przemorski Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października (edytowany) Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum to chciałem się przywitać i od razu chciałbym prosić o wyrozumiałość jeżeli coś napiszę "nie tak" Jak w temacie.. Szukam upgrade'u dla mojego amplitunera Ceola N11. Po przejrzeniu wielu wątków moje zainteresowanie padło na: 1. Taga Harmony 1500CD - cena około 3500zł 2. Magnat MC400 - cena około 4000zł Obecnie posiadam zestaw Denon Ceol N11 wraz z kolumnami Dali Oberon 1 połączone posrebrzanymi kablami InAkustik. Całość gra w pokoju o powierzchni 14m2. Na tę chwilę na pewno nie chcę zmieniać kolumn, Oberony bardzo mi się podobają a szukam jedynie poprawy w "elektronice". Jakie mam wymagania: - radio internetowe o funkcjonalności nie gorszej niż to co w systemie Heos - usb ponieważ moja największa kolekcja to pliki flac - opcjonalnie CD ale jestem w stanie z tego zrezygnować Amplituner musi mieć możliwość korekty min. tonów wysokich i niskich. Ceol ma taką możliwość i Oberony wypełniają 14m2 dopiero jak podbiję basy +6. Z tego co widzę Taga ma taką możliwość ale czy Magnat też ? Z recenzji widzę, że Magnaty stoją klasę wyżej od Tagi ale nie chciałbym "wtopić" kupując teoretycznie lepszy sprzęt, który z tak małymi kolumienkami nie wypełni dźwiękiem pokoju. Edytowano 13 października przez przemorski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 13 października Autor Udostępnij Napisano 13 października Ktoś coś podpowie jak sprawują się obie propozycje ? Czy ich połączenie z Oberonami jest ok ? Bardzo ciekawi mnie też jak przedstawia się obsługa plików z USB. Obecnie mam pendrive z kilkuset katalogami, które na Heos mogę łatwo przeglądać i wybierać, który mi odpowiada. Czy w Taga i Magnacie jest tak samo łatwo czy jedyny sposób nawigowania to żmudne przeklikiwanie się pilotem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Obydwie propozycje są ok do Dali Oberon, ale jakiejś ogromnej poprawy jakości dźwięku raczej nie uzyskasz. OK, będzie lepiej, ale jeśli chcesz dobrze wydać pieniądze i rzeczywiście usłyszeć dużo wow! po podłączeniu nowej elektroniki, namawiałbym Cię na zakup klasycznego dobrego wzmacniacza oraz streamera. Spójrz na jeden z naprawdę dobrych wzmacniaczy np. Audiolab 6000A, Cambridge Audio CXA61 czy Musical Fidelity M2si oraz jako moim zdaniem bezkompromisowe źródło dźwięku w takim systemie zastosowałbym WiiM Ultra. Finansowo wyjdzie podobnie, a będziesz miał nieporównywalnie lepszy wzmacniacz oraz mega nowoczesny streamer z ogromnymi możliwościami. Przyjrzyj się proszę tym propozycjom. Ewentualnie jeśli w jednym segmencie, to spójrz na Denon PMA-900HNE, bądź Marantz PM7000N, obydwa oparte na Heos. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 13 października Autor Udostępnij Napisano 13 października Dziękuję za propozycje. Z tego co widzę to Audiolab 6000A, Cambridge Audio CXA61 i Musical Fidelity M2si nie posiadają portu USB do odtwarzania DAC wiec odpadają (Audiolab posiada usb tylko do update). Z pozostałych dwóch pozostanę chyba wierny marce Denon. Miałem kiedyś Marantza MCR611 i tam nie działało nic. Co parę tygodni trzeba było robić reset aby zatrybił - a na wymianę dostałem aż 3 egzemplarze i w każdym było to samo. Uraz niestety pozostał... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 13 października Udostępnij Napisano 13 października Cześć Tak się składa,że od ponad roku posiadam Taga 1500 CD. Posiada wszystkie poszukiwane przez ciebie funkcjonalności . Nie podejmę się porównania obsługi radia z HEOSem z CEOLa , bo nie obsługiwałem HEOSa . Jeśli chodzi o power to Taga bez najmniejszego problemu nagłaśnia mój salon i to bez zapędzania potencjometru w odległe rejony/gram na Elac 2.0b6.2/ . Na forum jest wątek MAGNAT MC400 VS DENON CEOL N11, gdzie branża /Q21/ poleca zarówno Magnata Mc400 jak i Tagę Htr1500 . Patrząc na suche dane z Tagą powinno być mocniej niż z CEOLem. Wybierając TAGĘ lub MAGNATa być może będziesz musiał zaakceptować możliwe pewne niedoróbki typowe dla budżetówek z Dalekiego Wschodu 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 14 października Autor Udostępnij Napisano 14 października Myślę, że odsłucham sobie Tagę oraz Denona i dam znać jak wyszło porównanie. Wiem, że do Dali Oberon jest to "overkill" ale najpierw wymienię amplituner a za jakiś czas jak już przeprowadzę się do nowego lokum w miejsce Oberon 1 wejdą "piątki". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października 12 godzin temu, przemorski napisał: Myślę, że odsłucham sobie Tagę oraz Denona i dam znać jak wyszło porównanie. Wiem, że do Dali Oberon jest to "overkill" ale najpierw wymienię amplituner a za jakiś czas jak już przeprowadzę się do nowego lokum w miejsce Oberon 1 wejdą "piątki". O to chodzi ,dotkniesz, zobaczysz na żywo, a przede wszystkim usłyszysz . Daj znać tu na forum jak wypadło porównanie . Kolejnym poszukującym może się przydać relacja z porównawczego odsłuchu . Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gzdacz Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października Właśnie zastąpiłem CEOLa, tylko że N-9. Zrobiłem to dwa razy - najpierw wyleciał z salonu i trafił do mojego gabinetu. Po kilku tygodniach wyleciał z gabinetu i trafi do pokoju syna. Jak się domyślasz, nie jestem nim zachwycony. Co go zastąpiło: – salon: Dali Oberon 5 + CXA61 + streamer WiiM Pro Plus. WiiM podpięty do wzmacniacza via toslink (czyli dźwięk cyfrowy dekodowany przez układ sabre we wzmacniaczu) – gabinet: Dali Oberon 1 + Fosi Audio ZA3 + WiiM Pro Plus. WiiM podpięty do wzmacniacza via RCA (dźwięk cyfrowy dekodowany przez układ Akamai w Wiim). W planach mam podpięcie WiiMa przez osobnego DAC-a. Zamówiłem w przedsprzedaży Fosi ZD3 (komplet wejść cyfrowych, topowy chip Sabre, możliwość połączenia ze wzmacniaczem via XLR) i jak przyjdzie, to zobaczymy, czy to wpadka, czy sukces ;). Najbardziej zaskakująca jest ta druga kombinacja. CEOL jakiś czas grał z WiiM i Oberonami 1. Teraz go wypiąłem i zastąpiłem tym pyrtkiem Fosi. I dopiero jak to zrobiłem, to przekonałem się, jak beznadziejny jest wzmacniacz w CEOL. Problem z basem o którym piszesz to nie kwestia głośników, a wzmacniacza. Z wykresów generowanych przez room correction WiiM wynika, że CEOL nie radzi sobie z napędzeniem Oberonów 1 przy częstotliwościach poniżej 100 Hz i też musiałem podbijać bardzo mocno bas. Oczywiście ZA3 nie ma z tym najmniejszych problemów i okazuje się, że te głośniki mogą zejść całkiem nisko, tylko trochę sensowniejszy wzmacniacz jest potrzebny. Najbardziej zdumiewające jest to, że za wzmacniacz Fosi zapłaciłem na Amazon Prime Days 505 zł. Czy CXA61 gra lepiej od Fosi? Nie miałem czasu na sensowniejsze testy (przy takich samych wejściach, układach DAC i kolumnach). Porównując 1 do 1 - na ten moment lepiej, przyjemniejszym dźwiękiem. Inaczej buduje scenę dźwiękową. Ale gra na innym układzie DAC, no i ma do dyspozycji większe kolumny, gra również w innym akustycznie pomieszczeniu. Różnica na korzyść wzmacniacza CA jest jedna niewielka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października Dziękuję za wszystkie propozycje. Niestety żadna z propozycji nie posiada wejścia USB do odtwarzania flac (nawet Denon PMA-900HNE, na którego odsłuch już nawet przyszedłem ;)) więc wracam do Taga Harmony 1500cd oraz Magnata MC400. Niestety na YouTube na kanale PremiumHIFIworld znalazłem recenzję, w której twierdzą, że Magnat akceptuje tylko dyski o pojemności max 8GB. :// Więc Magnat też odpada. Pozostaje chyba tylko Taga. Biorąc pod uwagę, że różnica w cenie pomiędzy Ceolem N12 a nią nie jest bardzo duża to wymiana nawet jeżeli poprawi jakość dzwięku to zakładam, że będzie to niewielka różnica dlatego chyba nie ma na rynku niczego do około 4000 co by spełniało moje wymagania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października Po przemyśleniu jestem w stanie rozszerzyć swój budżet do 6000zł. Nie musi to być jedno urządzenie all-in-one, mogą to być 2-3 klocki ale musi spełniać moje wymagania. Przy cenie 6000zł zakładam z doświadczenia, że uda się upolować jakieś rabaty, np z 8000zł na 6000zł. W ten sposób nabyłem m.in. soundbar Sonos Beam (przecena w Salonach Denon z 2399 na 1599), Denon Ceol N11 (przecena również w Salonach Denon na 1799), Dali Oberon 1 (przecena na 1200zł z 1700). Im droższy sprzęt tym więcej można utargować 🙂 Wiem, że to będzie za dużo dla Oberon 1 ale ze względu na fundusze najpierw wymieniłbym skrzynkę a po jakimś czasie kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Możesz pójść tą drogą, najpierw wzmacniacz później kolumny. Jeżeli oberony mają na razie zostać, to do 6 tyś. ja Ci polecę wzmacniacz Marantz PM7000N, jest dalej w dobrej cenie około 3 tyś. zł na Amazon.pl, dostaniesz Heos, USB, radio internetowe, Tidal Connect, korekcję basu. Jeżeli na ceol podkręcasz bas, to zastanów się nad kompaktowym subwooferem np. SVS SB1000, masz go np. w Q21 za 2+ tyś. Będzie lepiej, posluchasz, będziesz chciał coś więcej, wymienisz kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października 31 minut temu, przemorski napisał: Nie musi to być jedno urządzenie all-in-one, mogą to być 2-3 klocki ale musi spełniać moje wymagania. No. I to jest już niekiepski pomysł. Możesz kupić streamer tak jak chcesz z USB (zdaje się że taki np. wiim ultra odtwarza pliki z "gwizdka") a to już da ci dużo szerszy wybór odnośnie wzmacniacza i już grasz. Jako trzeci klocek i to nie od razu to możesz pójść np. w lepszy dac. Dodatkowo takie rozwiązanie da Ci w przyszłości możliwość zmiany poszczególnego klocka a nie wszystkiego na raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października Ponieważ lubię system Heos, który wg mnie od pewnego czasu działa naprawdę dobrze chyba zdecyduje się na połączenie Denon PMA-900HNE + Denon DCD-900NE. Pierwszy zapewnia funkcje sieciowe a drugi CD + usb. Łączna cena regularna to 4848zł (3199zł + 1649zł), cena na Amazon to 4250zł co już jest niezłą ceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dnia 16.10.2024 o 21:30, przemorski napisał: Dziękuję za wszystkie propozycje. Niestety żadna z propozycji nie posiada wejścia USB do odtwarzania flac (nawet Denon PMA-900HNE, na którego odsłuch już nawet przyszedłem ;)) więc wracam do Taga Harmony 1500cd oraz Magnata MC400. Niestety na YouTube na kanale PremiumHIFIworld znalazłem recenzję, w której twierdzą, że Magnat akceptuje tylko dyski o pojemności max 8GB. :// Więc Magnat też odpada. Pozostaje chyba tylko Taga. Biorąc pod uwagę, że różnica w cenie pomiędzy Ceolem N12 a nią nie jest bardzo duża to wymiana nawet jeżeli poprawi jakość dzwięku to zakładam, że będzie to niewielka różnica dlatego chyba nie ma na rynku niczego do około 4000 co by spełniało moje wymagania Nie chcę tu adwokatować Tadze, ale niewielka różnica w cenie między nią a CEOL-em, nie oznacza wcale niewielkiej różnicy w graniu . Tylko odsłuch mógłby dać odpowiedż. Skoro jednak rozważasz zwiększenie budżetu i system dzielony można temu tylko przyklasnąć 😀 . Poszperaj może w ofercie MARANTZ, stosuje on system ,w którym to CD odpowiada za funkcje sieciowe i ma DAC, a wzmacniacz zintegrowany jest tylko wzmacniaczem/bez DAC-a/. Unikasz w ten sposób dublowania elementów . Do tego MARANTZ to jedna grupa z DENON-em ,więc obie marki korzystają z systemu HEOS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Z tego co widzę to aby z Marantza zrobić cały komplet (usb, cd, funkcje sieciowe + wzmacniacz) muszę kupić: - PM6007 - wzmacniacz - CD6007 - cd+usb - NA6006 - odtwarzacz sieciowy Całość za regularną cenę 7000zł. To już dużo ponad budżet. Denon PMA-900HNE + Denon DCD-900NE za kwotę ~4250zł wydaje się rozsądną propozycją. Szukałem tego CD z USB i funkcjami sieciowymi ale nie mogę znaleźć. Mógłbyś podać model ? Zastanawiam się nad tą Tagą. Niestety w krakowie chyba nie ma żadnego sklepu, w którym byłaby dostępna ale.. jest za 3495zł w MediaExpert. W razie gdyby mi nie podpasowała zwrot możliwy bezpośrednio w sklepie.... Ale najpierw odsłuch Denonów.. Edytowano 20 października przez przemorski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października A zamiast 6007 i NA6006 nie możesz kupić PM 7000N? Na Amazonie koło 3000zl kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 18 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: A zamiast 6007 i NA6006 nie możesz kupić PM 7000N? Na Amazonie koło 3000zl kosztuje. Racja, to jest rozsądniejsza opcja iść w dwa klocki zamiast w trzy. Ceneo nie pokazywało Amazona a faktycznie jest tam za 3000 + CD za 1999 i wychodzi 5000zł. Postaram się odsłuchać te trzy propozycje i dam znać jak wypadły Edytowano 20 października przez przemorski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkk Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: A zamiast 6007 i NA6006 nie możesz kupić PM 7000N? Na Amazonie koło 3000zl kosztuje. To jest dobra opcja, mi poleciliście ten wzmacniacz i jestem bardzo zadowolony. 1 godzinę temu, przemorski napisał: Racja, to jest rozsądniejsza opcja iść w dwa klocki zamiast w trzy. Ceneo nie pokazywało Amazona a faktycznie jest tam za 3000 + CD za 1999 i wychodzi 5000zł. Postaram się odsłuchać te trzy propozycje i dam znać jak wypadły Napęd CD na amazon.pl też w okolicach 1800 zł, więc jeszcze taniej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemorski Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października (edytowany) Jestem świeżo po odsłuchu Denona PMA-900HNE oraz Marantza PM7000N i myślę, że to jest najlepszy moment aby podzielić się wrażeniami. Na początek może wspomnę, że na odsłuch szedłem z doświadczeniem sluchania Denona Ceol N11 oraz Marantza MCR611 i na tej podstawie nastawiałem się, że Denon będzie dobrym "all-rounderem" natomiast Marantz oczaruje mnie w niektórych gatunkach a w pozostałych będzie po prostu ok. A okazało się, że było zupełnie na odwrót ! Jako pierwszego przez około 30 minut słuchałem Denona a potem Marantza. Na końcu dla porównania parę minut spędziłem z Ceolem Amplitunerów słuchałem z Dali Oberon 5. Aby sprzęty brzmiały mniej więcej tonalnie podobnie do siebie w Denonie podbiłem Treble +2, Bass +4 natomiast w przypadku Marantza Treble +10 oraz Bass +8. Aż taka ilość podbicia w Marantz jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Pomyślałem, że każdemu systemowi będę przyznawał punkty za to jak wypadł: 2 - gdy był wyraźnie lepszy niż drugi 1 - gdy był trochę lepszy niż drugi W przypadku remisu nie przyznawałem punktów. Na początku spytałem sprzedawcę jak on by porównał te sprzęty i usłyszałem, że Denon gra "bardziej leniwie, jak mu się chce to zagra, jak nie to nie zagra a Marantz jest szybszy i bardziej zachęca do słuchania". Mogę tylko napisać, że mój odsłuch potwierdził opinię sprzedawcy dlatego na początku Denon zgarnął więcej punktów. Poniżej lista utworów, które słuchałem zaczynając od najłagodniejszego do najostrzejszego. 1. Mela Koteluk - Tragikomedia "D 0:0 M" Oba amplitunery zagrały fajnie, podkreślając piękną barwę głosu Meli. Dla mnie momentem testowym jest około minuta utworu, w której Mela pięknie wyciąga słowo "demoluje" ("Każdy dzień i każdą noc demoluuuuje").. 2. Electric Guest - Troubleman "D 1:0 M" Spokojny utwór, który składa się z 2 części przedzielonej spokojnym przejściem. Miałem wrażenie, że głos wokalisty jest bliżej, bardziej intymny co w tym utworze jest plusem. 3. Oi Va Voi - Refugee "D 1:0 M" Utwór zaczyna się bardzo spokojnie od głosu wokalistki z akompaniamentem gitary. Potem wchodzi zespół z bardzo wyraźną linią basu.. i znowu Denon swoją intymnością wygrywa. 4. Tontelas - Lost It All "D 1:0 M" Utwór "electro-lounge". Jest fajny bas, są smaczki w tle i głęboki głos wokalisty. Przy Denonie nóżka sama skacze. 5. Gramatik - Brave Man "D 2:0 M" Jedyny utwór, w którym Denon po prostu zdmuchnął Marantza. Bardzo wolno się rozwija i ten lekko leniwy sposób grania Denona bardzo tu pasował. 6. Kaiser Chiefs - Caroline, Yes oraz I Predict Riot "D 0:1 M" W końcu utwór, w którym to Marantz bierze górę. Nie jest to hard rock więc Denon nadal brzmiał bardzo fajnie ale jednak Marantz bardziej angażował. 7. Pearl Jam - Hitchhiker "D 0:1 M" Szybki utwór, w którym miałem wrażenie, że Denon lekko się pogubił albo raczej w porównaniu do Marantza lekko nie zdążył. Na Denonie nadal fajnie to brzmiało ale jednak przy szybszej i lekko przesterowanej muzyce Marantz wygrywa. 8. Daron Malakian (SOAD) - Lives "D 0:2 M" Jak przy poprzednim utworze Denon lekko nie zdążył to w tym wypadku w ogóle zaspał. Dodatkowo miałem wrażenie, że Denon mniej wybacza ten kiepsko nagrany utwór gdzie wysokie tony potrafią brzmieć jakby były sybilanty. Wynik porównania to 5:4 dla Denona ale gdybym zagrał kilka ostrzejszych utworów więcej to pewnie szala przechyliłaby się na korzyść Marantza. Generalnie będę się jeszcze umawiać na drugi odsłuch ale następnym razem jako pierwszy pójdzie na ruszt Marantz a potem Denon. Denon dużo bardziej mi odpowiadał w spokojnej muzyce, elektronice, łagodnym rocku. W tych gatunkach brzmiał jak dla mnie fenomenalnie i na pewno jest to sprzęt, który wraz z Dali Oberon nadaje się do długich odsłuchów. Jego plusem było to, że w wielu utworach potrafił mnie zaskoczyć i byłem ciekawy jak zabrzmi kolejny. Minusem jest jednak ta lekka leniwość, która powoduje, że w szybkich utworach trochę nie nadąża. Plusem Marantza jest to, że w każdym z utworów zabrzmiał co najmniej poprawnie i nie było sytuacji jak z Denonem i utworem "Lives". Jak dla mnie bardziej uniwersalny niż Denon ale jednak to co jest plusem jest też minusem. W żadnym z utworów nie zachwycił - te dwa punkty z "Lives" to nie dlatego, że Marantz tak świetnie brzmiał tylko dlatego, że Denon dużo słabiej. W przypadku Marantza jak włączyłem czwarty utwór (Tontelas - Lost It All) to już wiedziałem jak on gra i przekonanie, że niczym mnie więcej nie zaskoczy potwierdziło się do końca odsłuchu. Przede mną dosyć trudna decyzja ale mam do niej jeszcze trochę czasu bo sprzęt planuję nabyć na koniec grudnia / początek stycznia. Tymczasem dodam jeszcze na koniec porównanie z Denonem Ceolem N11, który obecnie posiadam, a który również odsłuchałem zaraz po Marantzie dzięki uprzejmości salonu. Pierwsze wrażenia ... jaki ten dźwięk z Ceola jest .. mały... Ustawiłem Treble +6, Bass +10 ale słychać było, że Ceol średnio radzi sobie z napędzeniem najmniejszych podłogówek z serii Oberon. O ile w przypadku Denona i Marantza dźwięk bez problemu wypełniał pomieszczenie tak w przypadku Ceola miałem wrażenie, że dobiega ... jakby to ująć .. "bezpośrednio z głośników" (w sensie, że głośniki nie zniknęły w pokoju pomimo podobnej głośności). Każdy kto zastanawia się czy zmiana z Ceola na pełnowymiarowy amplituner ma sens to odpowiadam, że jak najbardziej tak. Rozdzielczość, czystość dźwięku jest bezapelacyjnie lepsza. Na Ceolu pokrótce również przesłuchałem wymienione utwory i przyznam, że jego niezaprzeczalnym plusem jest to, że w żadnym z nich nie wypadł źle, nie miałem poczucia, że coś jest "nie tak". A nawet w przypadku utworu Lives zastanawiałbym się czy nie wypadł lepiej od Denona pod względem przyjemności z odsłuchu a nie czystych danych sprzętowych. Edytowano 22 października przez przemorski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Z tych dwóch Magnat. Ale pod Twoje kolumny zdecydowanie wybrał bym tańszego Wiim Amp. Marantz PM7000n w cenei 3000 zł to super promocja. Uważam że ten wzmacniacz może zagrac lepiej ale na innych kolumnach. Teraz to Oberon 1 będa tym hamulcowym tego systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts