Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 29 minut temu, nocnymk napisał: no to trzeba by je odsłuchać.. ale patrząc na budowę to NAD nie reprezentuje podobnego standardu... a brzmieniowo to juz A8 jest bardzo bardzo wysoko Budowa to jedno, dźwięk to drugie. Nie zawsze pierwsze wynika z drugiego. Dlatego warto będzie przeprowadzić próbę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocnymk Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 8 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Budowa to jedno, dźwięk to drugie. Nie zawsze pierwsze wynika z drugiego. Dlatego warto będzie przeprowadzić próbę. tak ale ja bym A10 konfrontował bardziej z Rose 150 i M66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 32 minuty temu, nocnymk napisał: tak ale ja bym A10 konfrontował bardziej z Rose 150 i M66 celowo zahaczyłem o C658 aby pokazać co w tej sytuacji dostajemy za niecałe 6 tysięcy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) 40 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: celowo zahaczyłem o C658 aby pokazać co w tej sytuacji dostajemy za niecałe 6 tysięcy... Słusznie. Poszedłbym dalej z tym przesłaniem ale to jeszcze nie ten czas na forach audio. Widząc wyższą cenę ta nam nadal bardziej gra jak sam odtwarzacz strumieniowy... Z drugiej strony, co oczywiste, salony audio bardziej zadowolone z takiego podejścia jak i klient, który właśnie takiego dopieszczenia wysoką ceną oczekuje. Jeszcze nie ten czas z tymi odtwarzaczami strumieniowymi i dakami ale i to się zmieni. Trzeba wymiany pokolenia na młodych, "otwartych". Ps. Zabawne, że branże wchodzą w reklamowe wątki swojej konkurencji ale z drugiej strony co się dziwić jak na każdym forum audio widać zakładane masowo i potem na siłę utrzymywane przez "zakamuflowanych" handlowców tematy o odtwarzaczach strumieniowych czyli tym co się teraz najlepiej sprzedaje. Sprzedaż piecy leży, odtwarzaczy CD jeszcze bardziej. Schodzą streamery to i handlowcy "pod przykryciem" zakładają pełno wątków w stylu - a jak pozamiata najnowszy "cośtam" czy inny producent. Mało tego, widać też, że część salonów audio, które nie współpracują z wiodącym krajowym producentem głośników wystawiły "artystę", który sprytnie promuje i krytykuje... A najlepsze jest to, że moderatorzy z każdego forum audio doskonale to widzą ale nic z tym nie robią. Edytowano 13 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 18 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Za niecałe 6000 zł jest NAD C658 który też ma między innymi DIRAC, a wątpię, żeby jakoś znacząco odstawał od tego Eversolo https://www.tophifi.pl/stereo/przetworniki-c-a/nad-c658.html Znam. No nie ma tak wybajerzonego wyświetlacza. To może stąd różnica. Zasilanie tez nie to. No ale kwota daleka. No chyba że czymś tajemniczym nas zaskoczy. 8 godzin temu, nocnymk napisał: tak ale ja bym A10 konfrontował bardziej z Rose 150 i M66 To na sąsiednim forum tego Rose już ludzie zestawiali z A8. Że Rose jest nieco przesadzony z ceną także. Ale jak kto indywidualnie uważa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts