Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, powoli kompletuje kino ... przyjechał arcam avr11, przyjedzie Klipsch RC-64 III także czas na niby drugą (po centralnym) najwazniejszą rzecz w kinie czyli sub

Kwota do 5k pln ~~ ktoś coś ? (tak nadal się oszukuje iż każdy nie napisze aby brać klipscha 1200 ... tylko że on jest ... ogromny... co mi przeszkadza)

Sub tylko i wylącznie do kina

Napisano (edytowany)

SB 3000 mocny solidny sub. Jakość wykonania klasa.  Mam i klipha RP  1400 i jako jeden wybrałbym SB. 

Różnica w cenie między SVS a Klipsch nie bierze się z niczego. 

Klipha kupiłem dla zejścia do 16 Hz no i wygospodarowałem dla niego miejsce. Robi za pufę jak przy stole miejsc brakuje jak goście przyjdą 😀

Edytowano przez 77Mariusz77
Napisano

I jeszcze jedno …. Pomieszczenie ma niby 45m2 ale tak naprawdę część salonu to 25m2. Znalazłem na innym forum fajne porównanie i nie wiem jak patrzeć na wielkość salonu bo niby svs2000 wystarcza do takich 25m2 😉 ktoś podpowie ? 

Napisano
32 minuty temu, Ghotti napisał:

Pomieszczenie ma niby 45m2 ale tak naprawdę część salonu to 25m2. 

Możesz to rozwinąć? Część salonu 25m2, ale nie jest on pomieszczeniem zamkniętym, więc i tak "instrumenty" będą grały na tych 45m2? 

W każdym razie dorzucę swoje trzy grosze... Jak mawia stary klasyk, jeżeli ma to być sub typowo do zastosowania KD, to bierz możliwie jak najmocniejszy sub, z jak największym przetwornikiem. U mnie swojego czasu w kinie grałem dwoma 115SW od Klipscha, na 30m2 i było optymalnie 😁 

Napisano

Wepniesz.

obraz.png.bcb5556f0772cc615fea48516250a75a.png

18 godzin temu, Ghotti napisał:

A ktoś coś o ELAC Sub 2070 lub Elac Varro Rs700 vs svs PB 2000 pro lub klipsch 1400? 

Znajdziesz jeszcze wiecej "vs" :)

17 godzin temu, Ghotti napisał:

ok, znalazłem svs 2000 za 4,4k brutto to chyba nie ma co sie zastanawiac ...

SB czy PB i czy "PRO"?

Napisano
22 godziny temu, Ghotti napisał:

SVS PB-2000 PRO

Sensowna cena.

19 godzin temu, Ghotti napisał:

a jeszcze jedno ... :D może faktycznie byłoby lepiej iść w 2x pb 1000 pro? 

Ja jestem za tym rozwiązaniem. Pod warunkiem że oba suby nie będa stały koło siebie.

Napisano
22 godziny temu, Ghotti napisał:

a jeszcze jedno ... :D może faktycznie byłoby lepiej iść w 2x pb 1000 pro? 

Warte pomyślenia, bo przy dobrym ustawieniu ładnie wyrównają pasmo :)