RokidMax Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października Czy ten uchwyt pod glosnik będzie dobry dla canton cento 802 ? https://www.amazon.de/B-Tech-Ultragrip-Wandhalterung-Lautsprecher-schwenkbar/dp/B004DCAOHK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 1 godzinę temu, RokidMax napisał: Czy ten uchwyt pod glosnik będzie dobry dla canton cento 802 ? https://www.amazon.de/B-Tech-Ultragrip-Wandhalterung-Lautsprecher-schwenkbar/dp/B004DCAOHK Masz w opisie 135-280mm. Kolumnę masz 220mm więc wejdzie. Sam mam te uchwyty i są ok. Jedyny minus to luźna plastikowa maskownica profilu do ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października Uchwyty przyjdą w poniedziałek zastanawiam sie na jakiej wysokości zamontować głośniki i bardzej z tylu głowy jakieś porady jak wy macie zamontowane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 19 godzin temu, RokidMax napisał: Czy ten uchwyt pod glosnik będzie dobry dla canton cento 802 ? https://www.amazon.de/B-Tech-Ultragrip-Wandhalterung-Lautsprecher-schwenkbar/dp/B004DCAOHK Jesli się zmieści to tak. 6 godzin temu, RokidMax napisał: Uchwyty przyjdą w poniedziałek zastanawiam sie na jakiej wysokości zamontować głośniki i bardzej z tylu głowy jakieś porady jak wy macie zamontowane ? na wysokości uszu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października Maga być z tylu glowy zawieszone pod sufitem skierowane lekko w dół ? Ibaczej nie da rady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Nie mogą. To jest miejsce dla innych kolumn. Rear height. Surroundy mają być na warstwie dolnej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października Teoretycznie moge jeszcze dwa głośniki dołożyć gdzieś pod sufitem do 7 1 tylko czy to ma sens w malym 23 metrowym pokoju ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października (edytowany) Kolega Ci napisał przed chwilą. Surround montuje się w warstwie dolnej. Czytaj - na poziomie uszu lub nieznacznie wyżej. To samo się tyczy back surround. W suficie montujemy głośniki warstwy górnej czyli Atmos, wtedy robisz np. 5.1.2 Edytowano 25 października przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października 2 godziny temu, Butler napisał: Kolega Ci napisał przed chwilą. Surround montuje się w warstwie dolnej. Czytaj - na poziomie uszu lub nieznacznie wyżej. To samo się tyczy back surround. W suficie montujemy głośniki warstwy górnej czyli Atmos, wtedy robisz np. 5.1.2 Które glosniki dla warsttwy gornej polecasz żeby pasowały do calego zestawu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Sobota o 07:36 Udostępnij Napisano Sobota o 07:36 Zależnie od sposobu montażu. Zakładam że nie masz możiwości montażu głośników w zabudowie suftowej. Mając na uwadze że posiadasz Cantony to naturalnym będzie wybór np. Canton Pro X.3 albo coś w ten deseń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano Niedziela o 10:56 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 10:56 Koledzy problem mam puszczam demo 5.1 z aplikacji SmartTubeNext ale Arcam nie rozpoznaje dzwieku i caly czas na tej aplikacji dzwiek jest w 2.0 a sprzed to Hoomatics Box R 4K Plus Android TV w czym jest problem ? 2 jakie antenki do wifi i bt dokupić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Niedziela o 11:44 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:44 Ściągnij jakiś materiał że ścieżka 5.1 i dopiero wtedy testuj. Wcześniej ustaw ustawienia dźwięku hdmi na passthrough. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano Niedziela o 22:47 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 22:47 Jeszcze jedno pytanie mam czytałem coś że można ten amplituner skalibrować ale nie bardzo wiem o co chodzi i jak to zrobić mógłby mi ktoś napisać jak to zrobić i co do takiej kalibracji będzie mi potrzebne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 05:55 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:55 Instrukcja i mikrofon. Jedno i drugie powinieneś mieć w zestawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:11 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:11 Dnia 25.10.2024 o 12:41, RokidMax napisał: Maga być z tylu glowy zawieszone pod sufitem skierowane lekko w dół ? Ibaczej nie da rady No to jak nie da rady to musza być jak moga. Czy nie? Bo to jest tak. Tam one być nie powinny. Ale to juz nie pierwszy system który bym wdiział z takim rozwiazaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano Poniedziałek o 09:09 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:09 Nie mam niestety mikrofonu czy mogę dokupić jakis inny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano Poniedziałek o 10:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:00 Tak. Umik-1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano Poniedziałek o 10:32 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:32 Niekoniecznie. Moim zdaniem lepiej kalibrować mikrofonem dostarczonym z amplitunerem. Umikiem robić potem pomiary weryfikujące REWem. Robiłem u siebie kalibrację Diraciem z Umik-1 i był w skrócie pisząc dramat w porównaniu do kalibracji mikrofonem z amplitunera. Pioneer lx305. @RokidMax zapytaj sprzedającego. Może znajdzie ten mikrofon z amplitunera. On jest skalibrowany pod ten amplituner. Znaleźć używkę może być ciężko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano Poniedziałek o 10:42 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:42 Zapytam ale jak nie będzie miał to jest sens w kupowaniu mikrofonu za 100€ tylko po to żeby skalibrować różnica będzie kolosalna czy ledwo zauważalna bądź żadna ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 10:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:51 (edytowany) Między systemem nieskalibrowanym a skalibrowanym Diraciem? Ogromna. 20 minut temu, eMBe napisał: On jest skalibrowany pod ten amplituner. Znaleźć używkę może być ciężko. A Umik ma plik kalibracyjny... Nie ma znaczenia do czego się go podlaczy o ile tylko oprogramowanie pozwoli wczytać te parametry. Edytowano Poniedziałek o 10:51 przez PanKlor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Poniedziałek o 10:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:57 Nie musisz kupować, można pożyczyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano Poniedziałek o 10:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:59 (edytowany) 21 minut temu, RokidMax napisał: Zapytam ale jak nie będzie miał to jest sens w kupowaniu mikrofonu za 100€ tylko po to żeby skalibrować różnica będzie kolosalna czy ledwo zauważalna bądź żadna ? Przed kalibracją po wprowadzeniu samych odległości itp. już ampli generuje świetne brzmienie , co zapewne juz zauważyłeś . Po kalibracji będzie o niebo lepiej . Tak było u mnie . U ciebie będzie to samo , dlatego warto zainwestować w mikrofon . Kalibracja wszystko poukłada. Nie musisz kupować koniecznie Umika . Rozejrzyj się za mikrofonem, który jest dostarczany w komplecie z avr10, którego Ty nie dostałeś ,a który z powodzeniem wystarczy . Edytowano Poniedziałek o 11:03 przez fluid81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano Poniedziałek o 10:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:59 7 minut temu, PanKlor napisał: A Umik ma plik kalibracyjny... Nie ma znaczenia do czego się go podlaczy o ile tylko oprogramowanie pozwoli wczytać te parametry. Wiem. Wczytywałem jak kalibrowałem. Brzmienie dramat u mnie wyszło po kalibracji umikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RokidMax Napisano Poniedziałek o 11:15 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:15 Znajdzie się ktoś chetny pożyczyć orginalny mikrofon od avr10 wysyłka do niemiec do berlina pokryję koszty wysyłki jak się okaze że nie będzie miał poprzedni właściciel tego mikrofonu Teraz drugie pytanie doczytałem że mogę podłączyć w systemie 7.1.4 tylko problem jest taki ze nie ma tylu wejść w amplitunerze do podlaczenia tylu głośników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 11:41 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:41 41 minut temu, eMBe napisał: Wiem. Wczytywałem jak kalibrowałem. Brzmienie dramat u mnie wyszło po kalibracji umikiem. Rozumiem, nie oceniam ani nie neguje. Natomiast daleki jestem od wyciągania wniosków na podstawie jednorazowego doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts