darth65 Napisano Czwartek o 16:01 Udostępnij Napisano Czwartek o 16:01 Witam. Stoje przed wyborem subwoofera i jestem nieco w kropce. Pokój 27m2. Nie chce się rozpisywać z czym to ma grać, bo na razie kompletuję sprzęt i myślę, że jeszcze to trochę potrwa, przynajmniej do maja, aż będę miał większość. Stary sprzęt robił za duży jazgot i szukam czegoś co będzie miało sporo basu, ale nie zrobi mi kakofonii w pokoju. Wiadomo, że to kwestia również akustyki, ale to też z czasem będę ogarniał. Chiałbym, żeby ten sub załączał sie również jak słucham ciszej. Muzyka 70% Kino 30%, ale fajnie jaby sprawdzało się i w tym i tym (chyba że za dużo oczekuję). Wszytko będzie pracować w Stereo. Zastanawiam się nad 3 opcjami i chciałem zapytać Was, co byście wybrali z tych opcji: 1. REL T/9x 1szt. (5500zł/szt) (z czasem dokupić HT 1205) T/9 Ma fajne podłączenia, ale nie schodzi za nisko 2. REL HT 1205 MKII 1szt (3700zł/szt)(z czasem dokupić drugi) W internecie ma sporo dobrych opini również do stereo, ale słyszałem tez głosy osób zawiedzonych nim wględem serii T 3. SVS SB 2000 2szt. (2700zł/szt) dla mnie wielka niewiadoma, ale na start byłyby już dwa. Myślałem, żeby kupić T/9X a z czasm dokupić HT 1205 MKII ,żeby uzupełnił T9 w kinie, ale pojawiła się opcja 2x SVS SB 2000 i juz zgłupiałem. Tak jak pisałem wczesniej, zależy mi, aby subwoofer robił swoje również przy słuchaniu cicho muzyki, a nie tylko głośno. Jeżeli napisałem coś co się wyklucza to proszę o wyrozumiałość, bo jestem w temacie nieco zielony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 17:04 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:04 Cześć Ogółem najciekawszą opcją na start byłyby dwa SB-2000, ale skoro po czasie i tak planujesz drugi subwoofer, to szedłbym w HT1205. Zwłaszcza że szukasz też do kina. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano Piątek o 13:59 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 13:59 Dziękuję za odpowiedź na obu forach. Widzę, że na tamtym temat zaczął się lekko rozwijać, więc chyba tam będę kierował pozostałe pytania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano Piątek o 21:58 Udostępnij Napisano Piątek o 21:58 Tylko jak kupisz T9x i głównie słuchasz muzyki to aż się prosi o drugi T9x . Po jednym na kanał. To robi różnicę . Możesz ewentualnie spróbować T7x . Nie wiem ile on słabszy jest ( nie słuchałem) ale T9x w 22 metrach to ledwie co rozkręcony jest a robotę robi. Poza tym do cichych odsłuchów uważam, że ten subwoofer jest świetny. ( mieszkam w bloku ) Gdybym tak nie uważał to bym drugiego nie dokupił 🙂 U mnie głównie muzyka ostatnimi czasy choć kino mam zrobione ale zwyczajnie nie bardzo jest co oglądać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Do stereo wybrał bym REL seri Tx No super to gra. Nie ma takiego zejscia ale bas jest naturalny, zmienny, dopłenia kolumny. Nie słyszysz osobnego urządzenia. Jesli bardziej jednak uniwersalny. Chodź nie tak wyglada z Twoejgo opisu to wtedy SB2000 albo HT1205 Zawsze jak będziesz miał dwa to lepiej niż jeden Nawet kosztem 2xT7x niz jeden T9x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Szkoda, że nie ma w internecie nigdzie porównania Tx do HT w odsłuchu. Wiem, że przez komputer to nie jest miarodajne, ale przy dobrym mikrofonie róznica pewnie byłaby słayszalna. Mam jeszcze takie pytanie odnośnie podłączenia. Zakładając, że zdecydowałbym się na 2xHT, to jak mógłbym to podłączyć do jednego wyjscia preout suboowefa w amplitunerze? Kalblami "Y" czy może jeden subwoofer do amplitunera, a drugi podłączyć do wyjścia OUT w pierszym subie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 35 minut temu, darth65 napisał: Wiem, że przez komputer to nie jest miarodajne, ale przy dobrym mikrofonie róznica pewnie byłaby słayszalna. Nie zaczynajmy może znowu tematu pt. odsłuch z youtube ale w przypadku takiego porównania na czym byś tego słuchał? 😉 36 minut temu, darth65 napisał: Kalblami "Y" czy może jeden subwoofer do amplitunera, a drugi podłączyć do wyjścia OUT w pierszym subie? To nie ma raczej większego znaczenia (o ile subwoofery wspierają daisy-chain). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 10 minut temu, PanKlor napisał: Nie zaczynajmy może znowu tematu pt. odsłuch z youtube ale w przypadku takiego porównania na czym byś tego słuchał? 😉 To nie ma raczej większego znaczenia (o ile subwoofery wspierają daisy-chain). Mam dosyć neutralne słuchawki. W sumie to głównie je użytkuje do PC Rel HT/1205 ma z tyłu Low level OUT (L/R). Czy to daisy chain to ja nie wiem, ale skoro jest wyjście to chyba tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Byłem posiadaczem T9x na metrażu ok 35m2 i mój głos tylko i wyłącznie na niego, rewelacyjne granie i przede wszystkim jakość - dla siebie marzy mi się s510. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 55 minut temu Autor Udostępnij Napisano 55 minut temu Jutro przyjadą kolumny, więc trzeba będzie w tym tygodniu zamiawiać subwoofer. Może jednak skusze się na T9x, zobaczymy. Jak mój stary aplituner Harmana HK3770 da rade to wstrzymam się z jego wymianą jakiś czas, a przyszłym roku dokupie drugiego T9x. Tak jeszcze dopytam użytkowników serii T. To podłączenie high level imput dajecie razem z kolumnami? Tzn w te same gniazda? To by sporo ułatwiło na przyszłość gdybym kupował wzmacniacz bez wyjścia na subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts