DiBatonio Napisano 30 października 2024 Napisano 30 października 2024 15 minut temu, RoRo napisał: Koledzy, jest w miarę spokojnie-proszę bez zaczepek wobec siebie (dotyczy kilku osób). Romku, pewno, że jest w miarę spokojnie...Ale jak ktoś będzie chciał na siłę wmówić drugiemu, że robi dym, to cóż począć. Niektórzy już tak mają, byle siebie przedstawić w roli ofiary, albo wybielić. O co chodzilo z tym dyktowaniem innym co mają pisać i gdzie pod moim adresem, wie tylko autor , bo to wykluło się w jego głowie nie wiadomo skąd i czemu. Padł zarzut pod moim adresem, więc i padło pytanie z mojej strony, ale jak widać zabrakło odwagi by skończyć to co zaczął. 😁 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 Dnia 29.10.2024 o 13:30, n1ck napisał: Od siebie dzieli je ok. 160-170 cm Spróbuj rozszerzyć na próbę 200-250 cm, będzie duża różnica w budowie sceny. 2 Odpisz, cytując
n1ck Napisano 31 października 2024 Autor Napisano 31 października 2024 Przed chwilą, rajdek napisał: Spróbuj rozszerzyć na próbę 200-250 cm, będzie duża różnica w budowie sceny. Dzięki za tip – spróbuję. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 @n1ck i jak, scena rozluźniła i poszerzyła się ? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 Dnia 29.10.2024 o 13:30, n1ck napisał: Na suficie celowo są odkryte legary drewniane (takie pionowe belki) o przekroju ok. 4 cm (szer.) x 30 cm (wys.) - co około 50 cm jest taka belka - to bardzo korzystnie wpływa na akustykę (redukując pogłos). Ile masz tego pogłosu? 2 sekundy 500ms 300ms? Dnia 29.10.2024 o 13:30, n1ck napisał: Mam wrażenie, że "w górach" jest hałas (gdy pojawia się "tłok" instrumentów). Nie mogę nieraz odseparować instrumentów/dźwięków itd. Być może to nie tylko wrażenie. Tak hałasuje pokój. Jakbyś wszedł do kawiarni, a tam każdy z gości/ przy dziesięciu stolikach rozmawia jeden z drugim w podobnej głośności, a Tobie trudno zrozumieć/odseparować poszczególne słowa. Wyolbrzymiam i przykład ot z bani, ale zagadnienie negatywnego wpływu pogłosu jest mi bliskie. Pomogłem sobie i kilku osobom, gdzie jest mi miło z nimi przebywać a „dziś” także cieszyć się i odpoczywać przy brzmieniu. Odpisz, cytując
n1ck Napisano 4 listopada 2024 Autor Napisano 4 listopada 2024 Dnia 31.10.2024 o 17:25, rajdek napisał: @n1ck i jak, scena rozluźniła i poszerzyła się ? Rozsunąłem na 2 m - dalej nie mogę - mam wrażenie, że bez zmian. Dnia 31.10.2024 o 18:49, AudioTube napisał: Ile masz tego pogłosu? 2 sekundy 500ms 300ms? Być może to nie tylko wrażenie. Tak hałasuje pokój. Jakbyś wszedł do kawiarni, a tam każdy z gości/ przy dziesięciu stolikach rozmawia jeden z drugim w podobnej głośności, a Tobie trudno zrozumieć/odseparować poszczególne słowa. Wyolbrzymiam i przykład ot z bani, ale zagadnienie negatywnego wpływu pogłosu jest mi bliskie. Pomogłem sobie i kilku osobom, gdzie jest mi miło z nimi przebywać a „dziś” także cieszyć się i odpoczywać przy brzmieniu. Jak to zmierzyć? Są do tego jakieś aplikacje "na" telefon? 😉 Przykład jest trafiony - dokładnie oddaje moje odczucia. Pomijając za jasną górę (nie z winyla!). Chyba wypożyczę jakieś interkonekty i pobawię się połączeniem streamer-wzmacniacz i zworki do głośników, choć obstawiam to pierwsze. Ta sama płyta z winyla brzmi lepiej (pod kątem sceny, przejrzystości itp.) z winyla niż ze streamera. Dlatego może to być ten kabel. Na początku regulowałem to EQ na DMP-A6, ale szybko zrezygnowałem i wyłączyłem EQ. Wolę ustawić to dobrze (pod siebie) sprzętowo. Odpisz, cytując
n1ck Napisano 4 listopada 2024 Autor Napisano 4 listopada 2024 Kupiłem interkonect dedalus i kable głośnikowe Ricable H6S - potestujemy 😉 Dam znać. Odpisz, cytując
Recommended Posts