyli masz to samo co ja.

No to

Roksan K3

Xindak 6950

Hegel H95/120

NAD 388

Cambridge EVO 75

15 godzin temu, stojekmateusz@gmail.com napisał:

Cześć, podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego tematu. Posiadam Evo 4.2 z MR780 i z chęcią wymieniłbym na coś nowego. Czy znajdę coś do 5/6 tys, co zagra lepiej od tego Magnata i będzie dobrze współgrać z Evo? Dzięki za odpowiedź! 

Cześć :) Posłuchałbym na pewno wspomnianego Cambridge Evo 75, Audiolaba 7000A, Primare i15 Prisma, może Cyrus i7-XR. Jako opcja dodatkowa na pewno fajnie byłoby posłuchać Fezza Silver Luny EVO. Szukając energii, ale w gęstszym stylu warto sprawdzić też Regę Elex MK4 :) 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy ;) 

"Hmm... chciałbym usłyszeć więcej energii i separacji dźwięku (?) - mam wrażenie, że dzwiek jest czasami rozmyty. A może po prostu chodzi o to, żeby ten dźwięk był pioziom wyżej, niż to co jest teraz. "

Do tych Evo 4.2 to trzeba szukac mocnego, neutralnego i detalicznego wzmaka, a nie tych grajacych po cieplejszej czy ciemniejszej stronie.

Polecił bym takiego jak mam ja, ale nie są juz dostępne.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski

14 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

"Hmm... chciałbym usłyszeć więcej energii i separacji dźwięku (?) - mam wrażenie, że dzwiek jest czasami rozmyty. A może po prostu chodzi o to, żeby ten dźwięk był pioziom wyżej, niż to co jest teraz. "

Do tych Evo 4.2 to trzeba szukac mocnego, neutralnego i detalicznego wzmaka, a nie tych grajacych po cieplejszej czy ciemniejszej stronie.

Polecił bym takiego jak mam ja, ale nie są juz dostępne.

dokładnie. Takie modele wymieniłem wyżej ;)

12 godzin temu, maciek72 napisał:

Może końcówki mocy w klasie D ?

Do jakiego PRE?