FuRiOn Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Siema siema po ponad dwoch latach Bardzo fajnie tak wrocic po czasie i poczytac co sie kiedys szukalo, jaki progres zostal zrobiony i ze te dwa lata nie poszly na marne Zestawik przeszedl mala ewolucje i teraz prezentuje sie tak Cambridge CXA81 KEF Q750 WiiM Ultra + Audioquest Evergreen RCA REL HT1205 Mk1 No jest od kilkunastu tygodni juz naprawde fajnie, kiedy wjechal WiiM Ultra i w koncu mozna sie cieszyc pelna jakoscia z Tidal. POLECAM. Eversolo ciut drozsze i ponoc jeszcze lepszy dac ale zamienilem mojego starego streamera na WiiM i meeeega zadowolony. Podlaczenie analogiem RCA dalo jeszcze fajniejszy dzwiek niz z optyka. No juz jest bardzo fajnie. Cambridge kupilem chyba wiosna tego roku i juz na dobre dawno temu sie wygrzal, KEF-y zaczely dopiero teraz fajnie grac (poprzednio byly podpiete pod Yamaha RN-602 i graly bo graly spoko ale dopiero przy cambridge to wszystko zaczelo oddychac :D) Kiedy juz mozna w pelni korzystac z nuty z Tidal apetyt rosnie i pora na zmiane kolumn, KEF-y graja bardzo fajnie ale chcialoby sie poprobowac czegos nowego Nie musi byc koniecznie drozsze ale cos nowego. Mialem juz Dali Ikon Mk1 wczesniej Monitor Audio Silver RS6 jakies JBL Dali 104 Poki co KEF najfajniej graja i o dziwo nie mialem w zadnych kolumnach jescze takiej sceny jak w starutkich Dali 104, gdzie prawie bylo slychac gdzie kto gra na jakim instrumencie (graly wtedy przy Yamaha RN-602) Przez dwa lata troszke sie pewnie pozmienialo ale mam na oku takie kolumny, i tak jak mowie nie musza byc nawet drozsze ale moga byc lepsze. KEFY moge sprzedac, dolozyc troche albo moze troche zostac. Apetyt rosnie Na celowniku sa (moga byc tez uzyweczki) - Klipsch RF7 ale to juz kiedys - Pylon Diamond 30 tez kiedys bo troszke wiecej ale hrapka jest A realnie: - Heco Aurora 1000 ~800e - Klipsch RP-8000F ~800e - Bowers & Wilkins 603 s2,s3 ~1600e Nie mam pojecia co jeszcze ciekawego moge znalezc. Na pewno chce miec tez suba, zalozylem osobny temat i tam go bede drazyc bo nie do konca jestem zadowolony z tego REL. Slucham kazdej muzyki od Blues, Jazz, Pop, Techno po gongi tybetanskie Do tego dochodzi czeste ogladanie filmow wiec na pewno glosniki musza "miec ochote" zagrac. Fajnie tak po dwoch latach wrocic, mysle ze z cambridge juz mozna troche poszalec i wjada nowe fajne kolumny. Takze here we go Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Skoro jest dość zacny sub, to może warto klasą kolumn do niego dorównać i rozważyć jakieś monitory, ale z wyższej półki, niż to co wymieniłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Moim zdaniem Klipsch i Bowers to nie jest dobry trop dla Ciebie . Bo sam pisałeś że coś takiego już miałes ale to jednak dzwiek KEFa Ci odpowiada. Zatem Q950? Będa na wyorzedazy. Poczekac na nowe Q Meta? Ale drogie Szukać KEFa ale serie R? O tak to może być świetny trop Tanio a nieco lepiej Heco Aurora 1000, nie 700. Albo ELACi i tu zarówno Solano jak i Vela. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października U mnie CXA81 gral z Pylon D25. Ta 30ka podobno taka sobie, podobno lepiej kupic D28. Z tego co czytalem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Przesiadka w stronę Bowersa, czy Klipscha to sporo jaśniejsze brzmienie. Heco Aurora to mimo wszystko zbliżona półka z linią Q, osobiście KEFy cenię wyżej. Osobiście poczekałbym jeszcze trochę i dozbierał większą kwotę, by przeskok jakościowy był faktycznie wart zachodu Wtedy faktycznie Diamondy 30, Polki R700, czy Dynaudio Emity mogą dać fajną różnicę A to wszystko opcje ze sporym zapasem na basie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Akurat tez w różnych konfiguracjach ale dla mnie 28 grał lepiej niż 30 Może to być tez trop. MKI mozna dostać z olbrzymimi rabatami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Generalnie, jeśli pomieszczenie nie jest bardzo duże albo nie zjada zupełnie niskich tonów, optymalnym modelem jest właśnie Diamond 28. Seria MK1 nie jest już produkowana a jeśli gdzies jeszcze jest dostępna, cena będzie pewnie atrakcyjna. Uważam jednak, że D28mk2 zrobiły sporo krok do przodu, zwłaszcza w kwestii jakości (nie ilości) basu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) Dnia 24.10.2024 o 05:13, tomasz1w napisał: Skoro jest dość zacny sub, to może warto klasą kolumn do niego dorównać i rozważyć jakieś monitory, ale z wyższej półki, niż to co wymieniłeś? Taki jest budzet, chyba ze ktos mi naklei folie na auto za dobre kolumny ale tez i tak bym sie zastanawial Dnia 24.10.2024 o 07:58, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem Klipsch i Bowers to nie jest dobry trop dla Ciebie . Bo sam pisałeś że coś takiego już miałes ale to jednak dzwiek KEFa Ci odpowiada. Zatem Q950? Będa na wyorzedazy. Poczekac na nowe Q Meta? Ale drogie Szukać KEFa ale serie R? O tak to może być świetny trop Tanio a nieco lepiej Heco Aurora 1000, nie 700. Albo ELACi i tu zarówno Solano jak i Vela. Nie mialem Klipscha ani B & W. Nigdzie tak nie pisalem. Pisalem ze moze chce, jest na wish list =] KEF Q950 nie rozczytywalem sie nad nimi ale pewnie potezniej zagraja i tyle. Nie mam pojecia. Jesli nie tylko to, mozna je rozwazyc. Sprzecik do 1000+-e Seria R to juz za wysokie progi panie. Elac ktore wymieniles to samo. Edytowano 26 października przez FuRiOn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 26 października Autor Udostępnij Napisano 26 października Dnia 24.10.2024 o 11:39, Q21 napisał: Przesiadka w stronę Bowersa, czy Klipscha to sporo jaśniejsze brzmienie. Heco Aurora to mimo wszystko zbliżona półka z linią Q, osobiście KEFy cenię wyżej. Osobiście poczekałbym jeszcze trochę i dozbierał większą kwotę, by przeskok jakościowy był faktycznie wart zachodu Wtedy faktycznie Diamondy 30, Polki R700, czy Dynaudio Emity mogą dać fajną różnicę A to wszystko opcje ze sporym zapasem na basie. Polk audio R700 jeszcze moze uzywke by chwycil, ale wolalbym do 1000e+- cos wyhaczyc, Pylon i Dynaudio... out of range 7 godzin temu, Q21 napisał: Generalnie, jeśli pomieszczenie nie jest bardzo duże albo nie zjada zupełnie niskich tonów, optymalnym modelem jest właśnie Diamond 28. Seria MK1 nie jest już produkowana a jeśli gdzies jeszcze jest dostępna, cena będzie pewnie atrakcyjna. Uważam jednak, że D28mk2 zrobiły sporo krok do przodu, zwłaszcza w kwestii jakości (nie ilości) basu. U mnie jest grubo powyzej 30m2, nie narzekam na naglosnienie juz przy tych KEF Q750, pewnie w kwesti samego wygluszenia tez by cos zrobil, ale nie moga to byc male stojace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Dnia 26.10.2024 o 19:48, FuRiOn napisał: Nie mialem Klipscha ani B & W. Nigdzie tak nie pisalem. Pisalem ze moze chce, jest na wish list =] No no ja żle napisałem ale dobrze Cie zrozumiałem. Chodzi o to że dla osoby lubiącej KEFy to może być spora zmiana. Dnia 26.10.2024 o 19:48, FuRiOn napisał: Seria R to juz za wysokie progi panie. Elac ktore wymieniles to samo. Uzywane chodza w bardzo dobrych cenach. A ELAC w niemczech bywa na olbrzymich rabatach. Rodacy sprowadzają. To tak realnie co teraz bierzesz pod uwagę co jest w Twoim zasięgu finansowym i akceptujesz design? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 29 października Autor Udostępnij Napisano 29 października Dnia 28.10.2024 o 06:51, Piotr Sonido napisał: No no ja żle napisałem ale dobrze Cie zrozumiałem. Chodzi o to że dla osoby lubiącej KEFy to może być spora zmiana. Uzywane chodza w bardzo dobrych cenach. A ELAC w niemczech bywa na olbrzymich rabatach. Rodacy sprowadzają. To tak realnie co teraz bierzesz pod uwagę co jest w Twoim zasięgu finansowym i akceptujesz design? No wlasnie jestem skory na eksperymenty muzyczne, mozna cos zamieszac w zestawie. - Heco Aurora 1000 - KEF Q950 ale naprawde chetnie bym poszedl w inna marke zeby pokombinowac z producentami. Ale zeby nie bylo te KEF co mam polecam. - Fyne Audio F501 - znajomy je poleca - Focal chorus 816v - Klipsch RP-8000F II Bralbym pod uwage tez cos ze stajni B & W, moze powrot do Dali (Ikon mk2 ? czy polecacie cos innego ? ) Do 1000e jest troche glosnikow, czekam na fajne propozycje albo komentarze nt tych co wymienilem, a moze cos z Quadrala ? Ktos cos ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Hej, W zasadzie można tu zasiać trop na 2 bądź 3 pary kolumny które mają prawo w tym zestawieniu. Pierwsza, omawiana wcześniej, to B&W 603s3 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-603-s3.html Na brak basu, duża skalę i rozmach nie powinieneś narzekać... Następnie: Elac Carina 247 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-carina-fs247-4.html Mniej efekciarskie ale z pewnością z lepszą górą (ze względu na wstęgę) oraz nasza, największa nowość (prezentowana podczas tegorocznej wystawy Audio Show) Indiana Line Diva 6 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-diva-6.html ocieplona, załagodzona, przyjemna w odbiorze. Zachęcam w tym momencie do odsłuchu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października 8 godzin temu, FuRiOn napisał: - Heco Aurora 1000 - KEF Q950 ale naprawde chetnie bym poszedl w inna marke zeby pokombinowac z producentami. Ale zeby nie bylo te KEF co mam polecam. - Fyne Audio F501 - znajomy je poleca - Focal chorus 816v - Klipsch RP-8000F II Bralbym pod uwage tez cos ze stajni B & W, moze powrot do Dali (Ikon mk2 ? czy polecacie cos innego ? ) Moim zdaniem jeśli KEF ci siępodoba to Focal, Klipsch i Bowers nie będą. Ale jesli masz czas i ochotę to sprawdzaj jak najwięcej bo nic nie szkodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Zgadzam się z tym, co Piotr napisał W kwestii Fyne patrzyłbym raczej na model F502. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 31 października Autor Udostępnij Napisano 31 października Dnia 30.10.2024 o 10:05, Q21 napisał: Zgadzam się z tym, co Piotr napisał W kwestii Fyne patrzyłbym raczej na model F502. To wtedy juz czlowiek patrzy za wersja SP ktora jest sporo drozsza. Wolalbym kupowac topowa wersje danego glosnika, tak jak z BMW zawsze polift. Kiedy wiekszosc rzeczy jest juz poprawiona =] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 31 października Autor Udostępnij Napisano 31 października Dnia 30.10.2024 o 07:06, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem jeśli KEF ci siępodoba to Focal, Klipsch i Bowers nie będą. Ale jesli masz czas i ochotę to sprawdzaj jak najwięcej bo nic nie szkodzi CIekawa rozkmina z tym ze skoro KEF leza to az trzy inne nie beda, az specjalnie je sprobuje. Na polu bitwy pojawil sie bardzo mocny gracz. PYLON I jego seria Diamond na ktora na razie mnie nie stac zeby teraz zrobic taki przeskok, ale sapphir moglbym pocisnac np PYLON Sapphire 31, swietnie wygladaja, a graja ponoc jeszcze lepiej. Dobre do naglosnienia wiekszego salonu. Mocny kandydat w swietnej cenie. PYLON na pewno mocno namiesza na mojej liscie. Uaktualniona lista, ktora sie niebezpiecznie powieksza. Trzeba bedzie ja scisnac i wybrac to co najlepsze. potem zostanie tylko polowanie czyli ulubiona czesc =] - KEF Q950 - Pylon Sapphire 31 - Pylon Opal 30 - Pylon Pearl 27 - B&W 603s3 - Heco Aurora 1000 - Focal Chorus 816v - Focal Theva N°3 - Fyne Audio F502 jesliby znalezc uzywke w dobrej cenie - Klipsch RP-8000F II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 listopada Udostępnij Napisano 2 listopada Dnia 31.10.2024 o 23:08, FuRiOn napisał: To wtedy juz czlowiek patrzy za wersja SP ktora jest sporo drozsza. Wolalbym kupowac topowa wersje danego glosnika, tak jak z BMW zawsze polift. Kiedy wiekszosc rzeczy jest juz poprawiona =] Tu nie jest nic poprawione. To jest wyższa seria. Ma wygląd serii 5 wkład serii 7. Fyne źle zrobiło nie robiąc z tego oddzielnej linii. Tu nie ma żadnego liftu. Modele są sporo droższe z dopiskiem SP Dnia 31.10.2024 o 23:50, FuRiOn napisał: CIekawa rozkmina z tym ze skoro KEF leza to az trzy inne nie beda, az specjalnie je sprobuje. zachęcam. Dnia 31.10.2024 o 23:50, FuRiOn napisał: Na polu bitwy pojawil sie bardzo mocny gracz. PYLON I jego seria Diamond na ktora na razie mnie nie stac zeby teraz zrobic taki przeskok, ale sapphir moglbym pocisnac np PYLON Sapphire 31, swietnie wygladaja, a graja ponoc jeszcze lepiej. No to nie jest mony gracz akurat. Dużo basu o rozluźnionym charakterze. Ale to kolumny spokojniejsze na górze więc dopisz je do listy. Dnia 31.10.2024 o 23:50, FuRiOn napisał: Uaktualniona lista, ktora sie niebezpiecznie powieksza. Trzeba bedzie ja scisnac i wybrac to co najlepsze. potem zostanie tylko polowanie czyli ulubiona czesc =] - KEF Q950 - Pylon Sapphire 31 - Pylon Opal 30 - Pylon Pearl 27 - B&W 603s3 - Heco Aurora 1000 - Focal Chorus 816v - Focal Theva N°3 - Fyne Audio F502 jesliby znalezc uzywke w dobrej cenie - Klipsch RP-8000F II nie ma najlepszych z tych. Od razu Ci powiem. Ale jak to jest że Focal theva za 8000 jest na tej samej liscie co Pearl 27 za 2500 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 2 listopada Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tu nie jest nic poprawione. To jest wyższa seria. Ma wygląd serii 5 wkład serii 7. Fyne źle zrobiło nie robiąc z tego oddzielnej linii. Tu nie ma żadnego liftu. Modele są sporo droższe z dopiskiem SP Aha no to piekny walek To znaczy fajniej wyglada. Zawsze cos ale chyba cena to zjada. U niemca znalazlem najtaniej po 1400-1500e. Drogo ale jakby graly WOOOOW to bym jeszcze sie szarpnal. W holandi uzywki po 1250e. stan igła. wiec jeszcze ok. Co za nimi przemawia ? Wczoraj powiem Ci ze sluchalem KEF bez wlaczonego SUB-A i o ile w miare genialnie sie to zgrywa czy do filmow czy do stereo, to KEF-y mnie kluly troche po uszach zwlaszcza jak byly niektore kawalki ze specyficznym wokalem. Normalnie bym skrecil troche wysokie ale sie nie da w CXA81. O dziwo gra cholernie jasno oO. Sprobuje jeszcze dzisiaj je na nowo ustawic i troszke jednak odsunac od scian. I zobaczymy, nie raz graja mega super a jak odlaczylem wczoraj sub i zaczalem sluchac klasycznego stereo to wow juz jest tylko przy niektorych kawalkach. Na dzisiaj jest misja, chce jechac po glosniki =] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 2 listopada Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Ale jak to jest że Focal theva za 8000 jest na tej samej liscie co Pearl 27 za 2500 zł? Normalnie lata za ~800e. Ale widze ze to typowy do kina domowego, nie wiem czy fajnie zagra w stereo. Moze bardziej seria Vestia Dnia 29.10.2024 o 23:40, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Elac Carina 247 Praktycznie niedostepne w holandi, belgi, niemczech (tutaj kolo 2000e). Jakis rarytas ze nikt tego nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 2 listopada Autor Udostępnij Napisano 2 listopada (edytowany) Dnia 29.10.2024 o 23:40, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Pierwsza, omawiana wcześniej, to B&W 603s3 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-603-s3.html Na brak basu, duża skalę i rozmach nie powinieneś narzekać... Bardzo fajna propozycja, chce sprobowac ktores z B&W czy mi ogolnie odpowiada dzwiek tej marki. Bylem kiedys po Focale i mowie kurde ale zajebiscie graja a to gosc mi mowi ze w tle graly wlasnie B&W nie pamietam ktore ale seria 6xx i lepiej Mam pewna zagwozdke bo na holenderskim allegro wygladaja one tez tak B&W 603 S3 a na innych aukcja wygladaja tak (druga fotka). Wygladaja jakby je roznilo 30 lat a przecdiez oznaczenie tak samo. O co chodzi z tym oznaczeniem B&W. Chcialbym szybko i fajnie polowac na te kolumny =] Zaktualizowana lista: - KEF Q950 ~~890-1400e - Klipsch RP-8000f II ~1200e - Pylon Diamond 28 ~1200-1500e - Heco Aurora 1000 ~500e - B&W 603s3 ~1300-1500e - Focal Chorus 816v ~350-500e - Focal Theva N3 ~850e-1500e - Fyne Audio F502 ~1250-1750e - Dali Oberon 7 - Dali Ikon 6 mk2 - Pylon Sapphire 31 - Pylon Opal 30 - Pylon Pearl 27 Edytowano 2 listopada przez FuRiOn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 listopada Udostępnij Napisano 4 listopada Dnia 31.10.2024 o 23:08, FuRiOn napisał: To wtedy juz czlowiek patrzy za wersja SP ktora jest sporo drozsza. Wolalbym kupowac topowa wersje danego glosnika, tak jak z BMW zawsze polift. Kiedy wiekszosc rzeczy jest juz poprawiona =] To przede wszystkim całkiem inne granie, z serią F500 nie mają sporo wspólnego Diamondy to fajny kierunek, jest spory przeskok jakościowy pomiędzy nimi, a resztą wymienionych przez Ciebie serii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano 4 listopada Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 13 godzin temu, Q21 napisał: To przede wszystkim całkiem inne granie, z serią F500 nie mają sporo wspólnego Diamondy to fajny kierunek, jest spory przeskok jakościowy pomiędzy nimi, a resztą wymienionych przez Ciebie serii Diamondy moze moze kiedys ale wjechal wybor niby z listy ale jednak poza W salonie smiga teraz logo Bowers...... 603 S2, sępilem sie na S3 ale nie byly od reki i poczytalem i w koncu upolowalem w sobote S2 anniversary i woooow. Rozmawialem z moim dobrym znajomym i probowalem jakos ladnie ubrac w slowa ten dzwiek w porownaniu do KEF, ktore nadal graja swietnie, ale nie potrafie tak elegancko opisywac roznicy. Jestem bardzo zadowolony, sa naprawde potezne, duzo potezniejsze od KEF i jak to mowilem koledze, to tak jakby KEF graly niebieskim kolorem ale B&W ten niebieski jednak mialy bardziej soczysty i kolorowy. CZerwony zas np bardziej czerwony. Jakby w KEF te kolory byly bardziej wyblakle. I co jeszcze pewnie smiejszejsze dla niektorych w opisie to tak jakbym dzwiek powlekal miodzik hahaha. No coz... takie moje odczucia. Wiecej nie bede opisywal bo sie zrobi stand up Mialem nawet dylemat czy nie oddac bo, kefy naprawde graja rewelacyjnie ale wole ten dzwiek z B&W i jest on bardziej szczegolowy, scena lepsza, ROBIĄ ROBOTE ! i wygladaja naprawde swietnie. Jak ktos mysli ze to jakis smutny czarny jak z fotek niech obejrzy na zywo. Fajnie wykonane glosniki. Bede testowac. Zadowolony =] Maja podlaczenie BI-Wire... warte zachodu czy szkoda zabawy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Dnia 2.11.2024 o 15:02, FuRiOn napisał: Aha no to piekny walek To znaczy fajniej wyglada Nie wałek. Firma sama sobie tym strzeliła nieco w kolano. No ale. Tak to by mieli wieksze zainteresowanie po prostu. Bo ja uważam że wzrost ceny jest adekwatny. Dnia 2.11.2024 o 15:02, FuRiOn napisał: Co za nimi przemawia ? Za? Dnia 2.11.2024 o 15:41, FuRiOn napisał: Normalnie lata za ~800e. Ale widze ze to typowy do kina domowego, nie wiem czy fajnie zagra w stereo. Moze bardziej seria Vestia Kto Ci tak powiedział? Znaczy ja nie lubię specjalnie ale jestem ciekaw opinii? Vestia to z kolei warto polwac na Arie ktora nowa w francji kosztowała takie pieniadze a to lepsza seria. Dnia 2.11.2024 o 16:07, FuRiOn napisał: Zaktualizowana lista: - KEF Q950 ~~890-1400e - Klipsch RP-8000f II ~1200e - Pylon Diamond 28 ~1200-1500e - Heco Aurora 1000 ~500e - B&W 603s3 ~1300-1500e - Focal Chorus 816v ~350-500e - Focal Theva N3 ~850e-1500e - Fyne Audio F502 ~1250-1750e - Dali Oberon 7 - Dali Ikon 6 mk2 - Pylon Sapphire 31 - Pylon Opal 30 - Pylon Pearl 27 Wyciągam popcorn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Dnia 29.10.2024 o 23:03, FuRiOn napisał: Fyne Audio F501 - znajomy je poleca Są OK, ale na tle konkurentów, to chyba F502. Mają super cenę, są tylko o około 1000 droższe od F501! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada No dlatego mówie. Lista jest mega zróżnicowana. Mozna śmiało skreślać pozycje zamiast dokładać. Chociaż na samym początku zycia tej serii były osoby ktore uwazały że 501 grały ciekawiej niż 502. Ja do nich nie należę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts