Kraft Napisano Niedziela o 18:41 Napisano Niedziela o 18:41 (edytowany) 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Nie jestem na tyle specjalistą by móc jednoznacznie określić co sprawia , że z ciepłego dźwięku starych Yamah zrobili dźwięk techniczny. A nie to, że stare model nie trzymają już fabrycznych parametrów i dlatego grają inaczej niż nowe? Edytowano Niedziela o 18:41 przez Kraft 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 18:44 Napisano Niedziela o 18:44 1 minutę temu, Kraft napisał: A nie to, że stare model nie trzymają już fabrycznych parametrów i dlatego grają inaczej niż nowe? Jarek , a nie masz Ty przypadkiem czegoś do roboty ? W Meridianie mam Philips TDA1305T cokolwiek to znaczy , ale brzmi mniej ciepło. Widocznie jeszcze trzyma parametry 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Niedziela o 19:18 Napisano Niedziela o 19:18 10 godzin temu, cymes napisał: @tomek4446 z Yamahą nie jest tak że modele "setne" grają inną sygnaturą niż "tysięczne" ? Tak właśnie jest Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:38 Napisano Niedziela o 19:38 17 minut temu, Mprezi napisał: Tak właśnie jest Nie wiem ale wierzę na słowo. Tak jak już pisałem, nowe Yamahy słuchałem na AVS. Nie jest to odsłuch w żaden sposób miarodajny. 2 godziny temu, pairtick napisał: BurrBrown, podobnie jak w NP-S303 Czyli poszli w gotowe rozwiązania. Przestali robić swoje kości. Zawsze to taniej. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 21:01 Napisano Niedziela o 21:01 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Nie jestem na tyle specjalistą by móc jednoznacznie określić co sprawia , że z ciepłego dźwięku starych Yamah zrobili dźwięk techniczny. Tomek, też Ci nie powiem. Trzymam się starego Wolfsona WM8741 w Arcam rDAC - ponieważ, akurat takie brzmienie lubię 😇 Odzyskałem przyjemność słuchania, jak za dawnych lat. W mojej konfiguracji nie ma miejsca na zmiany - bez względu na to, jak akurat zabrzmi muzyka z różnych źródeł. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 21:05 Napisano Niedziela o 21:05 2 minuty temu, pairtick napisał: W mojej konfiguracji nie ma miejsca na zmiany - bez względu na to, jak akurat zabrzmi muzyka z różnych źródeł. Jak tylko skończę walkę z subem , też tak powiem. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 21:08 Napisano Niedziela o 21:08 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Czyli poszli w gotowe rozwiązania. Przestali robić swoje kości. Zawsze to taniej. Jakoś wszyscy poszli w to techniczne brzmienie Sabre i ocieplanie przy pomocy kabelków 😁 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Jak tylko skończę walkę z subem , też tak powiem. Licz koszty. Nie tylko sprzętu, ale i czasu. Wszak Linux też jest darmowy 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 21:39 Napisano Niedziela o 21:39 29 minut temu, pairtick napisał: Wszak Linux też jest darmowy wiem mam Malinę i pamiętam jak wgrywałem oprogramowanie , robiłem poprawki w sofcie .... Fajna zabawa. Odpisz, cytując
Recommended Posts