MatBar Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września Dzień dobry, Zastanawiam się nad zakupem soundbaru do PC, czy znacie jakieś modele warte polecenia? Pozdrawiam Mateusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września Nie sprecyzowałeś podstaw. 1. Budżet 2. Cel soundbara - gry? muza? oglądasz ? 2.0, 2.1 etc. Nie wiem czy forum komputerowe nie będzie stosowniejsze do Twojego pytania Choć pewno większość i tak preferuje dobre słuchawki i dac/wzmacniacz do komputera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września Cześć Warto zamaist soundbara rozważyć niewielkie 2.1, takie jak Klipsch ProMedia Heritage Soundbarów pod PC wiele nie ma, też często nie ma jak ich podłączyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatBar Napisano 9 września Autor Udostępnij Napisano 9 września @Marqs, @Q21 co do kwestii podstawowych: 1. Budżet ok 2tys 2. Zastosowanie: gry, filmy Myślłem o soundbarze ponieważ chciałbym zaoszczędzić miejsce na biurku (chciałem umieścić go pod monitorem). W teorii słuchawki byłyby rozwiązaniem, ale pracując spędzam sporo czasu w słuchawkach i zależy mi na "odcięciu" się od pracy (praca zdalna). Ostatecznie zastanawiałem się nad głośnikami AudioPro A28- niestety, nie miałem okazji zapoznać się na żywo z nimi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marqs Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września (edytowany) Soundbar wiele ci nie wniesie bo to po prostu głośniki w małej obudowie a sub nie zmieści się. Myślę że kupisz soundbara, pograsz chwilę, pooglądasz i spowszednieje. Ale myślę, że powinieneś poszukać Soundbarow w dziale kino domowe. Jeśli w filmach się sprawdzi to i w grach. Tylko film bez suba ? Może być bardzo pudełkowo i płasko. Q21 zaproponował kolumny, nie odrzucaj tego pomysłu ale jak miejsca nie ma to tego nie przeskoczysz. Dobre rozwiązanie to pożyczyć na testy taki sprzęt. Podepniesz i sam się przekonasz. Salony audio takie rozwiązania proponują. 2000 to już kwota, która szkoda wyrzucać w błoto. Ja osobiście do komputera preferuję otwarte słuchawki wokoluszne + DAC. To gwarantuje że jak dołożysz do pieca to bass mózg ściska a to w filmach ważne. Domownicy mają spokój W grach musisz zadbać o scenę i detal jeśli rozgrywka jest online typu FPP, a tego nic prócz słuchawek raczej nie wykombinujesz. Czyli jeśli efekty potrzebujesz Soundbara + sub ale lepsze będą głośniki 2.1…. Słuchawki po pracy pewno Cię nie przekonają, nawet te z wyższej półki. Edytowano 9 września przez Marqs Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września Akurat ProMedia są malutkie i zajmują naprawdę niewiele miejsca, a jako komputerówki radzą sobie świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Dnia 9.09.2024 o 09:54, MatBar napisał: Dzień dobry, Zastanawiam się nad zakupem soundbaru do PC, czy znacie jakieś modele warte polecenia? Pozdrawiam Mateusz to nie ma sensu, lepiej sobie kup jak chłopaki piszą. głośniki aktywne za tysiąc czy dwa. Na przykład Edifiery czy Audiopro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 września Udostępnij Napisano 29 września Oferujemy z naszej strony wypożyczenie i przetestowanie Na przykład wspomniane AudioPro A28 albo Elac Connex żeby się przekonać o wyższości tego rozwiązania. https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a28.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts