Grzegorz Synowiec Napisano 14 grudnia Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia Myślę że sprzęt spoko. Mam jednak wrażenie że mało audiofilski. Teraz się zastanawiam nad podstawkami do głośników. 70 cm będzie ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia 20 minut temu, Grzegorz Synowiec napisał: Myślę że sprzęt spoko. Mam jednak wrażenie że mało audiofilski. Teraz się zastanawiam nad podstawkami do głośników. 70 cm będzie ok? Jak chcesz bardziej audiofilsko to musisz szukać czegoś inne go i najlepiej wszystkie klocki oddzielnie, ale to i koszta są dużo większe. Chyba że wystarczą ci używki. U mnie różnica pomiędzy mcr612 a tym co gra w głównym pokoju jest bardzo duża, ale i koszt tego drugie zestawu jest przynajmniej razy 4 czy 5 w porównaniu do mcr612 i EL-4. Z tym że pewnie dla paru osób to też nie jest zestaw audiofilski, choć gra bardzo neutralnie i detalicznie( możne dla nie których analitycznie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia 10 minut temu, Grzegorz Synowiec napisał: Myślę że sprzęt spoko. Mam jednak wrażenie że mało audiofilski. Teraz się zastanawiam nad podstawkami do głośników. 70 cm będzie ok? W tym budżecie może być tylko ułamek audiofilskości😀 . Co do podstawek do głośników to głośnik wysokotonowy powinien się znajdować mniej więcej na wysokości twoich uszu ,więc wysokość standu zależy od twojego wzrostu i wysokości kanapy, czy fotela na którym siedzisz słuchając. Najlepiej poszukać takich standów ,w których możesz wybrać wysokość i wymiary podstawy pod głośnik. Pod swoje Elac wybrałem standy polskiej firmy CrossTech ,model S4 na czerech nogach,solidne i stabilne,wysokość i wymiary podstaw na zamówienie i w cenie standu,podobnie jak acesoria,kolce ,itd. . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:51 Dnia 14.12.2024 o 22:03, Grzegorz Synowiec napisał: Teraz się zastanawiam nad podstawkami do głośników. 70 cm będzie ok? Powinny być takie, byś przetworniki wysokotonowe miał na wysokości uszu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts