sybilant Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września (edytowany) Cześć! Ze względu na mały metraż (i niewielkie zasoby gotówki ) myślę żeby skusić się na B&W 607 S3. Pierwsze odsłuchy większych 606 S2 były bardzo pozytywne (inne pomieszczenie, inne warunki, itd.). Nie wiem jednak jak one wypadają na tle KEF LS50 czy Usher S-520. Myślę jednak, że postawię na Bowersy, tylko jaki wzmak (1000-2500 zł) im dać? Na redditach polecają Wiim Amp pod 607 S3, ktoś też poleca Loxjie A40 i NADy w klasie D, ale to już sporo ponad budżet, chyba że używane (np. C368). Zyskam wiele dopłacając do używanego NAD-a? Wiim Amp podoba się, bo obsługuje (jeśli dobrzez zrozumiałem) serwisy streamujące Tiidal, Qobuz i inne. Jakie są Wasze typy jeśli chodzi o wzmak? Z czym łączycie swoje Bowersy 600 S2/ S3? Co polecacie żeby wypożyczyć do odsłuchu? Edytowano 5 września przez sybilant Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września Żaden. Chyba że lubisz dzwiek bardzo analityczny, dokładny i momentami ostry. Niesyety pod te kolumny trzeba coś cieplejszego , łagodniejszego. NAD model 326 tak, ale po serwisie już. Może REGA Brio nawet, Denon. Tędy droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września Do B&W zdecydowanie polecę w miarę ciepło grające wzmacniacze, w tej kwocie możesz dostać używanego Exposura 1010, Muscial Fidelity M2si czy Magnat MR780. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września 7 minut temu, rms.pl napisał: Do B&W zdecydowanie polecę w miarę ciepło grające wzmacniacze, w tej kwocie możesz dostać używanego Exposura 1010, Muscial Fidelity M2si czy Magnat MR780. Expo jest ciepło grającym wzmacniaczem??????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września 12 minut temu, stach_s napisał: Expo jest ciepło grającym wzmacniaczem??????? Ten konkretny model Expo gra z lekkim ociepleniem, choć z tym zestawieniu bardziej spokojnie zgrają MF i Magnat. Po kolumn grające mocniejszą górę te modele się sprawdzają, a które połączenie najlepiej wypadnie to już zależy od gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września Lekko ocieplone, muzykalne, gładkie granie zapewni Octavio AMP. Posiada wbudowany streamer, można podpiąć też dysk/pendrive pod USB. https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-strumieniowy-octavio-amp-24v-gwarancja-CID99-ID11uJOt.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Bo twój🤺 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 12 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Niesyety pod te kolumny trzeba coś cieplejszego , łagodniejszego. 9 godzin temu, rajdek napisał: Lekko ocieplone, muzykalne, gładkie granie zapewni Octavio AMP 3 godziny temu, kn1234 napisał: Bo twój🤺 Nie mój to już nie będzie gładki i ocieplony ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sybilant Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Dzięki wszystkim za podpowiedzi! W mój gust najlepiej się wpisują Exposure 1010, Muscial Fidelity M2si, może też jakiś "Danone". Od tych zacznę. Ale przyznacie, że kolumienki dobre wybrałem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września (edytowany) @sybilant ciesz się tymi kolumnami póki ich nie masz. Załączysz, będziesz kombinować na jakie inne zmienić. Na pierwszą płytkę polecam George’a Michaela. Songs from the last century. Uwielbiam sybilanty. Większość audiofili za nimi nie przepada. A przy przyzwoitym sprzęcie polubisz i Ty. Edytowano 6 września przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 16 godzin temu, sybilant napisał: Na redditach polecają Wiim Amp pod 607 S3, ktoś też poleca Loxjie A40 i NADy w klasie D, ale to już sporo ponad budżet, chyba że używane (np. C368). Może to być zbyt jasne połączenie i na pewno nie każdemu przypasuje Prędzej rozważałbym Argona SA2, Audiolaba 6000A, Quad Vena II, może Taga Harmony HTA-1000B. Tu opcje od lekkiego ocieplenia, do mocnego Może poza Quadem, który jest bardzo naturalny, ale jednocześnie temperuje górę, więc można go tak odebrać W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch W filmie omawiamy Audiolaba, dodatkowo Atolla IN50 i Musicala M2si, które znajdziesz wśród używanych w zamierzonym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sybilant Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Tu znalazłem Audiolab 6000 Play, to chyba to samo co A tylko w funkcją streamingu za 2400 zł. https://www.ibood.com/pl/s-pl/o/wzmacniacz-audiolab-play-6000a/1089981 38 minut temu, AudioTube napisał: @sybilant ciesz się tymi kolumnami póki ich nie masz. Załączysz, będziesz kombinować na jakie inne zmienić. 607 S2 bardzo mi przypadły, więc nie wiem.......... Co polecisz za 2.5 tys zł zamaist Bowersów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Zależy co kto lubi, w moim przypadku jak usłyszałem Dali to od razu wiedziałem że to mój dźwięk. Może warto odsłuchać Oberon 3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 41 minut temu, sybilant napisał: Co polecisz Chciałbym, żebyś cieszył się zrównoważonym brzmieniem. Tak by godzinkę, dwie bez bólu głowy wytrzymać. Nie wiem na pewno, ale gdybym miał tak składać audio z oddzielnych elementów za 2.5-3 tyś za element, to jednak poszedłbym w aktywne kolumny. Plus źródło/Wiim/Bluesound. Tych jest cała masa w normalnych pieniądzach. I oczywiście nigdy więcej na forum ani żadnych recenzji. Albo poszedł w słuchawki/tor. Ale to już tak na marginesie, bo dopiero od 2-3 lat mam, więc nie długo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 3 minuty temu, AudioTube napisał: I oczywiście nigdy więcej na forum ani żadnych recenzji. Co masz na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sybilant Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września 2 godziny temu, rajdek napisał: Może warto odsłuchać Oberon 3 A z czym byś je połączył? Bo widzę, że uciekłeś do modelu Menuet. Kiedyś słuchałem Zensor 5 i grały nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Zgrywają się z Octavio AMP, którego sprzedaję. Zamieniłem na M2si który jest rozwinięciem Octavia. Oba są lekko ocieplone, muzykalne i gładkie. Octavio gra równo tonalnie, Musical ciemniejszy z większą sceną, lepszą rozdzielczością i dynamiką. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 2 godziny temu, sybilant napisał: A z czym byś je połączył Z Marantz PM7000N też się zgrają neutralny tak pomiędzy Octavio a M2si. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sybilant Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Marantz PM7000N jest ciekawy i teraz ma dobrą cenę (3k), sporo osób też poleca nowe Onkyo TX 8470. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Osobiście ten Marantz mi nie przypadł, jest bez charakteru, dźwięk ściśnięty i płaski. Octavio gra swobodniej, muzykalnie i z klimatem, osobiście bardziej mi siadł. Ale co kto lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września 13 godzin temu, sybilant napisał: Dzięki wszystkim za podpowiedzi! W mój gust najlepiej się wpisują Exposure 1010, Muscial Fidelity M2si, może też jakiś "Danone". Od tych zacznę. Jak będziesz miał kolumny to najlepiej, aby udał się z nimi do salonu na odsłuch i wstępnie porównał granie tych połączeń, wtedy zobaczysz szybko co najlepiej trafi w Twój gust. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Dnia 5.09.2024 o 22:00, rajdek napisał: Lekko ocieplone, muzykalne, gładkie granie zapewni Octavio AMP. Posiada wbudowany streamer, można podpiąć też dysk/pendrive pod USB. https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-strumieniowy-octavio-amp-24v-gwarancja-CID99-ID11uJOt.html O jak o nim dawno nie było Dnia 6.09.2024 o 10:55, sybilant napisał: Tu znalazłem Audiolab 6000 Play, to chyba to samo co A tylko w funkcją streamingu za 2400 zł. https://www.ibood.com/pl/s-pl/o/wzmacniacz-audiolab-play-6000a/1089981 Warto u nich polowac na wersję bez Play. Będzie jeszcze taniej a dokupisz Wiim Dnia 6.09.2024 o 16:38, rajdek napisał: Z Marantz PM7000N też się zgrają neutralny tak pomiędzy Octavio a M2si. Dobry wzmacniacz w fajnej cenie. Moim zdaniem warto. Lepiej od Octavio i M2si, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września Dnia 6.09.2024 o 20:42, sybilant napisał: sporo osób też poleca nowe Onkyo TX 8470 Osobiście wolałbym Marantza pod Bowersy Onkyo jest żywiej grające, wg niektórych ma rozjaśnioną górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts