mg92 Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października (edytowany) Witam wszystkich. Zamierzam kupić głośniki do pokoju 15m2. Chciałbym żeby to były kolumny podłogowe 2.0. Zależy mi na tym żeby były uniwersalne, słucham dużo różnej muzyki i chciałbym, żeby po prostu przyjemnie grały, ale także zeby były ładne i pełniły również funkcje estetyczne. Głośniki będą połączone z laptopem. Najlepiej jeśli byłyby aktywne, ale rozważę też zakup dodatkowego wzmacniacza. Chciałbym zmieścić się w 2 000zł jeśli jest to możliwe. Jeśli nie to proszę również o propozycję powyżej tego budżetu. Edytowano 30 października przez mg92 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 19:18 Udostępnij Napisano Środa o 19:18 Cześć Szukałbym w tym budżecie używanych Argon Audio. Z nówek nic się tu konkretnego nie wymyśli niestety. Możesz też rozważać zestawy ze wzmacniaczem, ostatnio widziałem w dobrej cenie KEFy z Marantzem, ale to było na jakiejś grupie na FB, więc niestety nie podeślę linku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Środa o 19:26 Udostępnij Napisano Środa o 19:26 Celuj tylko w używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:56 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:56 Używane ale nie aktywne. https://www.euro.com.pl/kolumny-audio/magnat-monitor-reference-5a-para-kolumn.bhtml?from=gf&p=2149.00&cr=0 To est fajny i ciekawie grający model. Ale za 2000 zł osobsicie pewnie kupił bym używany wzmacniacz i kolumny pasywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg92 Napisano Czwartek o 08:07 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:07 (edytowany) Dziękuję za odpowiedzi. W grę wchodzą tylko nowe jak coś. Jeśli ktoś uważa, że lepsze będą pasywne + wzmacniacz to będę wdzięczny za jakieś zestawy, bo jestem trochę zielony w temacie. Te Magnaty 5A podesłane przez Piotrka wydają się być ciekawą opcją dla mnie. Dodam jeszcze, że do tej pory używałem Edifier R1280T. Czy te Magnaty A5 będą grały znacznie lepiej? Edytowano Czwartek o 08:11 przez mg92 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gamar Napisano Czwartek o 08:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:25 W tej cenie podstawkowe zagrają lepiej. Zobacz Edifier s3000mkii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg92 Napisano Czwartek o 08:33 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:33 (edytowany) Możemy rozszerzyć budżet do 3 000zł jeśli mogę się spodziewać czegoś znacznie lepszego. Trochę poczytałem i ponoć te kolumny przyjemnie grają, są dość uniwersalne i nie wymagają wyszukanych wzmacniaczy. Co powiecie na taki zestaw? https://www.euro.com.pl/zestawy-audio-hifi/yamaha-zest-ster-r-s202d-bk-nota-550xn-wln-yama.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rtv_pmax&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw1Yy5BhD-ARIsAI0RbXb2waLFWn16hcvOO6jGZOeyPjbk7snaCmNAFbv1quADTEv8ExXI3_YaAlA4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Edytowano Czwartek o 08:42 przez mg92 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Czwartek o 09:19 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:19 Tylko ze od tej Yamahy lepiej gra Sabaj A4 za 300zl 😀 Wiem bo miałem. Nie wspomnę już o Smsl A300 czy Q5pro. Kupowanie nowych wydmuszek mija się z celem ale pewnie sam musisz się przekonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Czwartek o 09:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:49 Ja za 3 tys jeżeli chodzi o nowe sprzęty zwykle polecam Wiim Amp + Polk Audio ES20. Jeżeli wolisz ciemniejsze granie to bardzo fajnymi kolumnami , o których mało się mówi ostatnio są Elac UB52. Można je dostać w świetnej https://amzn.eu/d/h80QiSF Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Czwartek o 10:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:05 14 minut temu, Tomasz S. napisał: Ja za 3 tys jeżeli chodzi o nowe sprzęty zwykle polecam Wiim Amp + Polk Audio ES20. Jeżeli wolisz ciemniejsze granie to bardzo fajnymi kolumnami , o których mało się mówi ostatnio są Elac UB52. Można je dostać w świetnej https://amzn.eu/d/h80QiSF I to jest dobry zestaw. A można też do Wiim ampa dać Kef Q350 czy Aurory 300 w zależności od preferencji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Czwartek o 10:08 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:08 2 minuty temu, Artur Charicki napisał: I to jest dobry zestaw. A można też do Wiim ampa dać Kef Q350 czy Aurory 300 w zależności od preferencji. Można i moim zdaniem to też bardzo spoko wybory. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Czwartek o 10:17 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:17 Dodam jeszcze że doświadczenie z Sabajem A4 który to był moim pierwszym wzmacniaczem klasy D nauczyło mnie, że te pełnowymiarowe nowe amplitunery stereo do 2 czy 2,5tys zł nie są warte kupna. A jak pierwszy raz usłyszałem A4 z Aurora 300 to byłem w ciężkim szoku. Zresztą teraz jestem szczęśliwym posiadaczem A30a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 10:28 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:28 Do 3000 znajdzie się już ciekawsze kolumny aktywne, jak np. Argon Audio Forte A5 MK2 Fajna, rozrywkowo brzmiąca konstrukcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg92 Napisano Czwartek o 13:04 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 13:04 A co powiecie o zestawach: 1. A11 Tribute + Nota 550 X 2. A-S201 + ELAC Debut 2.0 F5.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Czwartek o 15:13 Udostępnij Napisano Czwartek o 15:13 To ja może dopytam, jak będzie ustawiony sprzęt ? Rozumiem,że pokój ma 15 metrów ale skoro ma to grać tylko z laptopem to czy wzmacniacz / kolumny będą stały na biurku lub od razu obok i będziesz słuchał z bliska ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg92 Napisano Czwartek o 19:41 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 19:41 Będę jakoś 2.5-3m od kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg92 Napisano wczoraj o 09:22 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:22 Dnia 31.10.2024 o 14:04, mg92 napisał: A co powiecie o zestawach: 1. A11 Tribute + Nota 550 X 2. A-S201 + ELAC Debut 2.0 F5.2 Podbijam. Ktoś, coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts