DominoDominik Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Dobór głośników stereo do Denon DRA-900H – pomoc i opinie Hej! Potrzebuję Waszej pomocy. Zakupiłem amplituner Denon DRA-900H, głównie z myślą o słuchaniu muzyki z winyli oraz z internetu. Słucham muzyki filmowej, rocka i metalu, a pokój ma około 21 m². Stoję przed wyborem głośników stereo – zastanawiam się, czy lepiej wybrać monitory, czy kolumny podłogowe. Budżet to około 2000 zł, mogą być również kolumny używane. Zależy mi tylko na stereo, bez zestawu kina domowego. Czy możecie polecić coś konkretnego? Dodatkowo, jak najlepiej zestroić taki amplituner z głośnikami, żeby wyciągnąć z niego jak najwięcej? Ktoś z Was ma doświadczenie z podobnym zestawem? Dzięki za wszelkie wskazówki! Daj znać, czy teraz wszystko jest OK! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada Słuchałem z tym amplitunerem Triangle Borea BRo3 i jak dla mnie było to dobre wzajemne uzupełnienie się BR03 z takim jak się mi wydaje ,,misiowatym,, Denonem . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano 7 listopada Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 50 minut temu, Daniel09 napisał: Słuchałem z tym amplitunerem Triangle Borea BRo3 i jak dla mnie było to dobre wzajemne uzupełnienie się BR03 z takim jak się mi wydaje ,,misiowatym,, Denonem . Hej a czy to nie przypadkiem kolumny podstawkowe? Ja poszukuje czegoś na podłogę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada 1 godzinę temu, DominoDominik napisał: Tak 03 to podstawki , ale BR 07 to już takie jakie chciałbyś oczywiście jeżeli Tobie podpasują 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada Cześć W tym budżecie wybierałbym raczej kolumny podstawkowe, ale na ten metraż to jest 50/50 - jeden wybierze te, drugi tamte. Osobiście sprawdziłbym Monitor Audio Bronze 100, Heco Victa Elite 702, Magnat Monitor S70. Wszystkie opcje nieco droższe niestety, ale w razie czego zapraszam na PW - może uda się zrobić przyjemną cenę Podrzucam też dwa filmy, gdzie opowiadamy o tych kolumnach i jeszcze kilku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano Czwartek o 17:44 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 17:44 7 godzin temu, Q21 napisał: Cześć W tym budżecie wybierałbym raczej kolumny podstawkowe, ale na ten metraż to jest 50/50 - jeden wybierze te, drugi tamte. Osobiście sprawdziłbym Monitor Audio Bronze 100, Heco Victa Elite 702, Magnat Monitor S70. Wszystkie opcje nieco droższe niestety, ale w razie czego zapraszam na PW - może uda się zrobić przyjemną cenę Podrzucam też dwa filmy, gdzie opowiadamy o tych kolumnach i jeszcze kilku Ok super dziękuję za informację. A jak w taki razie wypadają Klipsch RB-81 II lub Polk Audio Reserve R200 ? Czy wypadną gorzej czy lepiej się zestroją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 09:31 Udostępnij Napisano Piątek o 09:31 Lepiej/gorzej to kwestia personalna. Klipsche RB-81 II to granie V-ką dość mocną, podbita góra, dół, rozrywkowe granie. Polki są równiejsze, z dobrym detalem, fajną kontrolą. Dla niektórych z Denonem będą trochę za ciemne, ale posłuchać nie zaszkodzi Ogółem jedne i drugie to bardzo dobre paczki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano Niedziela o 12:12 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:12 Ja bym się nie bał podstawkowych kolumn w takim metrażu można czegoś poszukać a jeszcze lepiej w używkach :). do kwoty 2000 to zdecydowanie bym szukał używanych kolumn podstawkowych typu monitor audio, klipch żeby dodać trochę dynamiki, bo niestety ten denon ani dynamiką ani takim przyjemnym dociążeniem to nie grzeszy więc wg mnie to byłby dość dobry kierunek Ale z opinią jest jak z d..pą każdy ma swoją 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano Niedziela o 14:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:09 Dnia 6.11.2024 o 21:59, DominoDominik napisał: Dobór głośników stereo do Denon DRA-900H – pomoc i opinie Hej! Potrzebuję Waszej pomocy. Zakupiłem amplituner Denon DRA-900H, głównie z myślą o słuchaniu muzyki z winyli oraz z internetu. Słucham muzyki filmowej, rocka i metalu, a pokój ma około 21 m². Stoję przed wyborem głośników stereo – zastanawiam się, czy lepiej wybrać monitory, czy kolumny podłogowe. Budżet to około 2000 zł, mogą być również kolumny używane. Zależy mi tylko na stereo, bez zestawu kina domowego. Czy możecie polecić coś konkretnego? Dodatkowo, jak najlepiej zestroić taki amplituner z głośnikami, żeby wyciągnąć z niego jak najwięcej? Ktoś z Was ma doświadczenie z podobnym zestawem? Dzięki za wszelkie wskazówki! Daj znać, czy teraz wszystko jest OK! Na niemieckim Idealo Magnat Signature 505 za, 217 euro/szt. Miałem DRA 800 z podstawkami 503. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano Niedziela o 15:12 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 15:12 2 godziny temu, Michał Gałązka napisał: Ja bym się nie bał podstawkowych kolumn w takim metrażu można czegoś poszukać a jeszcze lepiej w używkach :). do kwoty 2000 to zdecydowanie bym szukał używanych kolumn podstawkowych typu monitor audio, klipch żeby dodać trochę dynamiki, bo niestety ten denon ani dynamiką ani takim przyjemnym dociążeniem to nie grzeszy więc wg mnie to byłby dość dobry kierunek Ale z opinią jest jak z d..pą każdy ma swoją Ok jutro przetestuje tańsze głośniki tannoy m2 shadow beech. Zobaczę jak to gra😵💫😽🤠 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano Poniedziałek o 07:48 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:48 17 godzin temu, PanSioś napisał: Na niemieckim Idealo Magnat Signature 505 za, 217 euro/szt. Miałem DRA 800 z podstawkami 503. Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję 4 minuty temu, DominoDominik napisał: Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję 5 minut temu, DominoDominik napisał: Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję 5 minut temu, DominoDominik napisał: Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję 5 minut temu, DominoDominik napisał: Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję No znalazłem tam za 219,99 ale nadal to extra cena za Magnat Signature 505 ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano Poniedziałek o 08:17 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:17 28 minut temu, DominoDominik napisał: Dzięki za informację. No właśnie teraz zbliża się okres promocji. Może coś upoluję No znalazłem tam za 219,99 ale nadal to extra cena za Magnat Signature 505 ! Nilnie udało mi się przesłać linku. Teraz są za 220 ojro 5 minut temu, PanSioś napisał: Nilnie udało mi się przesłać linku. Teraz są za 220 ojro Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. 8 minut temu, PanSioś napisał: Nilnie udało mi się przesłać linku. Teraz są za 220 ojro Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. Ok, proponuję Ci z mojej strony taki zestaw-Marantz pm7000n + Magnat signature 505.Alternatywa to podstawki Magnat Signature 503 i do tego u mnie jest subwoofer Onkyo, mały z Media Expert. Czasem go nie potrzebuje, ale czasem się przyda, jak chcę trochę przyłożyć Szkoda, że nie zrobisz odsłuchu na taki zestaw, gdyż fachowe sklepy nie prowadzą Magnatów. Marantza kupisz na Amazon pl, 503 na allegro lub MEx. Te 505 w Niemczech-w PL są drogie. Ten Marantz to pewniak-w najgorszym wypadku będzie dobrze. A głośniki możesz odesłać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano Poniedziałek o 08:40 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:40 22 minuty temu, PanSioś napisał: Nilnie udało mi się przesłać linku. Teraz są za 220 ojro Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. Ok, proponuję Ci z mojej strony taki zestaw-Marantz pm7000n + Magnat signature 505.Alternatywa to podstawki Magnat Signature 503 i do tego u mnie jest subwoofer Onkyo, mały z Media Expert. Czasem go nie potrzebuje, ale czasem się przyda, jak chcę trochę przyłożyć Szkoda, że nie zrobisz odsłuchu na taki zestaw, gdyż fachowe sklepy nie prowadzą Magnatów. Marantza kupisz na Amazon pl, 503 na allegro lub MEx. Te 505 w Niemczech-w PL są drogie. Ten Marantz to pewniak-w najgorszym wypadku będzie dobrze. A głośniki możesz odesłać. Znowu Popełniłem błąd. To miało iść do Filip 321 jako propozycja pierwszego stereo, przepraszam. Ostatnie 2 posty🙈 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano Poniedziałek o 09:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:05 24 minuty temu, PanSioś napisał: Znowu Popełniłem błąd. To miało iść do Filip 321 jako propozycja pierwszego stereo, przepraszam. Ostatnie 2 posty🙈 Te głośniki grały z DRA 800 i też było fajnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano Poniedziałek o 09:49 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:49 1 godzinę temu, PanSioś napisał: Nilnie udało mi się przesłać linku. Teraz są za 220 ojro Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. Mam te kolumny, grają z Marantz Cinema 60 w kinie-czarne. Z pm7000n są 503. Ok, proponuję Ci z mojej strony taki zestaw-Marantz pm7000n + Magnat signature 505.Alternatywa to podstawki Magnat Signature 503 i do tego u mnie jest subwoofer Onkyo, mały z Media Expert. Czasem go nie potrzebuje, ale czasem się przyda, jak chcę trochę przyłożyć Szkoda, że nie zrobisz odsłuchu na taki zestaw, gdyż fachowe sklepy nie prowadzą Magnatów. Marantza kupisz na Amazon pl, 503 na allegro lub MEx. Te 505 w Niemczech-w PL są drogie. Ten Marantz to pewniak-w najgorszym wypadku będzie dobrze. A głośniki możesz odesłać. Hej ja już mam Denon DRA-900H wybór głównie był podyktowany super ceną. Niestety w tym czasie to jedyne dla mnie rozwiązanie i nie miałem pieniędzy na coś innego. Nie mam przygotowanego pomieszczenia, warunków i szklanki whiski dla tego nie bardzo „cierpię” że mam taki amplituner. Teraz muszę do niego kupić głośniki. Chciałem podłogowe głównie z powodu braku możliwości postawienia/powieszeni podstawkowych. Dzisiaj testuję Tomku m2 Shadow Beech. Umieściłem je dla testów na skrzyniach ale tylko na jeden dzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanSioś Napisano Poniedziałek o 10:41 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:41 39 minut temu, DominoDominik napisał: Hej ja już mam Denon DRA-900H wybór głównie był podyktowany super ceną. Niestety w tym czasie to jedyne dla mnie rozwiązanie i nie miałem pieniędzy na coś innego. Nie mam przygotowanego pomieszczenia, warunków i szklanki whiski dla tego nie bardzo „cierpię” że mam taki amplituner. Teraz muszę do niego kupić głośniki. Chciałem podłogowe głównie z powodu braku możliwości postawienia/powieszeni podstawkowych. Dzisiaj testuję Tomku m2 Shadow Beech. Umieściłem je dla testów na skrzyniach ale tylko na jeden dzień. DRA 900 gra tak samo, jak DRA 800.Niektorzy na tym forum twierdzą, że to lipa. Ja uważam, że barwa dźwięku i dynamika jest świetna. Stereofonia też. Możesz śmiało przy słuchaniu mieć szklaneczkę w ręce-jeszcze lepiej będziesz slyszał😁Podstawki można dokupić, ale stojące kolumny też są ok. Denon jest mocny, ma skubaniec moc. Te moje dostały MAX 60 % mocy-mieszkam w bloku. Sprawdzilem też te 505.Dra 800 zamieniłem na pm7000n dlatego, że trafiłem w marcu cenę 2900,gdzie w Polsce kosztował 4700 i kupiłem. Będziesz z tego Denona zadowolony, ale dobrze trzeba dobrać kolumny. Wiem, że już masz DRA 900-te moje posty że zdjęciem miały iść do innego tematu-ktos szuka pierwsze stereo za duże poeniadze, pokazałem, że za połowę Jego kwoty można coś fajnego kupić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominoDominik Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu Super dzięki za informację. Chyba o to mi chodzi by znaleść „te” głośniki. Wczoraj robiłem testy z Tannoy m2 i na początku byłem przerażony jak płasko grają. Moje wcześniejsze doświadczenia stereo opierałem o Yamache 590 i Paradigm Studio 20 v.5. Nowy zestaw zagrał na początku fatalnie ale odkryłem przycisk Pure direct i było już poprawnie. Testowałem gramofon, tidal. Na razie jest ok ale głośniki szukam dalej. Może coś na promocji znajdę albo używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts