Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Aktualnie posiadam zestaw NAD C326bee + Mission M32i + DacMagic 100

Od czego zacząć wymiane? Docelowo chciałbym przestawić sie na kolumny podłogowe w pomieszczeniu 15m2. Przekrój słuchanej muzyki - od metalu po muzyke elektroniczną z naciskiem na metal.

Teraz na pewno brakuje minimalnie basu + przydałoby sie "lepszej jakości" wysokie tony.

Budżet na kolumny: 1500-3000 nowe lub używanie, wzmacniacz podobnie.

Pozdrawiam

Napisano

Cześć :) Z metalem jest o tyle ciężka sprawa, że każdy lubi inną prezentację tegoż gatunku ;) Osobiście zacząłbym zmiany od kolumn, może na coś nieco większego. Używane Monitor Audio może, niekiedy KEFy R300 się trafią ;) Z nówek na pewno do sprawdzenia Monitor Audio Silver 100, KEFy Q3 Meta;) W razie czego zachęcam do kontaktu i na odsłuchy, chętnie pomożemy :) 

Napisano

Ja miałem na 16 i mniejsze podłogowe na 9m :) Tannoy i Dali. Ale fakt łatwiej Ci jest ustawić monitory/podstawkowe.

Tez bym szukał czegoś z wiekszych monitorów. KEF R300 czy Monitor Audio Silver 2, niczego Ci w nich nie braknie. To duże paczki.

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja miałem na 16 i mniejsze podłogowe na 9m :) Tannoy i Dali. Ale fakt łatwiej Ci jest ustawić monitory/podstawkowe.

Tez bym szukał czegoś z wiekszych monitorów. KEF R300 czy Monitor Audio Silver 2, niczego Ci w nich nie braknie. To duże paczki.

12 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Na 15 m2 podłogowe to duże ryzyko, z reguły w takim metrażu lepiej sprawdzają się monitory, a nie które mają w sobie więcej basu niż nie które podłogówki. 

13 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć :) Z metalem jest o tyle ciężka sprawa, że każdy lubi inną prezentację tegoż gatunku ;) Osobiście zacząłbym zmiany od kolumn, może na coś nieco większego. Używane Monitor Audio może, niekiedy KEFy R300 się trafią ;) Z nówek na pewno do sprawdzenia Monitor Audio Silver 100, KEFy Q3 Meta;) W razie czego zachęcam do kontaktu i na odsłuchy, chętnie pomożemy :) 

pytam też o podłogowe bo sytuacja jest dynamiczna, możliwe ze zaraz będą potrzebne do pokoju 20m2 🙂

Napisano
1 minutę temu, Michał Kwiatkowski napisał:

pytam też o podłogowe bo sytuacja jest dynamiczna, możliwe ze zaraz będą potrzebne do pokoju 20m2 🙂

Akurat każde z tych kolumn spokojnie dadzą sobie radę na 20m2 moim zdaniem ;) Z podłogówkami już gorzej, bo łatwo z nimi przesadzić w 15m2 - nie mówię, że się nie da, ale będzie trzeba słuchać. No i wybór podstawkowych to zazwyczaj wyższa seria w zbliżonej cenie :) 

Napisano
20 godzin temu, Michał Kwiatkowski napisał:

Te monitory nadal wystarczą :)

Niektóre to zaimek nieokreślony, który musi być zapisywane razem. Jest wyjątkiem od reguły mówiącej, że zaimki zapisujemy z partykułą nie rozdzielnie, ponieważ w trakcie rozwoju języka utworzył zrost

to jest wiedza którą uwierzcie ja czerpie z tego forum :( Dzieki!