Skocz do zawartości

Fyne Audio F500SP, MA Gold 100 5G czy KEF Q Concerto Meta czy może coś innego?

Tweeter2016

Recommended Posts

3 godziny temu, rajdek napisał:

Z tego co pamiętam producent sugeruje łączyć z Rubicon.

A nie wystarczy ten z serii zensor? U mnie grał z wieloma monitorami w KD i jest ok. A jak ktoś chce coś jeszcze mniejszego, jest seria fazon. Sam mam 2 głośniczki tej linii i jak na tak niewielkie rozmiary, gra to naprawdę pięknie. 

Edytowano przez KrólKiczu

Dnia 6.11.2024 o 20:28, KrólKiczu napisał:

Jak znam życie - nic 😉.

Hehehe. Czas płynie ale

Dnia 6.11.2024 o 20:30, Tweeter2016 napisał:

W drugiej połowie listopada się zabiorę za odsłuchy.  Nie będzie ich wiele, bo zdecydowałem się, że na razie wybiorę "maluchy" (Menuety i podobne), a zapomnę o większych podstawkowych, na mój metraż to rozsądniejsze.

Menuet, PMC, Magnat ma tez takie małe ciekawe monitory, Acoustic energy.

14 godzin temu, maciek72 napisał:

10k za centralny ? :)

Jakbym miał to bym dał :) A że nie mam....

14 godzin temu, maciek72 napisał:

Jak się ma Fazon LCR vs Menuet w stereo ?

Ktoś coś ? 

Fazon nie jest do stereo. Tyle w temacie.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wspomagacze powyzej nie pomogły by mi :)

Wspomagacze to głównie alkohole, które ostały mi się po moim św pamięci teściu jak też nalewki robione przez ojca. A wbrew plotkom 😝, alkoholikiem nie jestem i jakoś wolno to wszystko ubywa. 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Masz do tego suba jakiegoś? 

Nie, to taki zestaw, który powstał trochę z przypadku. Dali kupiłem kilka lat temu jako satelity do KD. Najpierw zwędził je mój syn do swojego kompa, gdzie grały z aiyimą. Potem, kiedy przerzucił się na słuchawki, zestaw poszedł na strych. A ostatnio aiymę zastąpił topping mx3, którego używałem przez kilka miesięcy pracując we Wrocławiu, gdzie grał ze starymi Celestionami, które z kolei ma teraz mój dobry kolega z forum. 

@maciek72 Patrząc tak jak na instrukcji to masz po koleji od lewej wzmacniacz 1 , wzmacniacz 2 , kolumny 1, kolumny 2. Kanały masz zaznaczone na dole - czyli Lewy , pRawy. + Są na górze, - są na dole. Przełączki z przodu są do zmiany i znowu teraz patrząc od frontu tym po prawej zmieniasz wzmacniacze, tym po lewej kolumny. 

• 4 weeks later...