Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Zakupiłem Hegla H95 i dostałem w dobrej cenie Node Nano. Pytanko jak mam je skonfigurować?

Aktualnie używam aplikacji Spotify(Wiem Tidal jakościowo inny świat) ale na razie chcę spróbować tutaj i teraz moje pytanie jak mam skonfigurować Node'a. Ściągnąłem aplikacje BlueOs, wszystko zaktualizowałem i podpiąłem. W aplikacji Spotify Connect wyszukuje mi i Hegla i Node. Jak daję Hegla to okej gra, natomiast jak daję Node to nie gra. I teraz nie wiem czy ja coś źle skonfigurowałem czy może nie umiem tego zrobić? Czy może trzeba jeszcze jakoś skonfigurować urządzenia na linii wzmacniacz-node ??

Druga sprawa, że jak byłem na odsłuchach to przy wyszukiwarce w systemie BluOS mogłem znaleźć różne utwory, tutaj jak wchodzę w wyszukiwarkę i coś wpisuje w BluOS nie pokazują mi się żadne utwory, nie wiem czy nie mam jakoś połączenia ze Spotify?  W źródłach muzyki dodałem spotify i jak klikam w Spotify to przełącza mi się na NODE'a, muzyka w tle idzie, natomiast nie ma dźwięku, tak jakby nie było łączności między wzmacniaczem, a Node'em

Napisano (edytowany)

W tym przypadku to już ten Node u kolegi jest.

Według mnie daje więcej opcji na przyszłość w stosunku do tego co jest we wzmacniaczu. Tu kolega na razie podłącza i nie można wykluczyć, że przeskoczy ze Spotify na coś innego.

Dla mnie "user experience" bluos jest na tyle przyjemny, że wbdomu praktycznie nie korzystam z Tidal Connect. 

Edytowano przez Chmarski
Napisano
12 godzin temu, pavello napisał:

Nie musisz łączyć za pomocą kabli cyfrowych (optyka, coaxiala) jeśli podłączyłeś z pomocą Audio Out. Natomiast pytanie - jakie wyjście dla dźwięku wybrałeś w aplikacji BluOS ?

A gdzie to się daje? Nic nie zmieniałem w ustawieniach.

Z jakiegoś powodu nie mam prawdopodobnie łączenia między Node'em, a wzmacniaczem. 

I kolejna rzecz jak mogę wyszukać źródła we wzmacniaczu i go połączyć z Node'em. Jedyna źródła jakie mam we wzmacniaczu to: OPTICAL 1,2,3, NETWORK, ANALOG 1,2, USB. Próbuję to robić przy sieciowym Network ale nic się nie dzieje.

Napisano

Już wszystko ogarnąłem, źle podłączyłem audio out😶.

Dnia 27.11.2024 o 11:06, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nie wniesie raczej niczego ekstra, bo DAC który jest w H95 jest nawet na nie co wyższym poziomie.

Moim zdaniem muzyka na BluOs z Tidala gra dużo lepiej niż bezpośrednio ze wzmacniacza. Jest bardziej wyrazista, jakość niesamowita.

Napisano
7 godzin temu, Filip321 napisał:

Już wszystko ogarnąłem, źle podłączyłem audio out😶.

Moim zdaniem muzyka na BluOs z Tidala gra dużo lepiej niż bezpośrednio ze wzmacniacza. Jest bardziej wyrazista, jakość niesamowita.

To pod tym względem to tak, bo H95 gra po LAN i jest tylko Spotify Connect. Po Airplay jak odpalisz Spotify to będzie lepiej ale i tak słabiej a niż po Tidal Connect z Bluos.