Skocz do zawartości

Yamaha plus Monitor Audio ? Rozbudowa 2.0 do 5.1

Andrzejigor

Recommended Posts

23 godziny temu, Andrzejigor napisał:

Nie wnikam już co to za import był. Nie ma to nie ma,

A to tak to prywatny import.

23 godziny temu, Andrzejigor napisał:

Z ceną gorzej, rzeczywiście jest tak, że polskie salony mają bardzo małe pole do negocjacji. Jest spora różnica. Nie wiem czy tu się dogadamy z Q21, ale może wezmę od nich inne graty. Czekam na wycenę.

To nie jest ich wina ja wiem. Znam to :/

https://www.amazon.de/-/en/AVC-X3800H-Channel-Receiver-Amplifier-Auro-3D-black/dp/B0BDZXLP6F

Tu masz za 3900 zł.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A to nie tak że sam chciałeś? Czy ja wywarłem na Ciebie marketingowy wpływ? :D Nie chciałem.

W sumie chciałem... a lektura forum i wizyta w Q21 tylko mnie w tym utwierdziła.

BTW w związku z tym, że jeśli chodzi o amplituner kwestia jest rozstrzygnięta, a mam pytania w innych sprawach, chyba lepiej będzie założyć nowy wątek z nowym tytułem ?

22 godziny temu, Andrzejigor napisał:

W sumie chciałem... a lektura forum i wizyta w Q21 tylko mnie w tym utwierdziła.

BTW w związku z tym, że jeśli chodzi o amplituner kwestia jest rozstrzygnięta, a mam pytania w innych sprawach, chyba lepiej będzie założyć nowy wątek z nowym tytułem ?

Czyli forum i Q21 zadziałały na Ciebie marketingowo. Znają Twoje potrzeby :)

Piszmy tutaj :)

• 2 weeks later...

Jest git. 

Nie wiem jak jest teraz z innymi ampli, ale Denon ma bardzo przyjazną konfigurację. Wszystko fajnie pokazane - co i jak podłączyć, ampli wszystko wykrywa i konfiguruje, również podłączenie ARC. Szybko i sprawnie.

Na razie podłączyłem tylko fronty. Potestowałem sobie muzę - system HEOS jest bardzo fajną sprawą, Spotify znajdzie swoje nowe zastosowanie.

Bardzo przyjemnie ten Denon gra z moimi Silverami i jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Jutro - mam nadzieję, że dołożę do tego suba (odbieram w Q21) i testowo podłączę FXy. I potestuję Netflixa.

Z małym opóźnieniem, ale w końcu dotarł do mnie subwoofer. Już po krótkich testach wiem, że to jest zupełnie inna bajka w KD.

Po pierwsze, cieszę się, że upatrzone przeze mnie miejsce na suba zdało egzamin. Postawiłem go obok sofy, po lewej stronie od miejsca odsłuchowego, około 40 cm od ściany.

Nic nie dudni.

Mięso jest :) Wydaje mi się, że dobrze to współgra z frontami MA Silver.

Właściwie to nie bardzo wiadomo gdzie on w ogóle stoi. Pies się ożywił i latał po salonie szukać źródła dźwięku :) 

Subwoofer to Argon Audio Malmö SUB 10.

16 minut temu, Andrzejigor napisał:

mniej więcej 1000 zł roznicy... jednym słowem - warto ?

Moim zdaniem warto. Subwoofer to nie smartphone, czy komputer, że trzeba co kilka lat zmieniać. Jak suba nie uszkodzisz mechanicznie, czy coś nie padnie z elektroniki to sub na 15-20 lat używania a nawet dłużej. Taki trochę jednorazowy zakup. Trzeba mądrze zrobić zakup, żeby później nie żałować. 

2 godziny temu, emigrant napisał:

Moim zdaniem warto. Subwoofer to nie smartphone, czy komputer, że trzeba co kilka lat zmieniać. Jak suba nie uszkodzisz mechanicznie, czy coś nie padnie z elektroniki to sub na 15-20 lat używania a nawet dłużej. Taki trochę jednorazowy zakup. Trzeba mądrze zrobić zakup, żeby później nie żałować. 

Taka argumentacja trochę do mnie przemawia.