opryszek19 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Witam wszystkich, Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem kolumn oraz wzmacniacza stereo. Po spędzeniu kilku tygodni na czytaniu byłbym zdecydowany na Heco Aurora 1000 lub Fyne Audio F502. Kolumny chciałbym zakupić używane. Obydwa wymienione modele są dostępne w mojej okolicy. Pomieszczenie do nagłośnienia jest sporych rozmiarów ~60m² z wysokim sufitem na 5 metrów. Muzyka jakiej słucham jest bardzo różna. Czy wymienione kolumny będą dobrym wyborem? Ewentualnie które będą lepsze? Albo może są jeszcze inne modele na które warto zwrócić uwagę? Do zasilania kolumn myślałem użyć wiim Amp. Czy ten wzmacniacz się sprawdzi, czy to raczej kiepski wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Obie kolumny są super. Teoretycznie modele Fyne są jednak wyższych lotów. Konstrukcja , wykonanie. Brzmienie. W Praktyce wymagają jednak lepszego wzmacniacza. Jaka cena na uzywane ? Bo, tu nowe https://natemataudio.pl/fyne-audio-f502-dark-oak.html 10 godzin temu, opryszek19 napisał: Do zasilania kolumn myślałem użyć wiim Amp. Czy ten wzmacniacz się sprawdzi, czy to raczej kiepski wybór? Moim zdaniem nie do tych kolumn (obu) i nie do 60m. To jest wzmacniacz do sypialni. Do małego systemu. Grającego ciszej. Tu potrzebujesz z tanich Cambridge AXR100, Xindak 06, Cyrus one, Denon PMA 900, Z optymalnych Cyrus 8.2 DAC, Marantz PM7000n, Roksan Attessa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opryszek19 Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jaka cena na uzywane ? Bo, tu nowe https://natemataudio.pl/fyne-audio-f502-dark-oak.html Używane mam za 3400 złotych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć Za 3400 to nawet bym się nie zastanawiał w kwestii F502 vs Heco Aurora 1000. F502 to znacznie ciekawsze paczki, ale WiiM Amp nie podoła, nie w takim metrażu. Piotr podesłał Ci dobre propozycje na ich zasilanie, ale dopisałbym jeszcze Audiolaba 7000A Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Myślę podobnie jak koledzy wyżej. 502 w takiej cenie to nie ma co się zastanawiać. Wiim Amp to nie będzie wystarczający kompan do tak dużych pomieszczeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opryszek19 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu A coś z używanych wzmacniaczy w budżecie do 1500 złotych jest godnego uwagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts