dankrol Napisano wczoraj o 16:51 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:51 (edytowany) 1 godzinę temu, majkel74 napisał: I tu i tu MOSFETy, a brzmienie inne, więc ja bym się jakoś nie fixował na typ tranzystorów. Zgadza się ale MOSFETy to - w moim przypadku - akurat tylko "wisienka" Denon ma klasyczny design, który mnie bardzo odpowiada na tle "nowych trendów" Generalnie, nie uważam się za jakiegoś "audiofila" (może dlatego, że zawodowo zajmuje się DSP i systemami pomiarowymi? ) i obecny PMA-1700ne w zupełności mi wystarczał. Wiadomo, że najważniejszy jest marketing ale w PMA-3000ne jest kilka fajnych rozwiązań, które przemawiają do mnie jako inżyniera - no i "zachciało" mi się zmiany na to "cudo" Co ciekawe, nie spodziewałem się jakiejś "przepaści" w brzmieniu po zmianie na PMA-3000ne - choć tu było miłe zaskoczenie - zwłaszcza jak podłączyłem z powrotem PMA-1700ne Choć przyznaję, że po ostatniej akcji znacznie bliżej przyglądnąłem się MICHI X3 S2 ale jednak ten Denon moim zdaniem ładniejszy i brzmieniowo idealnie trafia w mój gust - tylko żeby był bez tej "masakry" na frocie PS. Już żona się śmieje, że to ten PMA-1700ne "rzucił klątwę" bo nie chce oddać swojej półki Edytowano wczoraj o 16:53 przez dankrol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 17:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:10 17 minut temu, dankrol napisał: Zgadza się ale MOSFETy to - w moim przypadku - akurat tylko "wisienka" Denon ma klasyczny design, który mnie bardzo odpowiada na tle "nowych trendów" Wisienka na jakich kolumnach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano wczoraj o 17:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:12 (edytowany) 16 minut temu, pairtick napisał: Wisienka na jakich kolumnach? B&W 703 S3 39 minut temu, Slawko69 napisał: Jeśli Denon wypuszcza takie " kwiatki" to świat się kończy. Ta firma była dla mnie zawsze synonimem wysokiej jakości i bezawaryjności. Zastanawiam się czy podpis kontrolera jakości na moim PMA2500 to nie chwyt marketingowy. Chciałem kupić DCD1700 ale może warto się zastanowić. Nie spotkałem złej opinii na temat DCD-1700. Natomiast nie wiem jak PMA-2500 ma wykończona pokrywę - ale w PMA-3000 tu też "dali ciała". Z tyłu na rogach - w każdym egzemplarzu jaki u mnie był - jest jakiś dziwny naddatek farby, która dotyka "boczków": co za tym idzie, wszystkie miały większe lub mniejsze odpryski na rogach - podejrzewam, że powstałe w transporcie. Ten był w najgorszym stanie jeśli chodzi o pokrywę: Edytowano wczoraj o 17:28 przez dankrol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano wczoraj o 17:35 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:35 Ja mam srebrny Pma2500 i jakość wykonania obudowy bez zarzutu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Srebrne pma2500ne i Dcd-1700ne, wizualnie również bez zarzutu. Mój wzmacniacz na samym początku musiałem wysłać na serwis, potencjometr przy zmianie głośności między 9 a 10 powodował lekkie trzeszczenie w lewej kolumnie. Znalezli jakąś wadę, wymienili cały układ na nowy i od tamtej pory gra wszystko aż miło, jakieś 2 lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu @dankrolJeśli przód jest robiony jakoś maszynowo to pewnie z błędem i najebali multum egzemplarzy i kto wie, może dalej nikt nie ogarnął i lecą kolejne lub ogarnął i wiadomo gdzie najlepiej wysłać bubla - do PL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 4 godziny temu, dankrol napisał: Zgadza się ale MOSFETy to - w moim przypadku - akurat tylko "wisienka" Denon ma klasyczny design, który mnie bardzo odpowiada na tle "nowych trendów" Generalnie, nie uważam się za jakiegoś "audiofila" (może dlatego, że zawodowo zajmuje się DSP i systemami pomiarowymi? ) i obecny PMA-1700ne w zupełności mi wystarczał. Wiadomo, że najważniejszy jest marketing ale w PMA-3000ne jest kilka fajnych rozwiązań, które przemawiają do mnie jako inżyniera - no i "zachciało" mi się zmiany na to "cudo" Co ciekawe, nie spodziewałem się jakiejś "przepaści" w brzmieniu po zmianie na PMA-3000ne - choć tu było miłe zaskoczenie - zwłaszcza jak podłączyłem z powrotem PMA-1700ne Choć przyznaję, że po ostatniej akcji znacznie bliżej przyglądnąłem się MICHI X3 S2 ale jednak ten Denon moim zdaniem ładniejszy i brzmieniowo idealnie trafia w mój gust - tylko żeby był bez tej "masakry" na frocie PS. Już żona się śmieje, że to ten PMA-1700ne "rzucił klątwę" bo nie chce oddać swojej półki Michi X3S2 to mocarny i minimalistyczny wzmacniacz (z wyglądu). Może trzeba mu dać szansę aby zaskoczył ? Na przestrzeni sprzedaży wersji I i II nie było żadnych problemów i zgłoszeń z wykonaniem urządzenia oraz jego działaniem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankrol Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) 10 godzin temu, S!N! napisał: @dankrolJeśli przód jest robiony jakoś maszynowo to pewnie z błędem i najebali multum egzemplarzy i kto wie, może dalej nikt nie ogarnął i lecą kolejne lub ogarnął i wiadomo gdzie najlepiej wysłać bubla - do PL Stąd właśnie moje pytanie na początku - czy ktoś kupił czarną wersję bez tych mikropęknięć? Pisałem do supportu EU w grudniu, po pierwszej akcji - najpierw jakiś „ekspert” odpisał, że to odosobniony przypadek i musiało się to stać w transporcie 🥲, potem jednak obiecali przekazać problem do firmy. Styczniowa powtórka potwierdziła, że problem nie jest „odosobniony” - tym bardziej, że numery seryjne obydwu egzemplarzy są już od siebie relatywnie „daleko”. Kolejny kontakt z supportem EU - udają zdziwionych, bo nikt czegoś takiego w całej EU im nie zgłaszał 🤨. Do tego, doradzili żebym kupował od autoryzowanego dostawcy. Albo nie czytają ze zrozumieniem albo nie wiem jak traktują Denon Store - bo na wstępie każdego maila zaznaczałem, że właśnie stamtąd mam felerny model jak i pozostałe urządzenia Denona. Pisałem też do Horn - licząc, że mają większe przebicie niż jakiś klient szukający „dziury w całym” - jednak chyba są zbyt zajęci bo nie odpisali nawet „spadaj” Wpadka Denona to jedno - ale tak jak napisałeś, zanim ktoś się zorientuje, że coś jest nie tak na produkcji, przy takim przepływie informacji zwrotnej - to niestety może potrwać. Edytowano 10 godzin temu przez dankrol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts