Piotr Duszynski Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Witam, Czy ten wzmacniacz udźwignie te kolumny i wydobędzie pełen potencjał ? Chciałbym jeszcze dołożyć w przyszłości Bluesound NODE oraz SVS SB-2000 Pro (do kina domowego 2+1). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Obawiam się że nie, ja bym je sparował z serią 15xx. Oglądałem sporo testów i jest wiele zachwytów nad R3 META, ale też polecają do nich raczej droższą elektronikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Rotel A14 Mk2 ma tylko 2x 200W, więc nadaje się tylko do cichego grania i monitorów bliskiego pola 🤣 Oczywiście, że bez problemu pociągnie KEF R3. One potrzebują wzmacniacz od 15W do 180W na 4Ω. To jest akurat taki Rotel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Gdyby tylko moc decydowała o brzmieniu to wszyscy by mieli tutaj Chinole 2x500W z Allegro za kilka stówek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Duszynski Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Dlatego pytałem tez o wydobyciu potencjału kolumn, nie jako funkcji mocy a po prostu zgrania z tym typem kolumn. Tak na szybko widzę że sporo osób chwali Cambridgem EVO 75 do tych KEF'ów. Staram się zebrać jakiś sensowny zestaw do odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października @Piotr Duszynski mam tego Rotel'a z niezbyt łatwymi kolumnami i nie ma problemu. Jeśli uważasz, że jednak wolisz coś więcej to R3 dobrze się skalują. Pytanie tylko ile chcesz wydać? KEF R3 to średnia półka i moim zdaniem nie ma sensu szaleć ze wzmacniaczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Evo to lepiej daj spokój. Jeden kolega z forum miały długi czas Kef R3 (jeszcze bez Meta) z Lyngdorfem TDIA1120 i bardzo chwalił to połączenie. Z czasem wymienił Kefy na Gato, ale i tak dobrze się o nich cały czas wyrażał. Tyle że ten Lyngdorf jest trochę droższy, ale ma za tom Room Perfect. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października 42 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Evo to lepiej daj spokój. Jeden kolega z forum miały długi czas Kef R3 (jeszcze bez Meta) z Lyngdorfem TDIA1120 i bardzo chwalił to połączenie. Z czasem wymienił Kefy na Gato, ale i tak dobrze się o nich cały czas wyrażał. Tyle że ten Lyngdorf jest trochę droższy, ale ma za tom Room Perfect. Miałem przyjemność bezpośrednio porównywać tego Lyngdorfa z SMSL VMV A2, na tych samych kolumnach Kef R3. Pozostał ten drugi i to nie ze skąpstwa, bo byłem przygotowany finansowo. Smsl daje poczucie większego drajwu, lepszego wysterowania tych kolumn. Walory dzwiekowe na zblizonym , wysokim poziomie.Korekcja Room Perfect nie wpłynęła na moją decyzję. Lepiej było mi skupić się na systematycznym polepszaniu samych warunków akustycznych pokoju. Ale jako że mam Smsla już dwa lata( u mnie rekord swiata)więc i mnie kuszą zmiany :). Jednak Kef R3 zostają na lata! ( za długo szukałem takiego grania) Będę sledzil wątek! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Ale Fezz... 😒 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Cześć Najlepiej będzie odsłuchać i sprawdzić na własne uszy, czy takie granie Ci odpowiada, czy jednak nie Osobiście lubię KEFy R3 Meta z np. Atollem IN100, Musicalem M5si W naszym filmie o KEFach też omawiamy trochę wzmacniaczy do nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts