Piotr Sonido Napisano 22 listopada Udostępnij Napisano 22 listopada 23 godziny temu, Andrzejigor napisał: Nie wnikam już co to za import był. Nie ma to nie ma, A to tak to prywatny import. 23 godziny temu, Andrzejigor napisał: Z ceną gorzej, rzeczywiście jest tak, że polskie salony mają bardzo małe pole do negocjacji. Jest spora różnica. Nie wiem czy tu się dogadamy z Q21, ale może wezmę od nich inne graty. Czekam na wycenę. To nie jest ich wina ja wiem. Znam to https://www.amazon.de/-/en/AVC-X3800H-Channel-Receiver-Amplifier-Auro-3D-black/dp/B0BDZXLP6F Tu masz za 3900 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 22 listopada Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 52 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A to tak to prywatny import. To nie jest ich wina ja wiem. Znam to https://www.amazon.de/-/en/AVC-X3800H-Channel-Receiver-Amplifier-Auro-3D-black/dp/B0BDZXLP6F Tu masz za 3900 zł. Widzę, że znowu wsiąkłem w temat... Kosztowny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dnia 22.11.2024 o 09:26, Andrzejigor napisał: Widzę, że znowu wsiąkłem w temat... Kosztowny... A to nie tak że sam chciałeś? Czy ja wywarłem na Ciebie marketingowy wpływ? Nie chciałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 25 listopada Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: A to nie tak że sam chciałeś? Czy ja wywarłem na Ciebie marketingowy wpływ? Nie chciałem. W sumie chciałem... a lektura forum i wizyta w Q21 tylko mnie w tym utwierdziła. BTW w związku z tym, że jeśli chodzi o amplituner kwestia jest rozstrzygnięta, a mam pytania w innych sprawach, chyba lepiej będzie założyć nowy wątek z nowym tytułem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Możesz, nie musisz Do nowego wątku trafią nowe osoby, ale i może się zagubić rozmowa z tego A może to być pomocne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 25 listopada Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 11 godzin temu, Q21 napisał: Możesz, nie musisz Do nowego wątku trafią nowe osoby, ale i może się zagubić rozmowa z tego A może to być pomocne. Zrobię jednak nowy, może ktoś jeszcze skorzysta. I proszę o odpowiedź na wiadomość wysłaną na priv - chcę coś u Was wszak kupić ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 22 godziny temu, Andrzejigor napisał: W sumie chciałem... a lektura forum i wizyta w Q21 tylko mnie w tym utwierdziła. BTW w związku z tym, że jeśli chodzi o amplituner kwestia jest rozstrzygnięta, a mam pytania w innych sprawach, chyba lepiej będzie założyć nowy wątek z nowym tytułem ? Czyli forum i Q21 zadziałały na Ciebie marketingowo. Znają Twoje potrzeby Piszmy tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 12 godzin temu, Andrzejigor napisał: Zrobię jednak nowy, może ktoś jeszcze skorzysta. I proszę o odpowiedź na wiadomość wysłaną na priv - chcę coś u Was wszak kupić ! Za PW odpowiadają koledzy z salonu, niedługo odpiszą, są zawaleni robotą 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia Denon x3800 jest już na stanie. Jutro podłączę do moich MA i zobaczymy jak to będzie słychać w porównaniu z odsłuchem w Q21. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 8 grudnia Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia Jest git. Nie wiem jak jest teraz z innymi ampli, ale Denon ma bardzo przyjazną konfigurację. Wszystko fajnie pokazane - co i jak podłączyć, ampli wszystko wykrywa i konfiguruje, również podłączenie ARC. Szybko i sprawnie. Na razie podłączyłem tylko fronty. Potestowałem sobie muzę - system HEOS jest bardzo fajną sprawą, Spotify znajdzie swoje nowe zastosowanie. Bardzo przyjemnie ten Denon gra z moimi Silverami i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Jutro - mam nadzieję, że dołożę do tego suba (odbieram w Q21) i testowo podłączę FXy. I potestuję Netflixa. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 12 grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia Z małym opóźnieniem, ale w końcu dotarł do mnie subwoofer. Już po krótkich testach wiem, że to jest zupełnie inna bajka w KD. Po pierwsze, cieszę się, że upatrzone przeze mnie miejsce na suba zdało egzamin. Postawiłem go obok sofy, po lewej stronie od miejsca odsłuchowego, około 40 cm od ściany. Nic nie dudni. Mięso jest Wydaje mi się, że dobrze to współgra z frontami MA Silver. Właściwie to nie bardzo wiadomo gdzie on w ogóle stoi. Pies się ożywił i latał po salonie szukać źródła dźwięku Subwoofer to Argon Audio Malmö SUB 10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia 20 godzin temu, Andrzejigor napisał: Subwoofer to Argon Audio Malmö SUB 10. Tego suba doradził @Q21 który schodzi tylko do 35 Hz? To jakiś żart? To moje Jamo zostało wyśmiane, które schodzi tylko do 28 Hz co moim zdaniem nie jest źle. Prawilny sub to 20 Hz a najlepiej poniżej 20 Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano 13 grudnia Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia Chodziło mi o coś co nie będzie miało pół metra jak Twoje JAMO. Niestety ale w moim przypadku jest konieczność kompromisu z gabarytami (żona). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 16:04 Udostępnij Napisano Sobota o 16:04 Faktycznie suba mogłeś lepiej trafić. SVS SB1000 jest mały i fajne. REL HT1003 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano Sobota o 16:16 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 16:16 Kurde, daliście mi do myślenia. Umawiałem się jednak tak, że będę mógł wymienić. Zresztą jest kupiony przez neta. Na tego suba nie przewidywałem budżetu w cenie RELa, ale ten SVS jak najbardziej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Sobota o 17:01 Udostępnij Napisano Sobota o 17:01 Zajrzyj sobie to wątku gdzie dyskutujemy o tym ile basu jest w filmach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano Sobota o 17:57 Udostępnij Napisano Sobota o 17:57 1 godzinę temu, Andrzejigor napisał: ale ten SVS jak najbardziej... Zwracaj ten elektrozłom i bierz tego SVS jak ma być małe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Sobota o 19:51 Udostępnij Napisano Sobota o 19:51 KEF KC62. Kostka mniej więcej 25x25x25, 11 Hz – 200 Hz (± 3 dB). SPL 105dB może nie jest wybitne, ale to maleństwo kładzie i tak na łopatki wiele dużo większych zawodników. Tylko ta cena ~8000zł trudna do przełknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano Sobota o 21:27 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:27 To poza budżetem jednak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Niedziela o 07:52 Udostępnij Napisano Niedziela o 07:52 Spróbuj SVS SB1000 Pro. Jak budzet za duży to poszukaj bez pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano Niedziela o 08:10 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 08:10 mniej więcej 1000 zł roznicy... jednym słowem - warto ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Niedziela o 08:13 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:13 Pro jest trochę mocniejszy, trochę niżej schodzi (20 vs 24 Hz) oraz ma aplikacje z dsp do sterowania subwooferem i korygowania akustyki. Dodatkowo 3 różne presety ustawień. Czy warto za 1000 PLN to już sam musisz ocenić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano Niedziela o 08:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:30 16 minut temu, Andrzejigor napisał: mniej więcej 1000 zł roznicy... jednym słowem - warto ? Moim zdaniem warto. Subwoofer to nie smartphone, czy komputer, że trzeba co kilka lat zmieniać. Jak suba nie uszkodzisz mechanicznie, czy coś nie padnie z elektroniki to sub na 15-20 lat używania a nawet dłużej. Taki trochę jednorazowy zakup. Trzeba mądrze zrobić zakup, żeby później nie żałować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzejigor Napisano Niedziela o 11:01 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:01 2 godziny temu, emigrant napisał: Moim zdaniem warto. Subwoofer to nie smartphone, czy komputer, że trzeba co kilka lat zmieniać. Jak suba nie uszkodzisz mechanicznie, czy coś nie padnie z elektroniki to sub na 15-20 lat używania a nawet dłużej. Taki trochę jednorazowy zakup. Trzeba mądrze zrobić zakup, żeby później nie żałować. Taka argumentacja trochę do mnie przemawia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:34 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:34 Model bez pro jest teraz w super cenie. WArto dokładac do PRO ELAC ma tez taką apkę i też na Amazonie mozna trafić z olbrzymim rabatem. HT1003 nie ma korekcji ale gra fajnie. No jest wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts