Jacek Łuczak Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Witam, Proszę kolegów z forum o wasze opinie i porady odnośnie doboru wzmacniacza do mojego zestawu: Focal Chorus 826v, Rel Ht1205, wiim ultra, tv + odtwarzacz Cd. Obecnie mam Onkyo tx-8250. Budżet ok 7500. Wzmacniacz używany. Pomieszczenie otwarte 25m2 salon+ 16m2 kuchnia Charakterystyka- muzyczne, przyjemne granie, na skali określiłbym jako ciepłe/neutralne, każdy rodzaj muzyki. Wiadomo następne będą do zmiany kolumny, ale "nie od razu Rzym zbudowano", dlatego wzmacniacz ma być krokiem na przód do następnych zmian. Mam na oku obecnie Naim XS3. Jakich wzmacniaczy wypatrywać na portalach? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 17 minut temu, Jacek Łuczak napisał: Witam, Proszę kolegów z forum o wasze opinie i porady odnośnie doboru wzmacniacza do mojego zestawu: Focal Chorus 826v, Rel Ht1205, wiim ultra, tv + odtwarzacz Cd. Obecnie mam Onkyo tx-8250. Budżet ok 7500. Wzmacniacz używany. Pomieszczenie otwarte 25m2 salon+ 16m2 kuchnia Charakterystyka- muzyczne, przyjemne granie, na skali określiłbym jako ciepłe/neutralne, każdy rodzaj muzyki. Wiadomo następne będą do zmiany kolumny, ale "nie od razu Rzym zbudowano", dlatego wzmacniacz ma być krokiem na przód do następnych zmian. Mam na oku obecnie Naim XS3. Jakich wzmacniaczy wypatrywać na portalach? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Cześć Czy na pewno musi to być wzmacniacz używany? W Twoim budżecie spróbowałbym czegoś z nowych wzmacniaczy, Nad C399 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c-399.html Aktualnie w bardzo dobrej promocji. Ale to co istotniejsze, jest również możliwość rozwoju, poprzez wrzucenie modułu do urządzenia, z funkcjami sieciowymi https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/nad-mdc2-bluos-d-z-dirac.html Polecam rozważyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października 29 minut temu, Jacek Łuczak napisał: Charakterystyka- muzyczne, przyjemne granie, na skali określiłbym jako ciepłe/neutralne, każdy rodzaj muzyki. Cześć Jeżeli szukasz tego powyżej to zostaw w spokoju wzmacniacz i pozbądź się swoich kolumn, inaczej nic z tego nie będzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Bardzo dobrze, że zdajesz sobie sprawę z tego, że docelowo kolumny także będą do zmiany. Ale dobrze, że zaczynasz od wzmacniacza, bo rzeczywiście Onkyo jest wąskim gardłem Twojego systemu. Spójrz z naszej oferty na Cyrus i7-XR, to bardzo ciekawy wzmacniacz, który naprawdę może się spodobać, a obecna cena jest bardzo atrakcyjna. Poza tym proponowałbym Ci jeszcze dwa wzmacniacze, które idealnie pasują do Twoich wymagań - hybryda lampowa Vincent SV-228 oraz koniecznie Rega Elicit Mk5. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, nawet jak u nas nie dokonasz zakupu, to możesz w komfortowych warunkach posłuchać i porównać wiele ciekawych urządzeń przy dobrej kawie. A może jednak coś wpadnie Ci w oko, a dla forumowicza zawsze gwarantujemy najlepsze oferty cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Moim zdaniem wzmacniacz o cieplej , naalogowej charakterystyce. Z czymś żywym lub liniowym będzie to grało zbyt sucho lub nawet ostro. Rega Elex, Roskan Caspian M2, dużo taniej zdecydowanie warto. Vincenty, Magnat MA1000 używany, Naim ale tu wolał bym polować na Supernait 2, Unison Research któraś hybryda. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoker Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Oprócze tego co napisał powyżej Piotr dodałbym jeszcze: Unison Research Unico Primo a jeśłi chodzi o marke Vincent która też była wywołana do tablicy to model 237 MKII 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października No, ale te modele tez zawarłem w wypowiedzi Tylko raczej szerzej podszedłem do tych producentów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoker Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No, ale te modele tez zawarłem w wypowiedzi Tylko raczej szerzej podszedłem do tych producentów. a to przepraszam umknęło 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Łuczak Napisano wczoraj o 22:25 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 22:25 Dzięki za pomoc. Za namową kolegi, który też taki wzmacniacz posiadał i kierując się zasadą, że i tak wszystko będzie do zmiany-> Zakupiłem Atoll in200 signature bez digital board. Używany, sporo udało się zaoszczędzić. W wielu opiniach jest to wzmacniacz uniwersalny, neutralny/trochę ocieplony, z dobrą dynamiką, muzykalny. Liczę na progres względem Onkyo tx-8250. Następne będą kolumny, ale to trzeba będzie dozbierać kasy. I to tutaj rzeczywiście będę szukał ostatecznej wersji brzmienia. Potem będzie chyba do wymiany Wiim Ultra i tu jeżeli chodzi o funkcjonalność to kandydatów mam 2- Bluesound NODE ICON- jak się pojawi, albo już grubo Eversolo DMP-A8. A na ten moment pytanie jak podpiąć Wiim do Atolla? przez Bypass czy pod wejście np Cd? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FuRiOn Napisano wczoraj o 23:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 23:03 37 minut temu, Jacek Łuczak napisał: chyba do wymiany Wiim Ultra A co Ci nie pasuje w WiiM Ultra? Mam go od niedawna i rewelka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Łuczak Napisano wczoraj o 23:17 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 23:17 7 minut temu, FuRiOn napisał: A co Ci nie pasuje w WiiM Ultra? Mam go od niedawna i rewelka Obecnie jest super i zostanie u mnie raczej długo, co nie znaczy, że kiedyś nie może być lepiej 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts