Skocz do zawartości

Zestaw Canton Vento 5.1 + Arcam Ar10 + Panasonic DP-UB9004

RokidMax

Recommended Posts

Dnia 8.10.2024 o 00:03, RokidMax napisał:

Oplaca sie kupić taki zestaw kina Canton Vento 5.1 dokładnie te modele głośników sprzet będzie używany w pokoju o powierzchni ok 25m3 na poczatku chcialem kupić zestaw stereo ale mysle że to fajna okazja się trafila i powaznie rozwazam zakup tego zestawu mysle ze zagra to w stereo na przyzwoitym poziomie jak myslicie brać ?

Vento 807 DC x2

Vento 805 CM

Vento 802 x2

Vento AS 850

Amplituner Arcam AR10

Odtwarzacz Panasonic DP-UB9004

Cena 4,500zl

Wszystko sprawne brak gwarancji

Za całość? Nie możliwe!

Jak Ty nie bierzesz to podsyłaj kontakt ja wezmę. Nie no serio cena jest abstrakcyjnie za niska. Albo powódz faktycznie.

Znasz ta osobę? możesz jechać zobaczyć i włączyć to?

Edytowano przez Piotr Sonido

Dzisiaj chcialem wszystko podłączyć w sumie juz podlaczylem  u siebie w domu poza subwooferem moze mi ktos napisac jak go podlaczyc do amplitubera  ? 

IMG_20241020_013133.jpg

A z tad kupiłem za 900€ caly zestaw stal 1500€  https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/canton-vento-as-850-sc-vento-802-vento-805-cm-vento-807-dc/2847785661-172-3394

Edytowano przez RokidMax

Dnia 12.10.2024 o 12:11, RokidMax napisał:

Ja już to kupiłem  kolego wszystko działa  znakomicie 

I serio w tej cenie? Kto to sprzedawał?

Dnia 20.10.2024 o 01:57, RokidMax napisał:

Dzisiaj chcialem wszystko podłączyć w sumie juz podlaczylem  u siebie w domu poza subwooferem moze mi ktos napisac jak go podlaczyc do amplitubera  ? 

IMG_20241020_013133.jpg

A z tad kupiłem za 900€ caly zestaw stal 1500€  https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/canton-vento-as-850-sc-vento-802-vento-805-cm-vento-807-dc/2847785661-172-3394

Low Level mono

Czerwony

21 godzin temu, RokidMax napisał:

Dzięki wszystko działa tak to wyglada u mnie niestety muszę zmienić kolor głośników spróbuję ja okleic folią ewentualnie polakierować na czarno 

IMG_20241020_102742.jpg

Nie no dalej nei wierze ze 900E

17 godzin temu, RokidMax napisał:

Koledzy gdzie kupić nóżki pod kolumny bo mi sie gdzies zgubila jedna podczas transportu  

Nózki czy podkładki pod kolce?

Beznazwy.jpg.5a4dfd2083c987e593fa3ceb0b850e41.jpg

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

I serio w tej cenie? Kto to sprzedawał?

Low Level mono

Czerwony

Nie no dalej nei wierze ze 900E

Nózki czy podkładki pod kolce?

Beznazwy.jpg.5a4dfd2083c987e593fa3ceb0b850e41.jpg

Nóżki ogolnie to jedna ale kupie też podkladki dopiero co skończyłem robić podłogę 

Screenshot_20241021_115051~2.jpg

Kupilem to od osoby ktora  na biedną nie wygladala wszystkie pieniadze oddala swojej córce  a córka miala może z 10 lat która jeszcze sprawdzała jakimś mazakiem czy czyms czy nie sa sa fałszywe 

Na eBay Kleinanzeigen można nieraz trafic na okazje w ktore ciezko uwierzyć 

Jak bym ktos byl zainteresowany odkupieniem Blu-ray Panasonica to zapraszam na pw 

Dnia 21.10.2024 o 11:52, RokidMax napisał:

Nóżki ogolnie to jedna ale kupie też podkladki dopiero co skończyłem robić podłogę 

Screenshot_20241021_115051~2.jpg

Kupilem to od osoby ktora  na biedną nie wygladala wszystkie pieniadze oddala swojej córce  a córka miala może z 10 lat która jeszcze sprawdzała jakimś mazakiem czy czyms czy nie sa sa fałszywe 

Na eBay Kleinanzeigen można nieraz trafic na okazje w ktore ciezko uwierzyć 

Jak bym ktos byl zainteresowany odkupieniem Blu-ray Panasonica to zapraszam na pw 

To jest deal roku. Serio!

19 godzin temu, RokidMax napisał:

Mam pytanie jakie polecacie uchwyty do montażu  centralnego glisnika nad telewizorem i dwuch tylnych kolumn ?

Btech albo Vogels. Ale to nie dla centralnego raczej.

15 godzin temu, amatorkina napisał:

Tylko że napęd może być stary włożony z zapasów, tego nie wiesz... po drugie ja nie odkręcam sprzętów póki tego nie wymaga serwis. 

akurat w EGK naped jest z tego samego roku wiec nie mieszaj gdy sie nie znasz na panasonicach 

taka mozliwosc dopiero wystepuje w roczniku 24 wyprodukowanycm w chinach ktory jest skladany z roznych zaleglych na polkach czesci 

wtedy w jednym egzemplarzu wystepuje 3 rozne daty  podzespolow i nalezy zbadac rowniez kod na nalepce dostawy 

model ub-9004 to sprzet wyprodukowany na kraje niemieckojezyczne  co jest oznaczone literka 4

Zdecydowanie: okleić. Gdyż nie będzie większych problemów, by potem wrócić do stanu pierwotnego.

A poza tym od razu będziesz wiedział, jaki dokładnie będzie finalnie kolor. Przy malowaniu może być trochę większą różnica między założonym kolorem a tym, co finalnie wyjdzie (oraz ile warstw farby położyć?).

Pozdrawiam

PS. I gratuluję bardzo fajnego zestawu-kupionego w cenie kolumn frontowych.

Musisz zmierzyć jaki gwint masz w kolcach-często jest to M8 i dopiero wtedy kupić. Wg mnie warto kupić cały komplet by mieć identyczne-podstawowy komplet to kilkadziesiąt złotych (a cena droższych bez problemu przekracza kilkaset złotych). Podkładki pod kolce czasami można kupić od razu w komplecie, warto by były w tym samym kolorze co kolce.

Pozdrawiam

PS. Linków do aukcji nie podam-kiepsko z czasem przed Audio Show.