Skocz do zawartości

Yamaha plus Monitor Audio ? Rozbudowa 2.0 do 5.1

Andrzejigor

Recommended Posts

To jeszcze nóżki do tego suba ;) https://www.audio-mix.pl/svs-soundpath-sub-isolation-system-4-nozki-antywibracyjne.html  

12 minut temu, Andrzejigor napisał:

Chodzi mi o to, że zdecydowałem się na pro... Ale uznałem, że to rzeczywiście może być wygodne.

Wersja Pro to nie gadżety dodatkowe. On schodzi do 20 Hz. Już nie mówiąc, że pewnie wersja Pro ma wszystko lepszej jakości niż nie-pro. 

16 minut temu, emigrant napisał:

To jeszcze nóżki do tego suba ;) https://www.audio-mix.pl/svs-soundpath-sub-isolation-system-4-nozki-antywibracyjne.html  

Wersja Pro to nie gadżety dodatkowe. On schodzi do 20 Hz. Już nie mówiąc, że pewnie wersja Pro ma wszystko lepszej jakości niż nie-pro. 

I to mnie cieszy. 

Jeśli chodzi o nóżki - to on ma jakieś nóżki w zestawie. Chyba warto najpierw posłuchać czy tu coś jeszcze potrzebne. Kupujecie takie specjalne dodatkowe ?

8 godzin temu, Andrzejigor napisał:

I to mnie cieszy. 

Jeśli chodzi o nóżki - to on ma jakieś nóżki w zestawie. Chyba warto najpierw posłuchać czy tu coś jeszcze potrzebne. Kupujecie takie specjalne dodatkowe ?

https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/isoacoustics-aperta-sub.html

Jeszcze istnieje taki produkt jak Isoacoustics Aperta sub czyli dedykowana podstawa pod subwoofer. Aktualnie w okolicach 600 zł, można wypróbować 🙂

17 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Seria Varro jest fajniejsza, testowaliśmy, ale wolałbym SVS mimo wszystko.

Ja wiem tylko chodziło o to że ten model bywał w rewelacyjnej cenie. :)

I też ma apke.

15 godzin temu, emigrant napisał:

Warunki lab.

17 godzin temu, eMBe napisał:

Jeśli już to wersja PB schodzi do 20Hz. Wersja SB nie.

Trzeba jeszcze umieć czytać te wykresy i specyfikacje. 20 Hz +/- 3 dB a skala osi x jest logarytmiczna. Producent mierzy w komorach bezechowych czy tam quasi bezechowych. Można też mierzyć "na polu" 😉 Wszystkie inne pomiary są trudne porównywalne bo zależne od pomieszczenia i ustawienia suba/sprzętu pomiarowego w nim. Tak czy inaczej sb1000 Pro jak na swóch rozmiar schodzi bardzo nisko. Nie jest to kinowy rozmach ale to bardzo fajny, mały subwoofer.  

Zresztą w warunkach mieszkalnych jednemu salon wytnie 3 Hz na dole a innemu doda 2. Nie chodzi o dzielenei włosa na 4 i spinanie się czy to będzie 20 czy 22 Hz. I uważać bo jedni producenci podają +/-3 dB a inni +/- 6 dB. Wtedy ciężko o porównanie i warto poszukać obrazków w sieci. 

Edytowano przez PanKlor

Dokładnie o to mi chodziło. Kierowanie się danymi producenta w sytuacji jak sub będzie stał w mieszkaniu (a nie w dedykowanym pomieszczeniu) jest po prostu naiwne. Mody pomieszczenia mogą zdemolować ten wykres nieźle. W szczególności jak ktoś nie ma zbyt wielkiego pola manewru jeśli chodzi o to gdzie sub będzie stał.
Dlatego lepsze dwa (jak ktoś ma miejsce na dwa suby) :>>>

Edytowano przez eMBe