Skocz do zawartości

Heco Aurora vs. Fyne Audio F502 do dużego salonu.

opryszek19

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem kolumn oraz wzmacniacza  stereo.  Po spędzeniu kilku tygodni na czytaniu byłbym zdecydowany na Heco Aurora 1000 lub Fyne Audio F502. Kolumny chciałbym zakupić używane. Obydwa wymienione modele są dostępne w mojej okolicy. Pomieszczenie do nagłośnienia jest sporych rozmiarów ~60m² z wysokim sufitem na 5 metrów. Muzyka jakiej słucham jest bardzo różna. Czy wymienione kolumny będą dobrym wyborem? Ewentualnie które będą lepsze? Albo może są jeszcze inne modele na które warto zwrócić uwagę? Do zasilania kolumn myślałem użyć wiim Amp. Czy ten wzmacniacz się sprawdzi, czy to raczej kiepski wybór?

Obie kolumny są super.

Teoretycznie modele Fyne są jednak wyższych lotów. Konstrukcja , wykonanie. Brzmienie.

W Praktyce wymagają jednak lepszego wzmacniacza.

Jaka cena na uzywane ? Bo, tu nowe :)

https://natemataudio.pl/fyne-audio-f502-dark-oak.html

10 godzin temu, opryszek19 napisał:

Do zasilania kolumn myślałem użyć wiim Amp. Czy ten wzmacniacz się sprawdzi, czy to raczej kiepski wybór?

Moim zdaniem nie do tych kolumn (obu) i nie do 60m. To jest wzmacniacz do sypialni. Do małego systemu. Grającego ciszej.

Tu potrzebujesz z tanich

Cambridge AXR100, Xindak 06, Cyrus one, Denon PMA 900,

Z optymalnych

Cyrus 8.2 DAC, Marantz PM7000n, Roksan Attessa