Skocz do zawartości

Wybór subwoofera

Ghotti

Recommended Posts

Cześć, powoli kompletuje kino ... przyjechał arcam avr11, przyjedzie Klipsch RC-64 III także czas na niby drugą (po centralnym) najwazniejszą rzecz w kinie czyli sub

Kwota do 5k pln ~~ ktoś coś ? (tak nadal się oszukuje iż każdy nie napisze aby brać klipscha 1200 ... tylko że on jest ... ogromny... co mi przeszkadza)

Sub tylko i wylącznie do kina

SB 3000 mocny solidny sub. Jakość wykonania klasa.  Mam i klipha RP  1400 i jako jeden wybrałbym SB. 

Różnica w cenie między SVS a Klipsch nie bierze się z niczego. 

Klipha kupiłem dla zejścia do 16 Hz no i wygospodarowałem dla niego miejsce. Robi za pufę jak przy stole miejsc brakuje jak goście przyjdą 😀

Edytowano przez 77Mariusz77

32 minuty temu, Ghotti napisał:

Pomieszczenie ma niby 45m2 ale tak naprawdę część salonu to 25m2. 

Możesz to rozwinąć? Część salonu 25m2, ale nie jest on pomieszczeniem zamkniętym, więc i tak "instrumenty" będą grały na tych 45m2? 

W każdym razie dorzucę swoje trzy grosze... Jak mawia stary klasyk, jeżeli ma to być sub typowo do zastosowania KD, to bierz możliwie jak najmocniejszy sub, z jak największym przetwornikiem. U mnie swojego czasu w kinie grałem dwoma 115SW od Klipscha, na 30m2 i było optymalnie 😁