Skocz do zawartości

Zestaw głośników do Denon AVR-1800H.

MacieqS

Recommended Posts

Hejka, jakie polecacie zestaw głośników do Denon AVR-1800H ? Myślałem o Wilsonie Viper lub Estrada, ale widzę, że opinie nie najlepsze. Czy można znalezc coś lepszego w podobnym budżecie ? Jesli nie to budżet mógłby być 3-4 tysiące (za sam zestaw głośników 5.0). Zestaw głównie do oglądania filmów, w mniejszej do słuchania muzyki. Dzięki za odpowiedzi z góry :)

Dobrze że wybrałes tych Wilson. to słabe granie.

Cena na te Dali jest super. Ale Dali te modele bez wstęgi to nie najlepszy partner dla Denona.

Tu coś jaśniejszego

https://allegro.pl/oferta/acoustic-energy-zestaw-kolumn-do-kina-domowego-5-1-7855722329?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&utm_content=ps

https://kino-domowe.pl/quadral-argentum-6000-p-2429.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=a302f3be-da3f-d86b-522a-39901f518e90

+ Magnat RS12

Albo coś na monitorach

QAcusitc 3030 + 3010

Monitor Audio Bronze 100 + 50

No albo uzywane. Tu szedł bym w Klipsch synergy F2 / 20

12 minut temu, Q21 napisał:

Cześć :)

Warto sprawdzić moim zdaniem cieplejsze Indiana Line Tesi, lekko jaśniejsze Magnaty Monitor, Wilsony Raptor, czy żywe i dynamiczne Heco Aurora :) W razie czego zapraszam ;) 

Ja osobiście nie polecam Wilsonów do Denona. Miałem x1500h i Raptory. Za ciemno. Za mało szczegółowo. Raptory bym prędzej widział z Yamahą albo Onkyo lub Pioneerem.

Bo to połączenie dystrybutora. Ale Wilson akurat Rapotor miał bazowac na Dali Zensor. Ja tez uważam że z Denonem może to nie być idealne połączenie. Mimo że same kolumny uważam za całkiem spoko. Mogły by byc nieco tańsze.

No chyba że takie pakiety sie kupuje od dystrybutora. Wtedy cena też robi roznice.

• 2 months later...
Dnia 30.09.2024 o 11:10, Q21 napisał:

Cześć :)

Warto sprawdzić moim zdaniem cieplejsze Indiana Line Tesi, lekko jaśniejsze Magnaty Monitor, Wilsony Raptor, czy żywe i dynamiczne Heco Aurora :) W razie czego zapraszam ;) 

Na wstępie witam i podpinam się pod temat. Jak to jest z tymi Heco Aurora 700 w połączeniu z Denon. Wielokrotnie odpowiadałeś na to pytanie na forum, przeważnie odradzając takie połączenie na przestrzeni 2019 do 2022r. Czy coś się zmieniło w Denon x1800h, że uważasz to połączenie warte sprawdzenia ? Obecnie ten Denon jest w cenie 1640 zł na amazon, stąd moje pytanie o ewentualne kolumny do niego. W moim mieście nie mam możliwości odsłuchać niczego, czasu na wyjazdy też brak. Jeśli miałbym zamawiać w ciemno 2 lub 3 zestawy i zostawić 1,  to czym warto się zainteresować do 8k zł za 5.1. 

Warunki: Kino 80%, muzyka 20%, pokój 25m2. Muzyka rock, black metal.

Edytowano przez Slaw K

14 godzin temu, Slaw K napisał:

Czy coś się zmieniło w Denon x1800h, że uważasz to połączenie warte sprawdzenia ?

Przed 2022 to nie ja odpisywałem, więc może kwestia tego i gustu mojego, a reszty chłopaków :) Moim zdaniem każdego połączenia najlepiej posłuchać samemu po prostu. 

Niemniej, jak masz kolumny, a dobierasz ampli, to lepiej pójść w wyższy model ;) Tu już było ampli, więc i poszukiwanie opcji do niego. 

Jeśli nie miałes do tej pory żadnego zestawu, by mieć punkt odniesienia, to trudno też będzie znaleźć odpowiednią opcję, bo można tylko rzucać w ciemno, co nie musi się powieść za pierwszym rzutem.

Dnia 4.01.2025 o 10:50, Piotr Sonido napisał:

Denon z Heco będzie grał łagodnie. Jeśli lubisz taki dzwiek to ok. Nie będzie nic kłuło w uszy. Nie będzie tego agresywnego (pozytywnie) jasnego brzmienia które jest na przykład w kinie. Ale nie wszyscy to lubią. I ja jestem z tym ok.

Dzięki, pomocna opinia. To nie to czego szukam w takim razie, ma być głównie kino. Przy założeniu, że zestaw kupowany bez odsłuchu, co myślicie o MA Bronze 500 + RP-404c II (jeśli się nie "gryzie") + Bronze 50 (lub coś od Klipscha może)? W tym zestawie sub musi poczekać.

20 godzin temu, Slaw K napisał:

Dzięki, pomocna opinia. To nie to czego szukam w takim razie, ma być głównie kino. Przy założeniu, że zestaw kupowany bez odsłuchu, co myślicie o MA Bronze 500 + RP-404c II (jeśli się nie "gryzie") + Bronze 50 (lub coś od Klipscha może)? W tym zestawie sub musi poczekać.

Centralny z serii Bronze c150 też jest naprawdę dobry. Rozważ tą opcję również, będzie się ładnie komponował z frontami.