Skocz do zawartości

Dali Rubicon 2

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, tomek4446 napisał:

Nie jestem na tyle specjalistą by móc jednoznacznie określić co sprawia , że z ciepłego dźwięku starych Yamah zrobili dźwięk techniczny. 

A nie to, że stare model nie trzymają już fabrycznych parametrów i dlatego grają inaczej niż nowe?

Edytowano przez Kraft
Napisano
1 minutę temu, Kraft napisał:

A nie to, że stare model nie trzymają już fabrycznych parametrów i dlatego grają inaczej niż nowe?

Jarek , a nie masz Ty przypadkiem czegoś do roboty ? :) 

W Meridianie mam Philips TDA1305T cokolwiek to znaczy , ale brzmi mniej ciepło. Widocznie jeszcze trzyma parametry :) 

Napisano
17 minut temu, Mprezi napisał:

Tak właśnie jest 

Nie wiem ale wierzę na słowo. Tak jak już pisałem, nowe Yamahy słuchałem na AVS. Nie jest to odsłuch w żaden sposób miarodajny. 

2 godziny temu, pairtick napisał:

BurrBrown, podobnie jak w NP-S303

Czyli poszli w gotowe rozwiązania. Przestali robić swoje kości. Zawsze to taniej.

Napisano
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Nie jestem na tyle specjalistą by móc jednoznacznie określić co sprawia , że z ciepłego dźwięku starych Yamah zrobili dźwięk techniczny.

Tomek, też Ci nie powiem. Trzymam się starego Wolfsona WM8741 w Arcam rDAC - ponieważ, akurat takie brzmienie lubię 😇

Odzyskałem przyjemność słuchania, jak za dawnych lat. W mojej konfiguracji nie ma miejsca na zmiany - bez względu na to, jak akurat zabrzmi muzyka z różnych źródeł.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Czyli poszli w gotowe rozwiązania. Przestali robić swoje kości. Zawsze to taniej.

Jakoś wszyscy poszli w to techniczne brzmienie Sabre i ocieplanie przy pomocy kabelków 😁

2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Jak tylko skończę walkę z subem , też tak powiem.

Licz koszty. Nie tylko sprzętu, ale i czasu. Wszak Linux też jest darmowy 😁