Skocz do zawartości

Który subwoofer do stereo?

darth65

Recommended Posts

29 minut temu, darth65 napisał:

Podklejałeś jakieś gumowe nózki do nich dla amortyzacji? Tzn jakaś gume pod fabryczne nóżki ?

Nic nie trzeba podklejać u mnie na luzie stał na podłodze bez żądnych bzdetów pamiętam, że ja go słuchałem bodajże na 3-4 kropce i to było już mega sporo, a ma z 30 klików lub coś koło tego w pomieszczeniu 35 m2 pokrywał cały pokój nawet na najniższym volumie.

@77Mariusz77 Mnie interesuje s510 , ale nie ma opcji na jakiś odsłuch jedynie z Youtube to nawet tam robi wrażenie, t9x jest fenomenalny, więc jak musi grać wyższa seria... Jak podpytywałem o model do swoich kolumn , rel wskazał właśnie S na metraż 20m2.

8 godzin temu, S!N! napisał:

Nic nie trzeba podklejać u mnie na luzie stał na podłodze bez żądnych bzdetów pamiętam, że ja go słuchałem bodajże na 3-4 kropce i to było już mega sporo, a ma z 30 klików lub coś koło tego w pomieszczeniu 35 m2 pokrywał cały pokój nawet na najniższym volumie.

@77Mariusz77 Mnie interesuje s510 , ale nie ma opcji na jakiś odsłuch jedynie z Youtube to nawet tam robi wrażenie, t9x jest fenomenalny, więc jak musi grać wyższa seria... Jak podpytywałem o model do swoich kolumn , rel wskazał właśnie S na metraż 20m2.

Te kliki to warto napisać, że ustawienie głośności jest powiązane z ustawieniem crossover-a . Im więcej odkręcony crossover tym wymaga mniejszej głośności . 

To jest fajne bo naprawdę można idealnie zszyć, trochę zabawy no ale trudne to nie jest. 

U mnie głośność chyba na 3-5  klików. 

( Nieraz podchodzę i lekko koryguję jak na jakiejś płycie mi coś nie pasuje albo zaczynam słyszeć subwoofer)

Ten 510 fajny , odsłuchasz to napisz 🙂

Tylko ta cena 😕ja T9x kupowałem jeden i drugi po 1100 Euro. ( Różnica w cenie więc ogromna)

14 godzin temu, darth65 napisał:

Tak. Taki był plan 😁

Ufff dobrze że do nas trafiłeś. Uratowany pacjent :)

Odpisał, że T7i gra po portu lepiej i że pięknie zszywa się z kolumnami.

Czyli ich nie zgrał. O tym właśnie mówie.

W planie jest stereo, ale to nie znaczy, że filmów też nie oglądam. Jeżeli HT 1205 MK II jest nieznacznie gorszy do stereo, a jednak lepiej sprawdzi sie do filmów czy sportu to może to lepsza droga. Ma większą moc w 500W (klasa D) wzgledem 300W (klasa A/B) w T9x

1205 vs T9x w stereo niewiem czy  używał bym słowa nieznacznie.

Najlepiej odsłuchać by było ( choć i to do końca może nie dać za wiele bo w głównej mierze wszystko i tak będzie zależeć od ustawień jakie w sklepie zaserwują) 

Na swoim przykładzie wiem , że gdybym miał kino na T9x to bym się obył bez zejścia do 16Hz które daje mi RP1400 . Ale jak wspomniałem wcześniej mieszkam w bloku. 

Kolejna rzecz na moim przykładzie, fascynacja kinem mija gdyż po obejrzeniu tytułów dobrze zrealizowanych później już nie ma czego oglądać.  Od czasu do czasu coś nowego się pojawi a na byle co to mi szkoda uruchamiać zestawu całego , żeby grał bo i tak efekt jak z samego telewizora 😉

Muzyka jednak jest dużo ważniejsza dla mnie z tego  korzystam cały czas a nie od Święta. 

Kupiłem kiedyś SVS SB3000 , później RP1400 i jako trzeci T9x więc porównanie jakieś mam. 

Zawsze jak o czymś czytam to lubię kupić jak mi się wydaje sensowne tylko czekam na dobrą cenę żeby w razie czego odsprzedać z małą stratą. A i tak prawie wszystko zostaje że mną 🫣

Mając te trzy suby jednak zdecydowałem się po około roku od zakupu T9x na dokupienie właśnie drugiego T9x czyli w moim odbiorze okazał się trafiony. 

4 godziny temu, 77Mariusz77 napisał:

Ten 510 fajny , odsłuchasz to napisz

Jest podobno kapitalny już sam T9x gra mega, a co dopiero eska - już próbowałem odsłuchać, ale niestety nigdzie go nie mieli, jedynie zakup i odsłuch tylko ta cena;/ A jak Ci grają 2x T9x ? Jest kolosalna różnica, niż z jednym ? Dwóch modeli nie miałem okazji testować jednocześnie, szczerze napisawszy ciekawi mnie taki zabieg.

Jest jeszcze pełniej w żadnym momencie nie słychać, że subwoofery są. Jest  słyszalnie lepiej nie na granicy percepcji. Polecam chociaż spróbować.  Dla jednego może być warto a drugiemu szkoda kasy może być. 

Każdy kanał ma dodatkowy głośnik .

Edytowano przez 77Mariusz77